עיריית אשדוד נרתמה לפרויקט קולינארי מיוחד שמטרתו להנציח את הנופלים במלחמת 'חרבות ברזל' באמצעות המאכלים שהם הכי אהבו. בני משפחותיהם של הנופלים שיתפו במתכונים, וכל בית מוזמן להכין את המתכון ולטעום את הטעמים שהם כל כך אהבו.
את הפרויקט 'טעם של געגוע' יזמו באגף לשירותים חברתיים באשדוד. העיר אשדוד איבדה 36 חיילים ואזרחים במלחמת חרבות ברזל, ולצד העמידה לצד המשפחות מרגע היוודע הבשורה הקשה, הוחלט על ההנצחה בדרך מרגשת זו. המתכונים יעלו בעמוד הפייסבוק ובאתר העירוני, בשיתוף המשפחות.
בין הלוקחים חלק בפרויקט הם אושיית הרשת גל זהבי, השף יחי זינו ממסעדת פסקדו, מיכל נהון ואיילה ג'ני, עובדות עיריית אשדוד וחובבות קולינריה, יאן הרוש מפיצה פארינו, ודמויות בולטות נוספות מהעיר.
"הגעגוע לאהוב או אהובה שנפלו אינו נגמר אף פעם, וזו זכות עבורנו להיות חלק מההנצחה והזיכרון של אנשים שנקטפו בדמי ימיהם ולתת למשפחותיהם עוד נקודת אור בחושך הגדול", אמר ראש מנהל השירותים החברתיים, רונית צור. "אני מזמינה את הציבור הרחב לאמץ את המתכונים וליהנות מטעמים שלא הכירו אבל נותנים תחושה של בית ואחדות בינינו".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"