לרגל יום האישה הבינלואמי נערכה בדיקה בנוגע לאחוז הנשים המכהנות במועצת העיר. באשדוד נצפו נתונים משמחים: 21% נשים במועצת העיר בשנת 2019 לעומת 11% נשים בלבד בשנת 2018. נכון להיום ישנן בארץ 6 ראשות ערים, בהשוואה ל- 3 ראשות ערים מכהנות לפני הבחירות. אחוז הנשים במועצות העירוניות גדל גם הוא השנה ל-20% (לעומת 16% לפני שנה טרם הבחירות)
מבין הערים הגדולות באר שבע ממשיכה להוביל עם ייצוג של 37% נשים במועצת העיר, עליה בהשוואה לשנה שעברה (33%), ת"א עם ייצוג נשי במועצה של 32%, עליה בהשוואה לשנה שעברה (26%) נתניה סוגרת את הרשימה עם ייצוג של 19%, פתח תקווה שבשנה שעברה הוצגה בתחתית הדירוג עם ייצוג של 11% בלבד,הכפילה את הייצוג הנשי במועצה ועלתה ל- 21%. ישנו חוסר ייצוג נשים באופן מוחלט בעיריות – אום אל פאחם, בית"ר עילית, בני ברק, מודיעין עילית, רהט, אלעד, באקה אל גרביה, טייבה, טירה, סחנין, קלאנסווה, שפרעם
אפרת שגב, סמנכ"ל פיתוח עסקי בדן אנד ברדסטריט: "אחוז הנשים הממוצע במועצות העירוניות עומד על 20% בלבד. אמנם מדובר בעליה בהשוואה לשנה שעברה, ואכן אנו רואים שיפור במגמה לאחר שהוכפל כמות ראשות העיר בארץ, אך עדיין אין ייצוג שוויוני לנשים ולגברים. נוכחות שווה של נשים סביב שולחן מקבלי ההחלטות הינה קריטית לניהול נכון ומקצועי של כל ארגון ורשות מקומית. הדבר בולט בעיקר במועצות הערים – כל החלטה הנוגעת לרמת החיים ולאיכות החיים בעיר הינה רלבנטית לכלל תושביה, ולכן החשיבות של גיוון בדעות ומתן ביטוי וייצוג הולם לאוכלוסייה המהווה מחצית מהתושבים (והבוחרים) צריכה להיות, בראש ובראשונה, אינטרס של ראש הרשות המקומית".