864 בני אדם אושפזו בבתי החולים בשנת 2018 לאחר שהיו מעורבים בתאונת אופניים חשמליים, כמעט שלושה בכל יום בממוצע, כך עולה מדוח של מכון גרטנר שהגיע לידי עמותת אור ירוק. מהדוח עולה תמונה עגומה לפיה בכל שנה חל גידול משמעותי במספר המאושפזים בבתי החולים עקב תאונת אופניים חשמליים. באשדוד אושפזו עשרה בני אדם בשנת 2018 בעקבות תאונות אופניים חשמליים, מדובר בירידה בהשוואה לכמות המאושפזים בשנת 2017 שבמהלכה אושפזו בעיר 20 בני אדם.
מהדוח שהכינה ד"ר מאיה סימן-טוב, עולה כי בשנת 2018 נרשמה עליה של 26% במספר המאושפזים בבתי החולים לאחר תאונת אופניים חשמליים בהשוואה לשנת 2017 שבמהלכה אושפזו 688 בני אדם.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בכל שנה יותר ויותר בני אדם נפגעים בתאונות עם אופניים חשמליים וזו תוצאה של אוזלת היד של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים וגרירת רגליים במשך שנים רבות. היפגעות רוכבי האופניים החשמליים בתאונות דרכים הפכה כבר מזמן לבעיה לאומית שגבתה את חייהם של עשרות בני אדם בשנים האחרונות. במשרד התחבורה חייבים לקחת אחריות ולהוביל סלילה של שבילי רכיבה בטוחים עבור הרוכבים ובמקביל גם המשטרה וגם הרשויות חייבות להגביר את האכיפה, כדי לצמצם את מספר הרוכבים הנפגעים ולמנוע את ההרוג הבא".
מהדוח אשר סוקר את שש השנים האחרונות (2013-2018) עולה כי 91% מהמאושפזים בבתי החולים היו רוכבים, 8% הולכי רגל שנפגעו ו-1% רוכבי אופנועים וקטנועים. נתון מעניין נוסף שעולה מהדוח הוא ש-33% מהולכי הרגל שאושפזו נפגעו כאשר היו על המדרכה, אחד מכל ארבעה (23%) רוכבים מאושפזים בבתי החולים בשנת 2018 עקב תאונת אופניים חשמליים היה מתחת לגיל 16 (גיל האסור לרכיבה). 181 ילדים ובני נוער מתחת לגיל 16 אושפזו בבתי החולים בשנת 2018 לעומת 167 ילדים ובני נוער שאושפזו בשנת 2017 – עליה של 8%.
בכדי לנסות ולצמצם את ההיפגעות הגבוהה בתאונות אופניים חשמליים החלה עמותת "אור ירוק" להעביר הרצאות בנושא שבהן מועברים כל המידע והנתונים שמאפשרים לרכוב באופן בטוח יותר. בהרצאות שמועברות על ידי מומחים מטעם העמותה מוצגים הנתונים הקשים שמחמירים משנה לשנה, התקנות והחוקים אשר נוגעים לנושא, הדרכים לרכיבה בטוחה וחוקית ולאן מועדות פנינו. ההרצאות מועברות בארגונים וחברות שונות. את ההרצאות ניתן להזמין באתר אור ירוק https://www.oryarok.org.il/