אם פספסתם את החגיגה של ההרכב עיסאווה ממרוקו בלובי המשכן לאמנויות הבמה באשדוד, אתם יכולים להיות רגועים (אבל לא שאננים) שכן בשלושת הימים הקרובים הם יופיעו מידי ערב בשני מופעים פתוחים לקהל הרחב שיגרמו לכם לחייך מאושר ולפצוח בשעות 19:00 ו- 20:00.
סיכום היום הראשון של הפסטיבל (צילום ועריכה: מייק אדרי):
במקביל בקפה תיאטרון בבית יד לבנים הגיעו הורים, בני משפחה וחובבי פיוט ושירה ל"פיוט על הבר" עם מני מימון כהן ואנסמבל הפייטנים הישראלי וביצעו מחרוזות פיוטים לפסח יחד ורגשו שכן ללא ספק מדובר בדור העתיד של הפייטנים בישראל.
לבושים בבגדים כחולים תואמים, על רקע תפאורה של ארמון במרוקו, החלו חברי הרכב עיסאווה לנגן, לתופף, לרקוד, לשיר ולשמח ברחבת המשכן והרימו את הקהל לריקודים סוחפים במוזיקה אותנטית, אתנית שמחה ומרגשת. 'עיסאווה' אגב הינו כינוי לחבורת אנשים המתכנסים יחדיו לשירה רוחנית דתית במקצבים מיוחדים ושמחים.
אל בית יד לבנים הגיע קהל שזכה ל'מופע חימום' מאת המקומיות ענבל בן שטרית וחני טל ששרו יחד בספרדית את מיטב השירים האהובים.
לאחר מכן נהרו את האולם אוהבי הלאדינו להופעה של לוליק האגדי (דור שישי מירושלים, אח של אושיק לוי) שחגג 60 שנות ויום הולדת 80 על הבמה ואז קיבל זר פרחים בסיום המופע מההפקה ואמר: "הדבר היחיד שמשמח אותי הוא לשיר שירים, בכל מיני שפות לשמח אותם להעלאות חיוך על פניהם, גם בגיל 80".
מלא בהומור הקסים לוליק הטרובדור את הקהל בשירי אהבה שכן אהבה פורחת אבל דוקרת מי שלא נזהר, ממש כמו השושנה בלאדינו ושפות שונות (לוליק דובר חמש שפות) חגג עם הנגנים ושלוש רקדניות פלמנקו והזמין לבמה את הזמרת ניצה טרמיל שעמדה זו הפעם הראשונה עם לוליק על במה, לאחריה הזמרת מור קרבסי והזמר קובי זרקו.
במשכן לאמנויות הבמה נועה רוט העבירה הרצאה קצרה. רוט הינה בתה של הסופרת המוערכת יהודית רותם. היא שוחחה עם הקהל על סיפור חייה הדרמטי, עזיבת העולם החרדי והניסיון לחבר מחדש את משפחתה השסועה – ועל הדרך שעברה כדי להקים בית משלה כאם חד הורית לתינוקת פגה, שנולדה בנפאל במהלך רעידת האדמה הגדולה. לאחר מכן הוקרן הסרט "לעבור את הקיר" הסרט הוצג לראשונה בפסטיבל ונציה, וזכה בשלושה פרסי אופיר, ביניהם פרס התסריט הטוב ביותר, ופרס השחקנית הראשית לשחקנית נועה קלר.
את הערב חתמו בבית הכנסת המפואר "שאר ישוב" בערב שכולו שירת בקשות "הדרן עלך" עם אורח מיוחד- ציון גולן בהובלה של רבי דוד אדרי ואנסמבל הפייטנים הישראלי במחרוזות מרגשות של פיוטים נבחרים מרבי יהודה הלוי, אל רבי שלמה אבן גבירול ועד למשוררי הדורות האחרונים וכן גולן ביצע מחרוזות ממסורת יהדות תימן.