לפני מספר ימים, רומה אורן, מנהל מחלקת תכנון ובקרת פרויקטים בעיריית אשדוד, הציג בפני צוות כיבוי אש, את מודל ההיערכות לחורף שבנתה עיריית אשדוד, הזוכה בשנים האחרונות להתעניינות גבוהה ברשויות אחרות בישראל ובייחוד אצל גופי ההצלה.
אשדוד הינה מהרשויות הבודדות שבנתה תוכנית עבודה מפורטת המתכללת את כל אגפי העירייה במטרה להתמודד עם שינוי האקלים בייחוד בחורף. אשדוד כעיר החמישית בגודלה, המכילה 622 רחובות, 11,080 קולטנים, 40 אלף עצים, 8 נקזים – 150 ק"מ תשתית הולכה תת קרקעית, בנתה פקודת חורף הכוללת בתוכה תוכניות עבודה מפורטות עם סדר פעולות לכל האגפים והמחלקות בעירייה עד לרמת תפקיד כל אחד ואחת מהעובדים ברגע הפעלת הנוהל.
רומה הציג את מערכות החיזוי הייחודית שיש בעיר אשדוד – חברת הסטארט-אפ הישראלית אמריקאית 'Tomorrow.io, המשמשת כיום את חיל האוויר האמריקאי, סוכנות האמריקאית למחקר אטמוספרי ואוקינוגרפי, חברות מסגמטים רבים (תעופה, ביטחון, בניה, חקלאות, תחבורה ועוד) ותאגידים גדולים בעולם.
"אשדוד שכרה את שירותיה של חברת הסטארטאפ, המספקת חיזוי ומתעדכנת כל 6 דקות. המערכת מאוד מתקדמת וחוזה מראש לא רק את זמן ההופעה והעוצמה של הגשם והרוחות, אלא גם את המיקום המדויק וכיוון התקדמות התופעה הנצפית ברחבי העיר על ציר הזמן", אמר.
מערכת החיזוי מאפשרת לנהל עובדים בשטח לפי מצב הכוננות שמציג מודל מיפוי העיר: מקומות המועדים להצפה, צמתים הדורשים מחסומים מראש ומניעה של נזק לרכוש, טיפול בתשתיות בעיר, ומובלים (נקזים) שיוצאים ישירות לים, ועוד.
"זה מאפשר לנו לתת מענה ברמה הגבוהה ביותר בהיבט של שמירה על חיי אדם, פגיעה ברכוש, ושגרת חיים מיטבית, בכך מתאפשר לרשות להתארגן באופן אופטימלי, וגם לחסוך משאבים רבים ולפרוס את הכוחות באופן פרטני, כשבמקביל, נבנתה תוכנית הסברה ייחודית לתושבים המותאמת לרמת הכוננות, ובהתאם לכך מפתחת מניפת מידע לתושב לפני כניסת מזג אוויר קיצון ובמהלך הסערה".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"