מדיטרנה 2022
פוליקר וגוב, מירי מסיקה, אמיר דדון, גליקריה. צילומים: גבריאל בהרליה, איה זך, תומר אפלבאום, דודו בכר

מירי מסיקה ואמיר דדון, פוליקר וגידי גוב, גליקריה ועוד: פסטיבל מדיטרנה 2022

מדיטרנה / Méditerranée אשדוד - הפסטיבל הבינלאומי ה- 9 למוזיקה, קולנוע, אמנות וטעמים ממדינות הים התיכון חוזר החל ממחר במתכונתו המלאה בתאריכים 10 עד 18 ביוני 2022

פורסם בתאריך: 9.6.22 11:51

     

פסטיבל מדיטרנה אשדוד ייפתח במתכונתו המלאה זו השנה התשיעית במתחם התרבות של אשדוד ובאמפי אשדוד. הפסטיבל שכבש את לב הקהל הישראלי חוזר השנה במתכונתו המלאה: שמונה ימים עשירים במוזיקה מהארץ וממדינות הים התיכון, שני מופעי אמפי ענקיים עם הרוח הנעימה של חוף הים של אשדוד ורחבת הפסטיבל האהובה והחגיגית אשר סוחפת אחריה קהל רב, שבוי בקיסמה ובקיסמו של הפסטיבל כולו.

שנים עשר סרטי קולנוע יוקרנו במסגרת הפסטיבל – בהם הקרנות בכורה לסרטים מיוון, מקדוניה, מצריים ועוד.

פסטיבל מדיטרנה מתקבל בחיבוק ענק. הפסטיבל המוערך  שחוזר במתכונתו המורחבת מכר עד כה מעל 13,000 כרטיסים בהזמנות מקדימות, כאשר צפויים להמכר עוד כ-5000 כרטיסים במהלך הימים הקרובים.

אמפי אשדוד:

  • מירי מסיקה מארחת את אמיר דדון וגליקריה עם תזמורת האופרה הקאמרית הישראלית
  • יהודה פוליקר וגידי גוב במופע המשותף המצליח – "פנים אל מול פנים"
קהל בפסטיבל מדיטרנה. צילום: פוטו דוד אסייג

קהל בפסטיבל מדיטרנה בשנים קודמות. צילום: פוטו דוד אסייג

אולמות הפסטיבל:

מזמרות הפאדו המדוברות בפורטוגל בימים אלה שרה קורייה – Sara Correia, גיטריסט הפלמנקו הנודע אנטוניו ריי Antonio Rey, יסמין מועלם מארחת את אודיה במופע להקה, מארק אליהו מארח את בניה ברבי,  אביב בכר ועמית שגיא במופע משותף, רביד כחלני במופע קולות יהודי תימן, הפסנתרנית ד"ר אורית וולף והזמרת מורין נהדר במופע "תל אביב טהרן", מאיה איזקוביץ במופע "שיר מקומי בשפה זרה" , פקרוני אום כול תום – אנסמבל אורלי פורטל, הכוריאוגרפית והרקדנית הבינלאומית מיכל בן צבי מארחת את אמן הפלמנקו מסיבילה אל טרומבו מרקדני הפלמנקו הגדולים בעולם – בהפקה מיוחדת לפסטיבל "מסיביליה באהבה" , להקת קומפניה מאתונה עם תומר כץ ואבי נשרי במופע משיריו של יורגוס מיצאקיס מהמלחינים האהובים ביוון, "לייקו זה החיים עצמם" מופע מחווה לזמר היווני סרטוס דיוניסיו בהשתתפות שלושת בניו, חלימאת – מופע מחווה לכוכב המצרי עבד אל חלים חאפז בהשתתפות זיו יחזקאל והפסנתרן ניזאר אלכאטר.

הקרנת פתיחה חגיגית עם הרכב מוסיקאלי למסגרת הקולנוע בפסטיבל:

"המועמדת המושלמת", עלילתי, ערב הסעודית. הבמאית הייפא אל מנסור (וואג’דה) חוזרת בסרט המשלב באופן מדויק בין רגש להומור, ומספק הצצה נדירה לחיים של אישה בערב הסעודית.

בימת השואו קייס הפתוחה של הפסטיבל

מופעים ברחבה הגדולה הפתוחים לבאי הפסטיבל ללא עלות (בערבי שלישי-חמישי):

להקת עיסאוויה – מרוקו תפתח את בימת השואו קייס בכל ערב ,  הרכב הגרוב הישראלי טרנטה גרוב מאשין, גילי יאלו במופע בשורת האתנו גרוב- מופע המחבר בין מוסיקה אתיופית ומוסיקת עולם.

את הפסטיבל יחתום המופע "שיר אהבה לים התיכון" – מופע במסגרת מועדון הזמר של אבי חן.

מנכ"ל פסטיבל מדיטרנה מוטי מלכא. צילום: גיל לוי לפוטו אסייג

"זה רגע מרגש במיוחד לחזור ולפתוח את פסטיבל מדיטרנה – זו השנה התשיעית", אומר מנכ"ל הפסטיבל, מוטי מלכא, "הפסטיבל שחרט על דגלו לתת במה למוזיקה ולתרבות מדינות הים התיכון ובה כמובן ישראל- חוזר במתכונתו הרחבה והאהובה ופורס את כנפיו אל בימות מתחם התרבות של אשדוד במשכן אשדוד, אל רחבת הפסטיבל האהובה שתצבע בצלילים ובטעמים ועל אמפי אשדוד שיארח מופעי ענק לקהל גדול. פסטיבל מדיטרנה יהיה כולו חגיגה גדולה וצבעונית, מלאה בזיכרונות ובגעגוע וכמובן בשמחה. אני מודה לכל הקהל הגדול ששב ומתעניין בקיומו של הפסטיבל, מביע את הערכתי הגדולה לקהל שמחבק את הפסטיבל הזה והופך אותו מידי שנה לאחד הפסטיבלים הגדולים והמובילים בישראל. נשמח לראות את כולכם".

דודו ז'רז'בסקי, המנהל האמנותי של הפסטיבל: "לחזור אל המופעים, אל הסרטים והחגיגה הנפלאה של רחבת מדיטרנה זו שמחה אמיתית. חיברנו גם השנה צבעים ונופים נפלאים ממדינות הים התיכון לכדי חווית פסטיבל שלמה ומרגשת. אני בטוח שכל אחד ואחת יוכלו למצוא בפסטיבל את המופעים והתכניות המרגשים והמחברים עבורם. תודה לכל האמנים, המנהלים והמפיקים שהולכים איתנו דרך ארוכה ויחד צובעים את הפסטיבל בצבע הייחודי שלו. אשמח לראות אתכם איתנו".

התכנית האמנותית המלאה: (לפי לוחות הזמנים)

מארק אליהו מארח את בניה ברבי במופע  About Love  – מופע פתיחה חגיגי

11.6 משכן אשדוד בשעה 21:30

מארק אליהו. צילום: גבריאל בהרליה

מארק אליהו. צילום: גבריאל בהרליה

המלחין והיוצר הבינלאומי מארק אליהו מגיע לפסטיבל מדיטרנה כחלק מהטור העולמי לרגל השקת אלבומו הרביעי "About love". אליהו הוא מלחין יוצא דופן, מפיק ייחודי ומאסטר קמנצ׳ה בינלאומי. מאחוריו ארבעה אלבומי אולפן, האלבום "חולות" זכה למעמד אלבום זהב והוא אחד המוזיקאים הישראלים המושמעים ביותר בעולם עם עשרות מיליוני מאזינים בפלטפורמות השונות. זכה בפרס אקו"ם, בפרס אופיר על פסקול "בלדה לאביב הבוכה" ובפרס האקדמיה לטלוויזיה על פסקול "טהרן". לאורך 20 השנים האחרונות מארק מופיע על הבמות הנחשבות ביותר ברחבי העולם, ואסף מעריצים רבים הפרוסים על פני הגלובוס. במופע החדש  About love מארק חובר להרכב של מאסטרים, ומשלב את תורת המקאם וכלים מהעולם העתיק כמו קמנצ'ה טאר ובגלמה, יחד עם הפקה חדשנית ופורצת דרך. הוא מתיך בחן מזרח ומערב, ולוקח את המוזיקה שלו צעד נוסף קדימה לתוך מסע עמוק בצלילים.

בניה ברבי צילום: שי פרנקו

במופע יארח מארק אליהו את בניה ברבי, אחד הסמלים הצעירים של הסאונד הישראלי החדש: בניה ברבי – אמן יוצר, כותב, מלחין, שר ומנגן, הנמצא בצמרת האמנים בארץ ואחת מהפריצות הגדולות שידעה המוזיקה הישראלית בעשור האחרון. בניה הצליח לחדור לDNA של הלב הישראלי על ידי רפרטואר מגוון וקיבוץ גלויות המאפיין את החברה הישראלית. בניה מהווה נקודת מפגש של הצמתים הישראלים המרכזיים ומחבר את המזרח והמערב, הקודש והחול, צלילים עתיקים וסאונד אלקטרוני חדשני.

בין להיטיו הגדולים נמנים "מי לא יבוא" עם אברהם טל, "ממה את מפחדת" עם אייל גולן, "מישהו איתי כאן" ו"עכשיו הלב פתוח" שהזניקו אותו לקדמת הבמה ותודעת הציבור.

משתתפים: אביו של מארק, המלחין המוזיקולוג ונגן הטאר – פרץ אליהו | אומן כלי ההקשה – רוני עברין | קלידים ותכנותים – חיים וייס | באס וגיטרות – ינקלה סגל

Antonio Rey, גיטריסט הפלמנקו הנודע בביקור בכורה בישראל  

12.6 משכן אשדוד בשעה 21:00

המסלול של אנטוניו ריי אל הצמרת הגבוהה ביותר של נגני ויוצרי הפלמנקו הייתה כמעט מטאורית. הוא נולד במדריד, גדל בחרז, וכבר בגיל 10 ליווה את אביו במופעי פלמנקו במקסיקו. שנים ספורות לאחר מכן, כבר יצא לסיבוב הופעות ביפן, כשהוא מלווה את הרקדנית האגדית יוקו קומטסוברה. כדי להעשיר את היצירה שלו ולמצוא את הקול הייחודי של הפלמנקו שלו, הוא יצר מוזיקה לתיאטרון ולמחול, כולל לבלט הספרדי החדש וליווה זמרים ורקדני פלמנקו כמו מנואלה קרסקו, רפאל אמרגו, פרקיטו ורפאל דה אוטררה.

הפריצה הגדולה הגיעה ב-2010, כשנעמד בשורה אחת עם פאקו דה לוצ'יה, ויסנטה אמיגו ופאקו פניה וזכה בפרס הגיטרה הלאומי. גררדו נונייז הגדול גילה עניין בזוכה הצעיר, והפיק לו את אלבום הבכורה שלו. מכאן, ובמשך העשור האחרון כולו, ריי ליטש את הנגינה שלו לכדי שלמות, ניסח אמירה אמנותית מהוקצעת וחדה והביא את קסם הגיטרה שלו אל הפסטיבלים הגדולים בעולם, מאירן ועד דרום אמריקה.

כמי שחלק את הבמה מספר פעמים עם ההרכב של פאקו דה לוצ'יה ולאחר מותו של האגדה, ריי הקים כמחווה לזכרו רביעייה מוזיקלית הכוללת את הרקדן הצועני פארו והופיע איתה בהיכלים הגדולים של ספרד. עכשיו הוא מגיע לאשדוד וזו הזדמנות לראות אגדת פלמנקו בינלאומית בשיא תפארתה ותנופתה היצירתית.

פקרוני אום כולתום

12.6 יד לבנים בשעה 20:30

כוריאוגרפיה: אורלי פורטל

fakaroni. צילום: ילנה זפסקי

fakaroni. צילום: ילנה זפסקי

עיבוד בימתי לשירת אום כולת'ום, מחול תשוקה סוחף, ריקוד פולחן סוער, החושף מנקודת מבט מאוד אישית את הקשר בין הגוף הזמני לאהבה הנצחית, כאשר ברקע מתנגן שירה של אֻםּ כֻּלְת'ּום בהקלטה מהופעה חיה. "יצירת מחול זו היא שיר אהבה לאהבה, לכל אהוביי ומאהביי, שיר הלל ליכולת להיות אישה אוהבת שאינה תלויה באהבה" – אורלי פורטל

מירי מסיקה במופע חגיגי באמפי אשדוד הפקה מיוחדת לפסטיבל

אורחים: אמיר דדון וגליקריה, בליווי תזמורת האופרה הקאמרית הישראלית  

13.6  אמפי בשעה 20:00

מירי מסיקה. צילום: איה זך

מירי מסיקה. צילום: איה זך

מירי מסיקה הוציאה השנה את אלבומה "אוקיינוס" ויצאה בסיבוב הופעות חדש. במופע המיוחד הזה תבצע מירי את הלהיטים מכל אלבומיה לצד שירים נוספים, אותם היא מבצעת בסגנונות ובשפות שונות, בשיתוף פעולה מרגש עם אמיר דדון וגליקריה האדירים. לראשונה מירי משתפת פעולה עם תזמורת האופרה הקאמרית הישראלית אשדוד המונה כ- 50 נגנים על הבמה, בניצוחו של שמואל אלבז המוכשר לצד ההרכב שלה – מצפה לכם חוויה חד פעמית.

בין השירים במופע: לשם, זהרה, אף אחת, עכשיו אתה חוזר בחזרה, ממי, ברכת המלך ועוד רבים וטובים בעיבודים חדשים, בסאונד ותאורה ייחודים ובהופעה עוצמתית ומרגשת.

אמיר דדון. צילום: שלומי פינטו

אמיר דדון. צילום: שלומי פינטו

כיום, מעל ל-15 שנה  מאז פרצה לתודעת הקהל וזכתה בכל תואר אפשרי, מוכיחה מירי שאפשר להמשיך ולנסות לגלות עולמות וכיוונים נוספים ולהמציא את עצמה מחדש. היא הפכה לחלק בלתי נפרד מהפסקול הישראלי, קול נשי חשוב וגדול מהחיים, על הבמה ומחוצה לה, עם רפרטואר עשיר ומגוון ואינספור הופעות מצליחות על הבמות הגדולות ביותר בכל רחבי הארץ אשר קיבעו את מעמדה כאחת מהזמרות הטובות והמוערכות בישראל.

גליקריה. צילום: דודו בכר

גליקריה. צילום: דודו בכר

מסביליה באהבה – מיכל בן צבי מארחת את ענק הפלמנקו מסביליה "El Torombo" הפקה מיוחדת לפסטיבל  

13.6 יד לבנים בשעה 20:30

El Torombo. צילום: celina yeyen

El Torombo. צילום: celina yeyen

הפלמנקו היא אמנות שצמחה בחבל אנדלוסיה בספרד, וסביליה היא אחת הערים הראשונות אשר ממנה התפתח הפלמנקו ונחשבת למעוז הפלמנקו עד היום. מיכל בן צבי, רקדנית וכוריאוגרפית בינלאומית שחיה בסביליה כ-6 שנים, יצרה מופע בהשראתה של העיר, מתוך געגוע עמוק לאותנטיות שבה, לצלילים ברחובות, לריחות ולאמנות שנמצאת בה בכל פינה. במופע היא מארחת את הרקדן ואמן הפלמנקו אל טורומבו El Torombo, שנחשב לאחד מרקדני הפלמנקו הגדולים בעולם ואת אל פיטי, גיטריסט פלמנקו מסביליה שעבד עם ענקי הפלמנקו.

מסיביליה באהבה. צילום: sergio yubero murial

מסיביליה באהבה. צילום: sergio yubero murial

שיתוף הפעולה שלהם מביא אל הבמה של מדיטרנה את הקסם החושני ונוטף הקצב של הפלמנקו, אמנות שכבר מזמן גדולה מהמילה ריקוד.

יוצרת, ריקוד וכוריאוגרפיה: מיכל בן צבי

רקדן אורח מספרד : Francisco J. Suarez- El Torombo
גיטרה פלמנקו ומוזיקה מקורית -ספרד: Fyty De Triana
כלי פריטה: עידן טולדנו , שירת פלמנקו: יהודה שוקי שוויקי
שירת פלמנקו:  יעל הורביץ , כלי הקשה: מעיין דוארי

Sara Correia הדם החדש והמסעיר בעורקיי הפאדו הפורטוגזי (פורטוגל)- ביקור בכורה בישראל  

14.6 משכן אשדוד בשעה 21:00

Sara Correia. צילום: pedro

Sara Correia. צילום: pedro

פעם בכמה שנים מגיעה דמות חדשה, ממריצה חיים מחודשים וצבעוניים בעורקי הפאדו של פורטוגל, ומסעירה את מעריצי הז'אנר בעולם כולו. בשנים האחרונות, ניצבת מעל לכולם וללא תחרות שרה קורייה. היא רק בת 28, אבל כבר הספיקה לכבוש לעצמה מקום בפסגה לצד הזמרות הגדולות ביותר, שעלו על במות בתי הפאדו של ליסבון. מי שעקב מקרוב אחרי הבמות האלה כבר רגיל לגמרי לראות עליהן את קורייה, שגדלה במשפחה של פאדיסטאס (מוזיקאי פאדו) וינקה את ערכי הז'אנר כילדה. למעשה, כבר בגיל 3 חוותה אירוע מכונן שיהדהד אל תוך הקריירה שלה – דודתה, חואנה קורייה, זכתה בפרס היוקרתי Grande Noite do Fado. קורייה זכתה להכיר את העולם הזה כילדה, ולמרות שבשכונה שבה גדלה לא היו בתי ספר לפאדו, בפאתיה עמד Clube Lisboa Amigos do Fado, בית ספר חשוב ומקור עלייה לרגל למוזיקאי פאדו מרחבי פורטוגל. בגיל 9 היא החלה ללמוד בו את רזי הז'אנר בצורה מקצועית, וכבר היה ברור שמדובר בהבטחה ענקית שצפויה להתממש בקרוב. שלוש שנים לאחר מכן היא כבר פוקדת את הבמות של בתי הפאדו הגדולים בליסבון ובגיל 13 בלבד היא זוכה גם כן בפרס Grande Noite do Fado.

מכאן הולך ונקשר שמה בסגנון הייחודי והמסקרן הזה. היא מוזמנת לשחק בסרט את דמותה של סברה (אגדת פאדו היסטורית), מופיעה לצד שמות סלסטה רודריגז, מריה דה נזרה וחורחה פרננדו, מוזמנת לשיר קלאסיקה של עמליה רודריגז לסדרת טלוויזיה והופכת לשם החם ביותר של הפאדו בעולם כולו. שני אלבומים, עשרות מועמדויות לפרסים ולא מעט זכיות לאחר מכן, היא מגיעה לאשדוד ומביאה את הקסם המרגש של הפאדו למדיטרנה. לכם יש הזדמנות לראות על הבמה את הייצוא המוזיקלי הלוהט ביותר של פורטוגל ולשמוע את הקול החדש והמחדש של הפאדו המודרני.

יאסו מיצאקי הסיפור והשירים של אחד מגדולי הרבטיקה והלייקה (יוון-ישראל) מופע חו"ל  

14.6 יד לבנים בשעה 20:30

kompamania. צילום: irini androutsopoulou

kompamania. צילום: irini androutsopoulou

 אם יורגוס מיצאקיס היה מקשיב לאביו יתכן שהעולם היה מרוויח דייג מעולה אבל מפסיד את אחד היוצרים החשובים במוזיקה הפופולארית ביוון. מיצאקיס הצעיר עוזב את כפר הדייגים שבו נולד,  לסלוניקי היפה שם הוא מתחיל את צעדיו המוזיקליים הראשונים. הוא עובר לפיראוס שבה, לאחר מלחמת העולם השנייה הקריירה שלו מזנקת אל הפסגה. זמרי התקופה עולים  לרגל אל ה"דסקאלוס" (המורה), כפי שכונה, כדי שיכתוב עבורם ויופיע אתם. הוא הופך לכוכב ענק ומנפק להיטי ענק שהפכו לנכסי צאן ברזל במוזיקה היוונית, עד היום. כולם מכירים את "פאפלומה" , "טו גראמה", "טה דכטילידיה" וכמובן "פאלאמקיה", שיהודה פוליקר הפך ל"בכפיים".

המופע "יאסו מיצאקי" מביא  בביצועים שהוכנו במיוחד לערב זה, את הטובים והיפים שבשיריו ואת סיפור חייו המרתק של יורגוס מיצאקיס, ובו להקת קומפנייה התוססת מאתונה חוברת  לתומר כץ ואבי נשרי לחגיגה יוונית שמחה במיוחד.

משתתפים: תודורוס פטרופולוס-בוזוקי, יורגוס פאפאדופולוס-גיטרה, דימיטריס גיניס-אקורדיאון, מיכאליס דארמאס-בס, קוסטאטס ספיראטוס-כלי הקשה, תומר כץ-בוזוקי ושירה, כתב ומספר: אבי נשרי

בימים שעברו עלינו  – אביב בכר ועמית שגיא פורטים על מיתרי הנשמה

14.6 מונארט בשעה 20:00

אביב בכר. צילום: זוהרון

אביב בכר. צילום: זוהרון

אביב בכר מגיע לפסטיבל מדיטרנה באשדוד יחד עם שותפו לדרך, עמית שגיא, למופע אקוסטי, חם ואינטימי.

במופע יבצעו את מיטב שיריו של אביב לאורך השנים מכל אלבומיו: "אתה לא לבד","‏בימים שעברו עלינו", ‏"סירת מפרש", "את מים" ועוד. כל השירים זכו לחליפת עיבוד חדשה, והם חשופים ומנוגנים על טהרת הגיטרות, מלאים ברגש ובנשמה המאפיינים ומבדילים את אביב והופכים אותו לאחד מהאמנים הצעירים המסקרנים במוזיקה הישראלית.

אביב פועל קרוב לעשור בתעשיית המוזיקה הישראלית ובמהלכו חבר לצ׳לנית הדס קליינמן ויחדיו שחררו שלושה אלבומים. ב-2020 הוציא אלבום בכורה אישי בו כתב והלחין את כל השירים, והוציא יחד עם פטריק סבג את השיר "כתוב בכוכבים" שזכה להצלחה ולהשמעות רבות. בין האמנים איתם שיתף פעולה שמות ענקיים כמו ריטה, שלמה גרוניך, מוש בן ארי, יסמין לוי, רוס דאלי, מארק אליהו ועוד.

יסמין מועלם, אורחת: אודיה

 15.6 משכן אשדוד בשעה 21:00

 הופעה לקראת אלבום חדש

יסמין מועלם. צילום: רותם לבל

יסמין מועלם. צילום: רותם לבל

אל הנוף של המוזיקה הישראלית פרצה בהבלחה מסחררת לפני שנתיים זמרת צעירה עם סגנון ייחודי וגישה מקורית להפליא. אלבום הבכורה שלה קצר שבחים, שיתופי הפעולה והדואטים שלה הניבו מיליוני האזנות, ההופעות שלה היו מלאות בקהל נלהב ואל מצעדי הפזמונים נכנסה תושבת קבע חדשה – יסמין מועלם. בדרך לאלבום שני, וכשהיא ממשיכה לחקור ולפתח את הסאונד הייחודי שלה, היא מגיעה עם להקה משובחת וכל הלהיטים שלה לפסטיבל מדיטרנה 2022.

קולות תימן  – רביד כחלני ומקהלה תימנית מנגנים את המסורת מופע בכורה עולמי  

15.6 יד לבנים בשעה 20:30

מופע לכבוד צאת אלבום הבכורה קולות תימן

קולות תימן. צילום: איתמר איל

קולות תימן. צילום: איתמר איל

אנסמבל מוזיקאלי שהוקם ב-2021 על ידי רביד כחלני (ימן בלוז) בשיתוף ותמיכה של האגודה לטיפוח חברה ותרבות – מורשת יהודי תימן בהנהגתו של ד"ר יגאל בן שלום מתמקד בשימור המוזיקה והשירים של שבט יהודי תימן. אלבומם הראשון, "יהודה", הופק ועובד על ידי הבסיסט האמריקאי שניר בלומנקרנץ יחד עם כחלני, ומציג אסופה של שירי קודש, אשר נבחרו בקפידה ומבוצעים על ידי מקהלה של זמרים ומוזיקאים תימניים – מלאי נשמה וכריזמה בשירתם הייחודית למסורת. הקולות השבטיים עם הרמוניה אורגנית ותיפוף הפח העוצמתי מביאים את אומנות עתיקת היומין הזאת לחוויה של טרנס עמוק ושמחה של מוזיקה.

משתתפים: משה חריר – שירה, הקשה | יאיר צברי – שירה, הקשה | אביעד יחיא – שירה | רביד כחלני – שירה | בועז גדקה – שירה, הקשה | אמיתי אריכא – שירה | רוני עברין – הקשה | עופר מזרחי – גיטרה | שניר בלומנקרנץ – בס, עוד | דן מאיו – תופים.

תל אביב טהרן  – שירי אהבה ישראלים ופרסיים

15.6 מונארט בשעה 20:00

תל אביב טהרן. צילום: אילן בשור

תל אביב טהרן. צילום: אילן בשור

ד"ר אורית וולף, הפסנתרנית והיוצרת הרב תחומית עם רקורד בינלאומי מרשים, פוגשת על הבמה את מורין נהדר, הזמרת המובילה והמלחינה שמתמחה בשירה פרסית. החיבור בין השתיים משרטט בעדינות ציר אפשרי בין תל אביב לטהרן, ומציע פרשנויות חדשות ומסקרנות לקלאסיקות של אברהם חלפי, נתן אלתרמן, סשה ארגוב, אהוד מנור, לצד שירי אהבה פרסיים אותנטיים בליווי הסיטאר. המפגש המוזיקלי בין מזרח למערב, ובין מסורתי למודרני מתובל בסיפורים על ילדות בצל המשטר הפרסי, תבשילים מבית סבתא ונעימות ששתיהן גדלו עליהן.

תל אביב טהרן. צילום: חיים קמחי

תל אביב טהרן. צילום: חיים קמחי

מופע שאינו משאיר עין יבשה אחת בקהל.

פנים אל מול פנים יהודה פוליקר וגידי גוב במופע משותף

16.6  אמפי בשעה 20:00

פנים אל מול פנים. צילום: גבריאל בהרליה

פנים אל מול פנים. צילום: גבריאל בהרליה

גידי גוב ויהודה פוליקר חוזרים להופיע יחד במופע משותף עם הלהיטים מקריירות הסולו העשירות שלהם – "פחות אבל כואב", "יש אי שם", "התחלה חדשה", "עניין של זמן", "דברים שרציתי לומר", "נאחז באויר", "כלים שלובים", "רדיו רמאללה", "אין עוד יום", "משמרת לילה", "אני שוב מתאהב", "עיניים שלי", "יום שישי", "ערב אבוד" ועוד.

האחד גדל וצמח בקריות שבצפון, והשני באילת שבדרום. האחד מביא לישראל השפעות אנגלוסקסיות ומערביות, השני מציג סאונדים ואלמנטים של יוון והמזרח. האחד יליד הקיץ והשני נולד בחורף (של אותה השנה!). שניהם יחד, גידי ויהודה, פוליקר וגוב, אחראים לחלק ענק מהקאנון של כולנו. אינספור להיטים בלתי נשכחים, מאות הופעות, עשרות תקליטים, רשימה בלתי נגמרת של שיתופי פעולה וחיבורים עם כל מי שהשאיר סימן על המוזיקה הישראלית בעשורים האחרונים.

אפשר להסתכל על המופע המשותף של גידי גוב ויהודה פוליקר כעל חגיגה של להיטי ענק, אבל למפגש הענקים הזה יש משקל כמעט היסטורי, כי עוברים בו החוטים שמחברים את כולנו יחד. שיתוף הפעולה הראשון שלהם היה ב-1987, כשפוליקר הלחין לגוב את רוב שירי האלבום "דרך ארץ". מאז, יחד ובנפרד, הם נגעו כמעט בכל נקודה של החיים כאן – מלחמות וחגיגות, ניצחונות ומכאובים, טראומות וחלומות. סיפור של עם. לפסטיבל מדיטרנה 2022 הם מביאים את כל השירים הבלתי נשכחים, את החיבור הייחודי והחד פעמי ביניהם, את הזיכרונות של כולנו והרבה יותר מקמצוץ של הומור.

לייקו זה החיים עצמםמופע מחווה לסטרטוס דיוניסיו בהשתתפות שלושת בניו מופע חו"ל  

16.6 משכן אשדוד בשעה 21:00

דיוניסיו. צילום: יח"צ greek

דיוניסיו. צילום: יח"צ greek

אי אפשר להקשיב לשירים של סטרטוס דיוניסיו בלי "לראות" דרכם את מאבקי החיים שעיצבו אותו להיות הזמר שהיה. נולד במקדוניה להורים פליטים, התייתם מאביו בגיל 13, עבד כחייט כבחור צעיר, נאבק במשך שנים למצוא את מקומו וקולו במוזיקה היוונית, אבל לבסוף זה קרה. המעבר לסלוניקי ולאחר מכן לאתונה הביאו אותו להכיר ולשתף פעולה עם כוכבים כמו וסיליס ציצאניס, יורגו מיצאקיס ורבים אחרים. דווקא בשיא ההצלחה נעצר ונכלא, ועם שחרורו אימץ לעצמו גרסה קלילה יותר של לייקו, והמשיך לנפק להיטים.

מותו של דיוניסיו ב-1990, כשהוא בן 54 בלבד, הפך אותו לאגדה ואת שיריו לעל-זמניים.

למדיטרנה 2022 יגיעו בניו, האחים  אנגלוס, סטליוס, ודיאמנטיס, שיבצעו את להיטי הזהב של אביהם סטרטוס דיוניסיו ובהם אקו ורה פילה, או סלוניקוס, אפילוטימי, קרטיסמה, טה פירס אולה, ורחי פוטיה, טקסי ג׳י, פליה ג׳י, פיגה, פארא פונומו, ארגא, איפוקרינסה, אגו נאגיס, גינקה מו ועוד. המופע בהשתתפות זמרת אורחת אגני קאלומאנו ובליווי להקת בת 7 נגנים מיוון.

חלימאת  – זיו יחזקאל – השירים וסיפור החיים של עבד אל חלים חאפז הפקה מיוחדת לפסטיבל  

16.6 יד לבנים בשעה 20:30

זיו יחזקאל. צילום: אייל כהן

זיו יחזקאל. צילום: אייל כהן

במושגים של היום, עבד אל חלים חאפז נחשב למולטי טאלנט – זמר, שחקן, מנצח,  איש עסקים, מורה למוזיקה ומפיק סרטים. תועפות הכשרון של הכוכב המצרי הענק הזה ממלאות עד היום את התרבות המצרית, ממסכי הקולנוע ועד אולמות הקונצרטים. עבד אל חלים חאפז (1977-1929), שניצב בשורה אחת עם פריד אל אטרש ואום כלתום, היכולות הדרמטיות שלו, שהפכו אותו ל"נער הזהב של הקולנוע המצרי", מצאו ביטוי גם בשירה שלו, שהייתה עזת מבע וסוחפת מאד. סיפור חייו היה משופע בדרמות. החל מהיתמות המוקדמת, דרך הבילהרציה ממנה סבל ושהביאה למותו המוקדם ועד השמועות על נישואיו לשחקנית סועאד חוסני, שהוכחשו לאורך כל השנים. בפסטיבל מדיטרנה השנה אנו גאים להציג מופע מחווה ל״זמיר השחור״. זיו יחזקאל ישיר משיריו הגדולים וילווה עצמו בעוד כשעל הפסנתר ילווה אותו המוזיקאי המחונן ניזאר אלכאטר. אורח: השחקן קונדוס מוחמד.

הפקה: תיאטרון יפו – במה לתרבות עברית-ערבית

מאיה איזקוביץ  – שיר מקומי בשפה זרה

16.6 מונארט בשעה 20:00

מאיה איזקוביץ. צילום: אלדד שושן

מאיה איזקוביץ. צילום: אלדד שושן

גם אם השם לא נשמע לכם מוכר, הסיכוי הוא ששמעתם את השירים של מאיה לא מעט פעמים. עם שני אלבומים מלאים, EP מוצלח, הופעות בפסטיבלים ובמועדונים ברחבי העולם, מקום בפלייליסטים הנחשבים של שירותי הסטרימינג, פסקול בפרסומות של ענקיות בינלאומיות ופרס אקו"ם בקטגוריית "תגלית השנה", מאיה איזקוביץ היא מוזיקאית עם רקורד מרשים ונוכחות הולכת וגוברת בסצנה המקומית.

את הדרך המוזיקלית שלה התחילה בגיל 14, את הדמו הראשון הקליטה בגיל 16 ומאז ממשיכה לעצב ולנסח את החתימה המוזיקלית האישית שלה – פולק רוק נשי ומקומי, שמושר באנגלית אבל שייך למקום ולזמן האלה.

שיר אהבה לים התיכון – במסגרת מועדון הזמר

 18.6 משכן אשדוד בשעה 21:00

עורך ומנחה: אבי חן. אמנים אורחים: עדי כהן, עופר כלף, אהרל'ה סייקס, דלית כהנא. ניהול מוזיקלי: גילה חסיד

ערב שכולו שירים שצמחו באווירה החמה והצבעונית כאן, תחת שמי הים התיכון. שירי הים והנופים הבוערים, שירי הספנים ושירי היין בפונדקים. מבני ברמן ועד דוריבאל קאיימי הברזילאי. זמר אהבה לים, ספני שלמה המלך, שיר הקברניט, לחיי הספינות שבדרך, נערה מברזיל, דוגית נוסעת, זוהי יפו, לו הייתי פיראט, שיר השיכור, שקיעה נוגה ועוד.

נגנים: אקורדיאון – עוזי רוזנבלט | כלי נשיפה – נח רוזנצוויג | גיטרה בס – יוראי אורון | תופים – אורן בלבן | פסנתר – גילה חסיד.

מופעי במת שואו קייס

הסיפור של המופע יוצא הדופן הזה מתחיל בעיר במקנס במרוקו, במאה ה-15. השיח אל האדי בן עיסא מייסד אחווה שאחד מסמליה הוא שירת הדבקות הדתית, ומתחיל שושלת ארוכה ומפוארת שבנויה סביב העיסאווה (כינוי לחבורת אנשים המתכנסים לשירה רוחנית דתית). ערבי השירה הפכו לטקסים ליליים ונערכו בבתים של מאמינים שביקשו לעצמם ברכה. זו יכולה להיות חגיגה מוסלמית, חתונה, לידה, ברית מילה או גירוש שדים, חיפוש אחר תרופה למחלה או יצירת קשר עם האלוהי באמצעות הרחבה. הטקס הקבוצתי והשירה אחוזת הטראנס מכניסים את הקהל למצב תודעתי חדש וכאן נמצא הקסם של העיסאווה. היום, להקות עיסאווה משתתפות בפסטיבלים, אירועים פרטיים, בחגים דתיים ולאומיים במרוקו.

אל הפסטיבל שלנו מגיעה השנה עיסאווה איסווירה (מוגדור), אחת מהלהקות ששומרות על הסגנון ואופייה היחודי של מסורת עתיקה זו. בטקס של שירה מיסטית ושימוש בכלי הקשה ובשופרות עץ קדומים, הם מזמינים גם אתכם להצטרף לחוויה העתיקה והמיסטית הזו

עיסאווה
שירה טקסית ממרוקו של המאה ה-15

(12.6 בלובי המשכן, 13.6 במרכז הורות, ובין התאריכים 14-16 ביוני ברחבת הפסטיבל בבימת השואו קייס) .

Malabi tropical

יום שלישי 14.6.22 בשעה 21:00 – במת שואו קייס

הלהקה שנשבעה להרקיד ולשמח אנשים מיום הקמתה, במופע סוחף שמשלב בין סגנונות טרופיים "קלאסיים", כמו קליפסו, קומביה ומרנגה, לבין מוסיקה צוענית והשפעות ים תיכוניות. זאת גם בעזרת כלי נגינה מעולמות שונים כגון: צ'ארנגו, קונגס, גיטרה, בוזוקי, אקורדיון חשמלי ומחשב. בקיצור הופעה טירוף אז תבואו עם נעליים נוחות!

אורי עידה – שירה אקורדיון, דביר גולן – סקסופון, ניצן ארושס – תופים, איתמר רביב – בס, גיטרה חשמלית

עולם שכולו גרוב

טרנטה גרוב מאשין מזמינים אתכם לחגיגה מנענעת וצבעונית

יום רביעי 15.6.22 בשעה 19:00 – במת שואו קייס

המון סגנונות מוזיקה נולדו ברחבי העולם, וכמעט לכל מקום יש את הגרוב שלו. הטרנטה גרוב מאשין ליקטו ואספו את כל מה שגרוב בעולם, עם שילובים אקזוטיים מבלקני למרוקאי, קולומביאני ועד ברזיל וג'מייקה, עטפו את הכל בביטים אלקטרוניים שמטיסים את התבשיל הזה לחלל ומגישים את זה לקהל.

אם ראיתם אותם ב-X פקטור, בטח דמיינתם איך זה לראות אותם מולכם על הבמה, מזיזים את העולם כולו עם מוזיקה שמחה, מקפיצה ומלאת צבעים

גילי יאלו במופע שמחבר את אתיופיה לעולם

יום חמישי 16.6.22 בשעה 21:00 – במת שואו קייס

גילי יאלו הוא מוזיקאי מסקרן ובולט בסצנת הגרוב הישראלית עם רקורד של מאות הופעות בינלאומיות בניהן בכמה מהפסטיבלים הגדולים והנחשבים בעולם , שיתופי פעולה עם מועמדים לגראמי וסיקורים בכלי תקשורת כמו  BBC ,KEXP ,NPR ועוד

בשיתוף סוללת נגנים מרשימה במיוחד והשפעות של ג'אז, סול, פאנק ופסיכדליה מהעולם. גילי יצר מופע מחשמל עם שילובים שטרם נשמעו , בין סאונדים וליינים אתיופיים מסורתיים למוסיקה מודרנית והפקה עכשווית, עשירה ומהודקת, עם שירים אשר יוצרים שילוב חד פעמי בין עבר הווה ועתיד.

בימים אלו גילי הוציא שירים בשפה העברית בהשראה מוזיקלית אתיופית.     

סרטי "מדיטרנה", 2022

סרט פתיחת הפסטיבל: המועמדת המושלמת – הקרנה חגיגית

10.6 משכן בשעה 11:00

בשעה 10:30 קבלת פנים חגיגית עם ההרכב המוזיקלי אנסמבל אל-שארקי לוד

מריאם, רופאה צעירה, מנהלת מרפאה בעיר קטנה בערב הסעודית. למרות ההכשרה, הניסיון וההשקעה הרבה שלה בקהילה, מריאם מוצאת את עצמה במאבק תמידי על כבודה ומקומה, רק בשל היותה אישה. טעות בירוקרטית תמימה מובילה את מריאם למירוץ בלתי צפוי לראשות העירייה. מגובה בתמיכה מפתיעה מצד הנשים בעיר, היא מבינה שקיבלה הזדמנות חד פעמית לעשות שינוי אמיתי… ייתכן שדווקא היא המועמדת המושלמת לתפקיד? הבמאית הייפא אל מנסור (וואג’דה) חוזרת בסרט חדש המשלב באופן מדויק בין רגש להומור, ומספק הצצה נדירה לחיים של אישה בערב הסעודית. הסרט הוקרן בפסטיבל ונציה 2019 וזכה לביקורות נלהבות.

ערב הסעודית, עלילתי. במאית: הייפא אל מנסור

החייט

13.6 משכן אולם 6 בשעה 18:00

סיפור התבגרות של חייט בשנות החמישים לחייו. הבנק מאיים על ניקוס לעקל את חנות התפירה הוותיקה שלו ושל אביו בלב אתונה. ניקוס, המבודד את עצמו בעליית הגג של חנות החייטים המשפחתית נאלץ להתמודד עם העולם החדש. עם חנות חייטים על גלגלים הוא ממציא את עצמו מחדש תוך הבאת סגנון וביטחון לנשים באתונה.

סרט רלוונטי וביקורתי על המצב הכלכלי באתונה, על מקצועות/ מלאכות של אומנות הנעלמות מעולמנו, דרמה קומית  מיוחדת במינה.


יוון, עלילתי, 2021. במאית: Sonia Liza Kenterman

מורינה

13.6 משכן אולם 6 בשעה 20:00

יוליה, היא נערה צעירה המתגוררת עם הוריה באי קרואטי. המתיחות גוברת בין הנערה חסרת המנוחה יוליה לבין אביה המדכא, אנטה כאשר חבר משפחה ותיק בשם חוויאר מגיע לביתם לטיול באי הקרואטי. בעוד אנטה האב מנסה לתווך בעסקת נדל"ן משנה חיים,

השלווה באי ובבית מתערערים וביקורו של חוויאר מספק טעימה של שחרור במהלך סוף שבוע החשוף לתשוקה ואלימות. הסרט מתרחש באי  הקרואטי לחופי הים האדריאטי, זהו סיפור חניכה ובגרות של נערה שמבקשת לייצר לעצמה מציאות אחרת. בסרט כולו יש צילומי טבע מרהיבים ועוצרי נשימה מתחת למים אשר גורמים לחוויית צפייה כפולה. בכישרון רב גורמת לנו במאית הסרט להבין שיש עולם מתחת לפני המים אשר בו יוליה הגיבורה מוצאת את מנוחתה בצלילה למעמקים.


קרואטיה, עלילתי, 2021. במאית: אנטונטה אלמאט קוסנופיץ'

פטרוניה

13.6 משכן אולם 3 בשעה 19:00

שטיפ, עיירה קטנה במקדוניה, בכל חודש ינואר מדיי שנה הכומר המקומי זורק צלב עץ לתוך הנהר ומאות גברים צוללים לתפוס את הצלב. מזל טוב ושגשוג מובטחים לאדם שיתפוס את הצלב. הפעם, פטרוניה צוללת לתוך המים ותופסת את הצלב לפני כל הגברים. המתחרים שלה זועמים, איך אישה מעיזה לקחת חלק בפולחן שלהם? כל הגיהינום משתחרר. אבל פטרוניה לא מרפה את ה"אחיזה", היא ניצחה ואין לה שום כוונה לוותר על זה.


עלילתי, צפון מקדוניה 2020. במאית: Teona Stugar Mitevska

הוט קוטור

14.6 משכן אולם 2 בשעה 19:00

אסתר, תופרת ראשית בבית האופנה של כריסטיאן דיור,  נמצאת בסוף הקריירה שלה. יום אחד, התיק שלה נגנב על ידי בחורה צעירה בת 20, ג'ייד. במקום להתקשר למשטרה, אסתר לוקחת את ג'ייד תחת חסותה ומעבירה לה את כישורי תפירת העלית,  מלאכת עשיית השמלות, העושר היחיד שלה. בעולם התזזיתי של ההוט קוטור, אסתר בגילומה של אחת השחקניות המובילות בצרפת, נטלי ביי, מאפשרת לג'ייד להגיע מעבר לעצמה ולשנות את מסלול חייה.


עלילתי, צרפת, 2021. במאית: סילבי אוחיון

רוז

14.6 משכן אולם 2 בעשה 21:00

סרטה של אורלי סעדה (Aurélie Saada) בכיכובן של פרנסואז פביאן, אור אטיקה וגרגורי מונטל, על אלמנה יהודייה טרייה שמתחילה את חייה מחדש.  רוז היא פריזאית בת 78 שהקדישה את חייה למשפחתה. כשבעלה הולך לעולמו היא מוצאת עצמה לפתע לבדה, מודחת מתפקידה כאם השבט, שנדמה שאינו זקוק לה עוד. הגיבורה שלנו נקלעת למשבר נפשי קשה שתוצאותיו בלתי צפויות ומטלטלות. דיוקן פיוטי ואישי מאוד של אישה אמיצה המחליטה לקחת את גורלה בידיה.


צרפת, עלילתי, 2021. במאית: אורלי סעדה Aurélie Saada

קצב מרוקאי

14.6 משכן אולם 5 בשעה 19:00

אנאס, ראפר בעברו, מתחיל לעבוד במרכז תרבות בשכונה של מעמד הפועלים בקזבלנקה. המורה הכריזמטי מייסד תכנית היפ-הופ במרכז, והתלמידים, שנשבים בקסמה של המוזיקה, מנסים להתנתק מן הכבלים של הדת, המסורת וציפיות החברה, ולבטא את עצמם דרך הצלילים החדשים. עד מהרה יוצאים הריקודים והשירים אל הסמטאות והרחובות שמקיפים את המרכז. "קצב מרוקאי",  סרטו החדש של הבמאי עטור הפרסים נביל עיוש, צולם במשך שנתיים במרכז תרבותי שהבמאי עצמו הקים. הסרט ספוג בצלילי היפ הופ וראפ, והצעירים שמבצעים אותם היו בעצמם תלמידים בתכנית של המרכז.

מרוקו, דוקו עלילתי, 2021 במאי: נביל עיוש

המלכה שושנה + מפגש עם היוצרים

15.6 משכן אולם 2 בשעה 19:00

שושנה דמארי הייתה הדיווה הישראלית הראשונה. היא עמדה על במות הארץ והעולם והרטיטה מיליונים בקולה המכשף והופעתה המרהיבה. אך מעבר למלכה הגדולה מהחיים ולשיריה שנחרטו בלבו של הקהל, עמדה אישה שאיננו יודעים עליה הרבה. היא לא אהבה להתראיין ולא נידבה בחופשיות פרטים עליה ועל משפחתה. חייה היו כאגדה הוליוודית, שעליה גם שילמה מחיר. זהו סיפור על תהילה ובדידות, על הצלחה ואובדן, על תעוזה וויתור.


ישראל, דוקומנטרי 2021. במאים: קובי פרג', מוריס בן מיור, שאולי מלמד

צ'או איטליה

15.6 משכן אולם 3 בשעה 18:00

שלושה פנסיונרים מרומא מחליטים שעם הקצבה הזעומה הם חייבים למצוא מקום אחר לבלות בו את שנותיהם האחרונות. למזלם, יש מומחה שהמציא סרגל למדינות העולם: יציבות, אקלים, יוקר המחיה וכו'. בעודם מתלבטים בין קובה, סופיה או באלי הם ממשיכים לשבת במסעדות רומא, ולפגוש את המציאות האיטלקית על כל צדדיה.


 איטליה, עלילתי, 2020 במאי: Gianni Di Gregorio ג'יאני די גרגוריו

פאולו קונטה

16.6 משכן אולם 5 בשעה 19:00

סרט דוקומנטרי על אייקון המוזיקה פאולו קונטה. הוצג בבכורה מחוץ לתחרות בפסטיבל הקולנוע ונציה בשנת 2020.

מוזיקה, ראיונות בלעדיים, חומרים שלא פורסמו בעבר: סיפור מדהים מלא אירוניה ורגש. משולב בראיונות עם שורה ארוכה של יוצרים מתחומים שונים בהם רוברטו בניני, ג'יין בירקין, איזבלה רוסליני ועוד. סיפורה של דמות מחשמלת ולעיתים מסתורית, סיפור ענק לא רק על מוזיקה.


איטליה, דוקו, 2020 במאי: ג'יאורג'יו וארדלי

מעשייה בשלוש אחיות

16.6 משכן אולם 6 בשעה 20:00

הסרט  עוקב אחר שלוש אחיות מכפר קטן ועני במרכז אנטוליה. לבקשת אמן המנוחה, הן נשלחו לעיר ואומצו כבנות־משרתות בידי משפחות אומנה אמידות, מתוך תקווה לספק להן אופק כלכלי מבטיח. אך נסיבות לא צפויות השיבו אותן כעת אל הכפר שבו חי אביהן והולידו איחוד משפחתי שלא התרחש זה שנים. לשלושתן יש שאיפה אחת משותפת: לחזור כמה שיותר מהר אל העיר הגדולה. אמין אלפר, שגדל בעצמו בהרים של אנטוליה, מעצב מעשייה קולנועית מכשפת המורכבת מנופים ומדימויים פוטוגניים להפליא, על שלוש נשים הכבולות בתוך סביבה בלתי אפשרית אך דואגות להשאיר מקום לתקווה.


במאי: אמין אלפר. עלילתי, טורקיה, 2019

פלשאאוט

16.6 משכן אולם 3 בשעה 19:00

ורידה היא נערה צעירה המתגוררת בכפר קטן ליד הנילוס. הכרזת הנישואין שלה עם החתן המיועד מביאה עמה גם את טקס הפולחן המסורתי הנהוג אצל הנערות הצעירות לפני יום כלולתן ה- gavage (אכילת יתר). דרישות הפולחן הן לאכול כ- 10 ארוחות ביום ולציית לכללים. ורידה לא עומדת בציפיות הנוקשות של אמה וחשה מחנק עד שהיא מגיעה לנקודת השבירה. זוהי הצצה נדירה לתרבות המצרית. הסרט העוסק בחייהן של נערות צעירות במצריים, דימוי גוף, המתח בין המסורת לתרבות המערבית ועל המרכיבים האנושיים והחלומות של נערות ללא קשר למוצאן. זהו פרוטרט אנושי המגולם באיפוק ובכישרון רב מצליחה הבמאית מיכאלה אוצ'יפינטילי הביאה סיפור אנושי למסך.  זהו מבט מדהים על מאבק של נערה צעירה המנסה למצוא זהות לעצמה מחוץ ללחץ המחניק בו היא נמצאת.


עלילתי, מצריים, 2019. במאית: Michela Occhipinti

אתר הפסטיבל: www.medifestival.co.il.

לרכישת כרטיסים: www.mishkan-ashdod.co.il,טלפון 08-9568111

מחירי הכרטיסים ינועו בין 10-330 ש"ח. 50% הנחה לאזרחים ותיקים


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"


תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר