הלן גלבר, אריה מימון
הלן גלבר, אריה מימון

"בזבוז מיותר של כספים": למה אשדוד צריכה יועץ מיוחד לענייני חינוך?

ראש האופוזיציה הלן גלבר דורשת את ביטולו של המכרז 'יועץ מיוחד לענייני חינוך' בטענה כי נתפר במיוחד לאריה מימון - ראש מינהל החינוך שסיים את תפקידו לאחרונה, וכי החלת התפקיד הינה תמוהה, ומהווה בזבוז מיותר של כספי ציבור

פורסם בתאריך: 4.2.25 13:28

דרמה פוליטית מתחוללת בעיריית אשדוד סביב המכרז החדש לתפקיד "יועץ מיוחד לענייני חינוך", שנועד להיות מאויש על ידי ראש מינהל החינוך היוצא, אריה מימון. ראש האופוזיציה ויו"ר סיעת 'אין לנו עוד אשדוד', הלן גלבר, פנתה אל ראש העיר יחיאל לסרי לבטל את המכרז, בטענה כי מדובר בתפקיד מיותר שנועד לתפור ג'וב למימון, וכי הוא מהווה בזבוז כספי ציבור ועומד בניגוד להנחיות משרד הפנים.

 

 

כזכור, בדצמבר האחרון הודיעה העירייה על עזיבתו של מימון את תפקיד ראש מינהל החינוך, ועל מינויה הזמני של יהודית ביטון במקומו. אולם, זמן קצר לאחר מכן התברר כי מימון כלל לא עוזב את העירייה, אלא עובר לתפקיד חדש ומכניס יותר – יועץ לראש העיר בענייני חינוך, בשכר של עשרות אלפי שקלים בחודש.

ד"ר לסרי ואריה מימון. צילום: אורי קריספין

ד"ר לסרי ואריה מימון. צילום: אורי קריספין

בפנייתה לראש העיר, ציטטה גלבר מדברי מבקר המדינה, שהתריע בעבר על התקשרויות עם יועצים חיצוניים המייקרות משמעותית את ההוצאה הציבורית. היא הביעה כאמור חשש כי המכרז "נתפר" במיוחד עבור מימון, ותהתה מדוע תפקיד זה, שלא היה נחוץ עד כה, הפך לפתע להכרחי. לדבריה, פרסום המכרז באמצעות החברה העירונית רק מעצים את החשדות בדבר תקינות ההליך.

גלבר קראה במכתבה לגיבוש מדיניות עירונית שתמנע העסקת יועצים חיצוניים לתפקידים שניתן לאייש על ידי עובדי עירייה מיומנים. "כשנבחר אדם בעל כישורים לתפקיד, אין כל צורך במינוי יועץ נוסף על חשבון הקופה הציבורית", הדגישה גלבר. "יש לעצור את בזבוז המשאבים ולוודא שכספי הציבור משמשים לטובת התושבים – ולא לשכר יועצים מיותרים".

 


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר