קהל רב גדש את אולם הקולנוע "גלובוס מקס" באשדוד והשתתפו במפגש שעסק בתופעת הגזענות בחברה הישראלית. המפגש, פרי יוזמה של המנהל לשירותים חברתיים בעיריית אשדוד ומרכז גישור קהילתי-עירוני, שם לו מטרה לעורר שיח ודיון אצל בני הנוער על היחס לאחר ולשונה בחברה שלנו.
בחלק הראשון של הערב נשא דברים חייל צה"ל שהותקף בשנת 2015 על ידי שוטרים ללא סיבה. הסרטון שתיעד את התקיפה הצית גל מחאה של אלפים מבני העדה האתיופית בכל רחבי הארץ. יוצאי אתיופיה התקוממו אז על תופעת שיטור היתר כלפי בני הקהילה והביעו מחאה אשר הובילה לשינוי מדיניות הן במשטרה והן ביחס של רשויות המדינה כלפי שילוב יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית. המיוחד בסיפורו של החייל שהוא מעורר השראה והערצה, שכן למרות התקיפה האלימה שחווה הוא החליט להמשיך בשירות הצבאי ואף לסיים קורס קצינים. "הוא לקח החלטה הרואית וערכית – לעשות הכל כדי להשתלב באופן מרבי בחברה הישראלית", אומרים מארגני הכנס במינהל לשירותים חברתיים.
בהמשך נשא דברים פנטהון אספה-דויט, מנכ"ל עמותת "טבקה – צדק ושוויון ליוצאי-אתיופיה", תושב אשדוד, נשא דברים ותיאר באריכות את פועלה המבורך והחשוב של העמותה אשר עושה לילות כימים לקידום מדיניות שוויונית וסובלנית כלפי יוצאי אתיופיה. "עמותת טבקה מעניקה סיוע משפטי נגיש בתחומי חינוך, תעסוקה ודיור ציבורי" הסביר וציין "שירותים אלו מוענקים על ידי המחלקה המשפטית המורכבת מעורכי דין יוצאי אתיופיה ודוברי אמהרית, לצד עורכי דין ישראלים ותיקים". בנוסף, טבקה פועלת להעצמת קהילת יוצאי אתיופיה על ידי פעילויות להגברת מודעות לזכויות אזרחיות וטיפוח מנהיגות.
פנטהון ציין כי במסגרת הוועדה משטרה וקהילת יוצאי אתיופיה שעמותת טבקה הובילה, נרשם אחד ההישגים החשובים של העמותה – ההחלטה להצמיד מצלמת גוף לכל שוטר והגדלת היקף הגיוס והקצונה הבכירה למשטרה מבני הקהילה. "הישג זה מאוד משמעותי מאחר והשפעתו היא לא רק על קהילת יוצאי אתיופיה אלא על כל החברה הישראלית" אמר.
לבני הנוער ניתנה אפשרות לשאול שאלות ולהעלות סוגיות לדיון, ובסיום המפגש הוקרן הסרט "תברח" – פנטזיית אימה שנונה המשכילה להאיר את הגזענות כלפי השחורים באור חדש, ביקורתי וסאטירי. "הסרט מראה עד כמה עמוק הקרע הבין גזעי באמריקה, וכמובן שמעלה שאלות גם לגבי הגזענות בחברה הישראלית" אומר מר בן ציון ולוטקר, מנהל מרכז גישור קהילתי עירוני ומתכלל המפגש והשיח, ומסכם את הערב במשפטו של נלסון מנדלה – "איש אינו נולד כשהוא שונא אדם אחר בגלל גוון עורו מוצאו או דתו. אנשים לומדים לשנוא, ואם ניתן ללמדם זאת, ניתן ללמדם לאהוב, כי האהבה קרובה יותר ללבו של האדם מאשר ניגודה".
במינהל לשירותים חברתיים ברכו על המפגש המוצלח ועל המסרים שהוא מעביר לדור הצעיר, ומסרו תודה לכל השותפים והמשתתפים בהצלחת השיח על הגזענות.