רז, שפרש מחברת "אינטל" לאחר למעלה מ-20 שנים שבהן עסק בהדרכה ובקרת-איכות החליט לשנות כיוון ומכאן הדרך לחלון הזדמנויות הייתה קצרה. את המטבח, הוא טוען, שאי-אפשר לא לאהוב, אבל אם כבר מטבח אז מדוע לא נוסיף אמנות. רז נסע מיד עם פרישתו מ"אינטל" לדרום-הודו ל- Chennai לבית-הספר-"Sai Institute of Carving" זאת במטרה להתמקצע בגילוף, להתחכך עם המקצוענים ולקבל דיפלומה.
לדבריו, המסע היה "המסע של חייו", את הודו אפשר לאהוב או לשנוא אבל בדבר אחד הם אלופים, גילוף קולינארי. שילוב האמנות במטבח קסם לו והרעיון להביא את המיזם הזה לישראל בצורה מקצועית קרם עור וגידים. כחמישה חודשים אחר-כך, התכנית להקמת בית-הספר כבר יצאה אל הפועל. בית-הספר הוקם בירושלים ואליו מגיעים אנשי מקצוע להדרכות. בית-הספר "רז קידר" הוא בית-הספר המקצועי היחיד בארץ ללימוד מיומנות וטכניקות גילוף. קידר, מגיע למרכז הקהילתי "דיונה" להרצאה חווייתית פעילה וכל מה שאי-פעם חשבתם שאתם יודעים על אמנות באוכל-בואו לראות לשמוע וללמוד.
ההרצאה תתקיים בתאריך ה-24 בינואר, (יום ד'), בשעה: 20:00, מרכז קהילתי "דיונה", רחוב קק"ל 90, אשדוד. עלות כרטיס: 20 שקלים, במסגרת המיזם "התושב במרכז הקהילתי". טלפון: 08-8648585.