שום דבר לא הכין את הצוות במרכז התעסוקה של עלי שיח ברחוב העבודה באשדוד לביקור שנחתה עליהם באמצע היום משום מקום. בכובע הפקח: הרב אבי אמסלם, מ"מ רה"ע ומחזיק תיק הרווחה. "באתי לשוחח עם הבוגרים המיוחדים", ביקש אמסלם ועקף את חדרי ההנהלה, "להתרשם איך הם חווים את הפעילות".
הבוגרים, שטרודים היו בעבודתם המהנה באריזת מוצרים לחברות שונות, התרגשו מאוד כששמעו שמדובר בלא אחר ממ"מ ראש העיר. העבודה הופסקה וכולם התאספו סביב אמסלם לספר לו על סדר יומם במרכז ועל תחושותיהם כלפי המקום והצוות.
מי שריגשה הייתה בחורה מיוחדת שאמרה לרב אמסלם: "אין לך מושג כמה נורא היה לי לפני שעלי שיח באו לאשדוד. לא היה לי מה לעשות כל היום והיה לי רע. אבל היום אני עובדת פה ומרויחה כסף ויש פעילויות וממש כיף לנו ביחד".
הבוגרים מקבוצת מועדון יום לנכים התלוננו בפני אמסלם כי בסיור בדיקת נגישות שקיימו לאחרונה ברובע ז' הם גילו לצערם שהרובע לא נגיש לנכים כנדרש. אמסלם מצדו הבטיח להם שיבדוק כיצד ניתן לקדם את הנגישות ולהקל עליהם.
מנהלת המרכז גברת מרגלית סקרה את התפתחות המקום מראשיתו, כשבתחילה היו רק שישה בוגרים וכיום התפוסה מלאה וישנן עוד משפחות רבות שמעוניינות להכניס את ילדיהם למרכז. דובר על כך שאי"ה בעוד חצי שנה ייפתח המרכז החדש שנבנה בקומת הגג ואז יוכלו בעלי שיח לתת מענה לאותן משפחות שעדיין ממתינות.
גברת מרגלית ציינה כי "המרכז הינו רב נכותי ונותן מענה לכל רצף בעלי המוגבלויות, החל בשיקום פיגור וכלה בטיפולים ולסיעודיים. מעבר לתעסוקה שמתקיימת עד השעה 15:30 אחר הצהריים מפעילים במרכז מועדון חברתי ובו מתקיימים חוגים שונים של יצירה מוזיקה ועוד חוגי תרבות ופנאי.
"לא ניתן לחשוב מה הבוגרים הללו היו עושים בבית בשעות אחה"צ לו לא הייתה מתקיימת פעילות התרבות. עלי שיח רואה עצמה אחראית ומחויבת למענה מקיף עבור כל בוגר ובוגר מה שמתבטא כאמור גם בפעילות הפנאי וגם בתכניות הקידום האישיות הנותנות דגש לכל בוגר בכל תחומי החיים שהוא יכול להתפתח ולהתקדם בהם".
בתום הביקור אמר אמסלם: "עלי שיח זה דבר מדהים ומכבד, מקום נאה ומטופח שנעים להיכנס אליו, רואים שהבוגרים המיוחדים מאושרים ומרגישים בו כמו בבית".