הספריה העירונית באדיבות: עיריית אשדוד

מועדון הקוראים של אשדוד 

מסע אל מחוזות ספרותיים בספרייה העירונית בסדרת מפגשים בהנחיית ד"ר רונית בועז 

פורסם בתאריך: 28.8.19 15:19

ד"ר רונית בועז, מרצה לספרות ופילוסופיה. בעלת תואר שלישי במחלקה לספרות באוניברסיטת בר אילן, תנחה בספריה העירונית סדרה בת עשרה מפגשים ספרותיים מרתקים הכוללים  הרצאה ודיון אודות רומנים מהספרות העברית ומהספרות המתורגמת כאחת. כל מפגש הינו אוטונומי, אין צורך בידע קודם, כדאי (אך לא חובה) לקרוא את הספר ובמחיר כניסה נמוך במיוחד(10 ש"ח בלבד למפגש) . "במפגשי הספרות שאני מקיימת, אני רואה עצמי כמדריכה את קהל הקוראים ואוהבי הספרות המשוטטים מוקסמים ומשתאים באחוזה המופלאה הזו שהיא היצירה הספרותית." היא אומרת ומזמינה את תושבי אשדוד להצטרף לכל מפגש, שהוא אירוע חוויתי ומאתגר מבחינה אינטלקטואלית.

רונית בועז מנחת הסדרה הספרותית צילום: יח"צ

מפגש ספרותי ראשון בסדרה אודות הספר 'החברה הגאונה' מאת אלנה פרנטה:לילה צ'רולו, ילידת 1944, בתו של סנדלר שלא יצאה כל חייה מתחומי נאפולי, נעלמת בגיל 66, ומעלימה גם את כל חפציה ומסמכיה, כמי שהגשימה את רצונה להיעלם. אלנה, בתו של שוער העירייה, בת גילה וחברתה בנפש כמעט 60 שנה, וכבר סופרת, כועסת עליה ומחליטה לכתוב כל פרט מסיפורן של השתיים. השתיים נטועות בסגירות של השכונה הנפוליטנית הנידחת, בכלא של נחשלות, גסות, איסורים ואלימות. שנים שאפו השתיים להינתק מעברן. השתיים ילדות מחוננות והקורא תוהה מי משתי החברות היא "הגאונה"?    יום שני,  23.9.2019, בשעה 20:00 .

מתוך סדרת הטלוויזיה -החברה הגאונה צילום: יח"צ

מפגש שני: 'הטנק' מאת אסף ענברי: זהו סיפורם של חמישה אנשים שכל אחד מהם בטוח שהוא האיש שהכריע את מלחמת העצמאות. ההתפכחות המרה של מלחמת הכיפורים מטילה את חמשת הגיבורים לחשבון נפש נוקב. המאבק האישי על הכרה ותהילה נמזג במאבק על האתוס, כשכל אחד מהם יוצק משמעות שונה לסיפור. יום שני, 11.11.2019, בשעה 20:00 .

מפגש שלישי: דיון בספר 'הנכדה של מר לין' מאת פיליפ קלודל: איש זקן עומד בירכתי ספינה, הוא אוחז בידיו מזוודה קלת משקל ותינוקת שנולדה לא מכבר. לזקן קוראים מר לין, שכל מי שידע פעם את שמו מת בהפגזה על כפרו. הנכדה, סנג-דיו, צמודה אליו בכל אשר ילך, באכסניית הפליטים ובצעדיו הראשונים במדינה זרה, ורק בגללה מחליט הזקן לדבוק בחיים. הדאגה לבריאותה מדרבנת אותו לאזור אומץ לצאת איתה לאוויר הצח בעיר זרה ומאיימת.                     יום שני, 9.12.2019 בשעה 20:00.

מפגש רביעי אודות הספר 'אתי החיים משחק הרבה' מאת דויד גרוסמן, שכתב ספר נדיר, השואב את כוחו מן האופי הלא־צפוי של מעשיהן ודיבוריהן של דמויותיו – דמויות חד־פעמיות, שהייחוד של כל אחת מהן, ובעיקר של היחסים ביניהן, ממשיך לרתק ולהפליא ימים רבים לאחר סיום הקריאה. הסיפור הבדיוני המסופר כאן מבוסס חלקית על אשה שהייתה: אווה פָּאניץ' נהיר – שבהשראתה נבראה דמותה של וֶרה – היתה ידידת־נפשו של דוד גרוסמן , והיא זו שסיפרה לו שוב ושוב, במשך עשרים שנה, את הסיפור הלא־ ייאמן על חייה ואהבתה. יום שני, 20.1.2020, בשעה 20:00.

 

מפגש חמישי ביום שני, 24.2.2020, בשעה 20:00 אודות הספר 'מיכאלה' מאת מירה מגן: אלכוהוליסטית חסרת כל משתכנת ביחידת דיור בבית אחותה האמידה והמצליחה, ואליה מצטרפת אימן, ששהתה שנים בבית חולים לחולי נפש. אולם המאזן בין שתי האחיות מתהפך כאשר עולמה של האחות המוצלחת נסדק, והאחרת, האחות הסוררת, נאלצת להתמודד רגשית עם אחותה וילדיה, אמה ודמויות גבריות נוספות.

מפגש שישי ביום שני,23.3.2020 בשעה 20:00 אודות הספר 'הנערה מהדואר' מאת סטפן צוויג: בשנת 1926, לאחר תום מלחמת העולם הראשונה, כריסטינה, צעירה ששכלה את אחיה במלחמה והתייתמה מאביה, מתגוררת בעליית גג עם אמה החולה, ומתפרנסת בדוחק כ"סייעת דואר" בסניף כפרי באוסטריה. יום אחד היא מוזמנת לבלות חופשה עם דודתה ובעלה במלון פאר בשוויצריה. לראשונה מבינה נערת הדואר כיצד המלחמה והעוני גזלו את עלומיה. וכאשר החופשה נקטעת באחת, היא נאלצת לשוב לחייה הקודמים, אולם דבר כבר לא יוכל לחזור להיות כפי שהיה.

 מפגש שביעי, ביום שני, 20.4.2020 בשעה 20:00 אודות 'שרלוטה' מאת דויד פואנקינוס: השנה היא 1940, אירופה בוערת. שַרלוֹטֶה סַלוֹמוֹן נמלטת מברלין ומוצאת מקום מסתור בדרום צרפת. בהיותה אישה יהודייה צעירה, הרה, מנותקת מהעולם וטרופת געגועים למשפחתה ולעולמה הישן, היא מחפשת מקלט באהבתה הראשונה: הציור. זהו מסע ספרותי בעקבות חייה ויצירתה של סלומון, שהייתה הבטחה גדולה בשמי האמנות בברלין ונרצחה באושוויץ כשהיא בת עשרים ושש.

מפגש שמיני, ביום שני, 25.5.2020 בשעה 20:00, אודות הספר 'מזל קטן' מאת קלאודייה פיניירו: אישה חוזרת מגלוּת מרצון בארצות–הברית לעיירתה שבארגנטינה, אל המקום שפעם קראה לו בית. עשרים שנה עברו, והיא לא נראית ולא נשמעת כמו אותה אישה. אפילו שמה, המבטא שלה וצבע עיניה השתנו. הריחוק הפסיכולוגי שהתפתח בתודעתה והפרספקטיבה שנוצרה מעצם חלוף הזמן, מאפשרים לה לשוב למקום ההוא, למוקד ייסוריה. שאלת השיבה, שמלווה את הספרות מראשיתה, נשאלת גם כאן: האם מתאפשר לאדם להחזיר לעצמו את הזמן שאבד? האם יכולה אישה לשנות או לתקן חיים שתוּעלו לסמטאות הבריחה?

מפגש תשיעי ביום שני  22.6.2020, בשעה 20:00 אודות הספר 'נער האופניים' מאת אלי עמיר: נער בן שש עשרה שאביו שלח אותו תחילה לקיבוץ, כדי שיתערה בארץ החדשה, מושב מהקיבוץ כדי שיסייע בפרנסת המשפחה ואחר כך נשלח לירושלים כדי להשיג דירה למשפחתו, ששוכנה במעברה, בכפר נידח בחולות, במחיצת מוזיקאים עיוורים. הנער מגיע לבדו לירושלים שלאחר מלחמת השחרור ורחוקה מבגדד, שמשם בא. הוא מפרנס עצמו מחלוקת עיתונים ומשליחויות על אופניים במשרד ראש הממשלה. הנער העני מתאהב בנערה צברית, בת למשפחה עשירה.

מפגש עשירי ביום שני, 13.7.2020,בשעה 20:00, אודות הספר 'תיקון אחר חצות' מאת יניב איצקוביץ': פאני קייזמן יוצאת בעקבות הבעל שנטש את אחותה הבכורה. אם לא תגרור אותו באוזנו לאשתו ולילדיו – לפחות תחתים אותו על גט. השנה היא 1894, ופאני, אישה יוצאת דופן, יוצאת למסע ברחבי האימפריה הרוסית, מסע שיטלטל את כול עולמה.

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר