מזבלה על חוף הים בקצה הדרומי של אשדוד. שימו לב לשלט המורה על כך שכאן מתחילה שמורת טבע. חולות ניצנים. אשפה, פסולת של מטיילים ומבלים, צילום: דור גפני

"לא בים שלי": הכלים החד פעמיים נשארים בבית

חד-פעמי – לא בים שלי! המשרד להגנת הסביבה מקצה מיליוני שקלים לשמירה על ניקיון הים והחופים, ויש תוצאות: אשדוד אחת מהרשויות החופיות הנקיות ביותר

פורסם בתאריך: 6.8.19 22:31

     

המשרד להגנת הסביבה ועמותת אקואושן ממשיכים כבכל שנה לשמור על הסביבה החופית והימית למען ים נקי, ויוצאים בקמפיין הסברה תחת הכותרת: "חד-פעמי – לא בים שלי!". הקמפיין קורא לציבור להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק.

את קמפיין ההסברה – באמצעות לפ"מ – יוביל גם השנה גבי עמרני עם סרטון על מצב החופים שיזכיר לכולנו לקחת איתנו חזרה את כל מה שהבאנו לים ולא להשאיר פסולת בסביבתנו. הקמפיין עולה ברדיו, בדיגיטל ובעיתונות.

 

לינק לסרטון: https://streamable.com/mvqld

תופעת הפסולת בים ובחופים (marine litter) מהווה בעיה גלובלית ופוגעת בחופי העולם כולו. על-פי הערכות שונות, מדי שנה מושלכים לימים ולאוקיינוסים כ-8 מיליון טונות של פלסטיק. בישראל נמצא, שעד 90% מהפסולת הימית היא פלסטיק שכמעט ואינו מתכלה. ובקצב הזה, ב-2050 מי הים יהיו עשירים יותר בשאריות פלסטיק מאשר בדגים חיים.

לפחות 60% מהפסולת בים ובחופים מקורה במקורות יבשתיים – ציבור לא אחראי המבלה בחופים ומשאיר אחריו לכלוך: בקבוקי שתייה, כלים חד-פעמיים, קשיות שתייה, שקיות פלסטיק, בדלי סיגריות, שאריות מזון ועוד. פסולת נוספת מצטברת בחופים משפכי נחלים או מפלט ים, שכולל במקרים רבים פסולות שנשטפו מחופים אחרים ונסחפו בזרמי הים, לעתים למרחקים ארוכים.

בשנת 2019 המשרד להגנת הסביבה תומך ברשויות מקומיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים בהיקף של 9,307,300 שקל – התמיכה הגדולה ביותר שניתנה עד כה על-ידי המשרד. הגדלת התקציבים שהעביר המשרד לרשויות לניקיון החופים ולפעילויות הסברה בשנים האחרונות, לצד כניסת חוק השקיות, הביאו להפחתה משמעותית של כמות הפסולת בחופים.

 

ממדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה, השני לחודש יולי , עולה כי אף רשות מקומית לא דורגה בציון "מלוכלך" או "מלוכלך מאוד". עם זאת, 65.15% מהחופים שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 67% במדד הקודם. בתקופה המקבילה בשנה שעברה נמצאו 72.72% מהחופים נקיים עד נקיים מאד. מתחילת השנה 62.12% מהחופים נקיים לפחות 70% מהזמן.

הרשויות החופיות הנקיות ביותר הן: אילת, אשדוד, תל אביב- יפו, גן רווה, בת ים וחוף השרון.

"מדד חוף נקי" הוא כלי המשמש להערכה אחידה ואובייקטיבית של מידת ניקיון חופי הארץ הלא מוכרזים בים התיכון ובמפרץ אילת, ומהווה חלק מתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. במסגרת זו נשלחים מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד לבדוק את ניקיונן של 66 רצועות חוף לא מוכרזות לאורך כ-153 ק"מ בכלל הרשויות החופיות בים התיכון ובמפרץ אילת.

 

המשרד להגנת הסביבה קורא לנופשים ולמטיילים להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק.

לנתוני המדד המלאים ולרשימת החופים:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/SeaAndShore/IsraelCoast/cleancoastprogram/Pages/cleancoastindex.aspx

 

לינק לסרטון שצולם בחוף בצת:  https://drive.google.com/open?id=1aZulfX6f-DjDEoTtYJXtsTlrF4n3HM-o

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר