עוגת הדבש של גילי
באדיבות גילי צורף, קונדיטורית מהבית, עליזה בגין 42, אשדוד
מצרכים
1 3/4 כוס קמת תופח
1 כף אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס אגוזים
1/2 כוס דבש
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
3 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1 1/4 כוסות סוכר לחלבונים + 1/4 כוסות סוכר לחלמונים
1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים
אופן ההכנה
במיקסר מקציפים 3 חלבונים. כשנהיה קצף לבן מוסיפים 1 1/4 כוסות סוכר בהדרגה עד שהקצף יציב אך לא נוקשה. מעבירים את התערובת לקערה אחרת. באותה קערת המיקסר (אין צורך לנקות אותה) מקציפים 3 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף תפוח, כ—7 דקות במהירות גבוהה. מנמיכים מהירות ומוסיפים 3/4 כוס שמן. מערבלים ומוסיפים 3/4 כוס מיץ תפוזים, 1 כפית תמצית רום ו—1/2 כוס דבש עד לאיחוד החומרים.
בקערה נפרדת מערבבים כוס ו 3/4 קמח תופח, 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, 1 כף אבקת קקאו ו—1כפית קינמון. בתנועות עטיפה מעבירים את קצף החלבונים ב—3 פעמים לקערת החלמונים ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מעבירים את תערובת הקמח לקערה בתנועות עטיפה עד שהכול אחיד.
יוצקים לתבנית 26 או 28 משומנת או ל—2 אינגליש או ומפזרים על הבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים. אופים בתנור ב—175 מעלות כ—50 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים. מכבים את התנור רק שהעוגה יציבה ופותחים קצת את דלת התנור. כשהעוגה קר אפשר להפוך אותה או להשאיר ככה. יוצקים מעל כמה טיפות דבש ובוזקים אבקת סוכר.
גילי ביקשה למסור כי היא זמינה בכל ימות השבוע חוץ מיום שבת בנייד 0523834288, @pieceofcake_bygilizoref :instagram, Facebook: piece of cake by Gili zoref
עוגת דבש של ירון
באדיבות שף ויועץ קולינרי ירון בן חמו, בן 35 מאשדוד, שף באטמוספירה
מצרכים
2 ביצים
1 כוס קפה שחור
2 1/2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
3/4 כוס דבש טבעי
1/2 כוס שמן
1/2 כוס אגוזים קלויים וגרוסים
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים.
אופים בחום 170 מעלות כ—1/2 שעה או עד שהעוגה מוכנה.
* כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ואפשר לשפוך עליה כוס נס קפה ולפזר אגוזים קצוצים.
ירון מספר: " אני חי ונושם אוכל ושף בפועל של מסעדת אטמוספירה שנמצאת במתחם הסטאר סנטר באשדוד, מסעדת שף המתמחה בבשר ודגים עם מגוון רחב של טאפאסים ומנות ראשונות. במקום מתקיימים גם אירועים חתונות, חינות,בר/בת מצווה וכדומה"
פייסבוק ואינסטגרם : Yaron Ben hamo
תפוח עץ אפוי
באדיבות אמיליה לוי, אמיליה — בישולים טבעוניים של אמא, אשקלון
מצרכים
6 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
מיץ מחצי לימון
6 כפיות צימוקים
1 כף אגוזים קצוצים
1 כוס יין אדום
3—2 כפות סילאן
אופן ההכנה
מסדרים את התפוחים בתבנית פיירקס, מוציאים את ליבת התפוח והגרעינים ומטפטפים מיץ לימון כדי שלא ישחירו. בעזרת סכין עושים חתך עדין לכל רוחב הפרי למניעת התפרקות. ממלאים את התפוחים באגוזים והצימוקים, מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומכסים אותם. שופכים מעל כל תפוח יין וסילאן ומפזרים ביניהם כמה מקלות קינמון. אופים בתנור ב—170 מעלות כ—1/2 עד לריכוך והשחמה. רצוי להגיש חם בליווי כדור גלידה בטעם וניל.
אמיליה ביקשה למסור שהמתכון טבעוני וללא גלוטן.
פאי תפוחים הפוך
באדיבות מימי נידם מאשדוד (מתמודדת בייקאוף 2018)
מצרכים
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל
1 חלמון
כ—300 גרם קמח מנופה
למלית
3 תפוחי עץ גדולים
אגוזי מלך
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
כפית גרידת לימון
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק ללא הקמח עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נעים. מכסים ושמים במקרר.
למלית: קולפים את התפוחים ופורסים לצורות ירח. בסיר שמים כוס סוכר, מים, מיץ וגרידת לימון, קינמון וסוכר וניל. מבשלים כ—3 דקות, מוסיפים את התפוחים הקלופים וממשיכים לבשל עוד כ—5 דקות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים מעל את פרוסות התפוחים. מפזרים אגוזי מלך ואת סירופ שנשאר בסיר.
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ בקוטר התבנית ומכסים את התפוחים. מחוררים מעט במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ—20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. הופכים על כלי הגשה ומורידים את נייר האפייה. מקשטים איך שרוצים.
מימי מספרת על סדנאות אפייה לעוגיות מרוקאיות מעולות שהיא מעבירה וקינוחים שהיא אופה ומוכרת לפי הזמנה במימונות חתונות וכל אירוע
הסדנאות מועברות בסטודיו האישי באשדוד ולעיתים בבתי ספר לקונדיטוריה ברחבי הארץ.
הטלפון 0507577607 בפייסבוק: מימי נידם סדנאות לעוגיות מרוקאיות ופיסול בשומשום
עוגת דבש מפורקת
באדיבות עידן אורון – מתוק בבר
מצרכים
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס שמן
4 כפות דבש
3 ביצים
4 כפות ריבת תות
קורט ציפורן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר חום כהה
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
לקישוט
1 כף אגוזים
1 כף דבש
לציפוי
שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג
1/2 כוס חלב
תפוח גדול (אפשר גם 2 תפוחים לפי הטעם)
סוכר
קינמון
גרגירי רימון
אופן ההכנה
מחממים את המים והשמן, מוסיפים דבש, סוכר וריבה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת, מערבבים יחד את הסוכר החום ואגוזי המלך הקצוצים ומכניסים לתוך התערובות שלוש כפות של דבש בעזרת כף בתנועות עדינות בצורת מרקם שיש. אופים במשך 50—45 דקות בתנור שחומם ל—165 מעלות. מצננים כ—30 דקות.
את העוגה מפוררים או שחותכים בעזרת רינג. מניחים בתחתית כוס הקינוח. שמנת מתוקה ופודינג מערבלים במיקסר, אפשר להוסיף 1/2 כוס חלב. יוצקיםאת הקרם מעל עוגת הדבש, אפשר להשתמש בשקית זילוף. את התפוח מגרדים בפומפייה. בתוך סיר על להבה נמוכה שמים את גרידת התפוח, מוסיפים סוכר ומעט קינמון. מבשלים 10 דקות לאחר ומסננים. כאשר התפוחים קרים מפזרים על הקצפת ולבסוף מקשטים בגרגירי רימון.
עידן אורון מאשדוד, בעל חברה העוסקת ומתמחה בתחום האירועים והמסיבות ומביאה יופי אמנותי לערב המיוחד שלכם. בעל קייטרינג עד 80 מוזמנים. לפרטים והזמנות: 050-6943230 [email protected]