המחשבות על עוגות הגבינה הייחודיות ושאר המלוחים והמתוקים שצריכים להכין לחג השבועות יכולות להדיר שינה מעיניהם של כל בשלן ובשלנית בישראל. איזה טארטל להכין לערב? איזה יין האורחים יאהבו? איזה סוג גבינה לקנות? האם בעוגת גבינה יש מספיק קרם או איזה צלחות כדאי לעשות לכל קינוח והכי חשוב, האם החמות תאהב.
מתחם סטאר סנטר אשדוד בשיתוף פעולה עם חברת פור שף ובנא משקאות, מביא יריד קולינרי איכותי של גבינות,יין,דוכני זיתים,שמנים,קישים, עוגות פשטידה ועוד .היריד יערך בימי חמישי- שישי,17-18.5, בין השעות 10:00-22:00,ביום חמישי, ובין השעות 9:00-14:00 ביום שישי.
בנוסף, מעניק הקניון יומיים של הדגמות ייחודיות( בהרשמה מראש) ולימוד הכנת מאפים מתוקים ומלוחים מפי הקונדיטורית המומחית דלית מיצנמכר, עם המון טיפים ייחודיים וכמובן טעימות שוות.
ואי אפשר כמובן לקבל את החג מבלי מתכון מיוחד מאת דלית קפלן, מחברת פור שף להכנת עוגת גבינה שווה, שתעשה לכם חשק להמשיך לאפות גם אחרי החג:
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות מעורבבים עם 80 גרם חמאה מומסת מהודקים לתחתית.
למילוי:
800 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
100 גרם קורנפלור
180 גרם חלמונים
240 גרם חלבונים
250 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה :
.1מחממים את התנור ל 240- מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית ובה מים רותחים.
- 2. משמניםהיטבתבנית. מניחים בתחתית בצק אפוי או את פירורי העוגיות מעורבבים עם החמאה ומהדקים.
- 3. שמיםבקערהאת הגבינה, השמנת, 200 גרם מהסוכר, החלמונים, הקורנפלור וגרידת הלימון.מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
- 4. בקערהנפרדתמקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים 50 גרם סוכר.
5.מקפלים את הקצף בזהירות לתוך תערובת הגבינה.
- מוזגיםאתהמילוי על הבצק האפוי ומחזירים לתנור ל 15- דקות עד שפני העוגה שחומים.
- מוציאיםאת העוגה ומעבירים סכין בדופנותיה כדי למנוע הידבקות.
- מנמיכיםאת הטמפרטורה ל 140- מעלות ומחזירים את העוגה למשך שעה.
אופנת הכנת הציפוי :
מערבבים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר ומוזגים על העוגה. מחזירים לתנור ל- 5 דקות,
מוציאים ומקררים היטב כמה שעות.
בתיאבון!