"הכרנו השנה לראשונה בניצולי שואה יוצאי מרוקו, עיראק ואלג'יר "צילום: אלעד מלכה

לא לבד: פרויקט חדש למען ניצולי שואה באשדוד

פרויקט "המערך התומך" למען ניצולי שואה בודדים יוצא לדרך בשבוע הקרוב יוקם באשדוד מערך מתנדבים שייעודו המרכזי יהיה הפגת בדידות של כ-5,000 ניצולי שואה, על ידי ביקורים שבועיים, שיערכו מתנדבים באופן אישי בבתיהם של ניצולי שואה

פורסם בתאריך: 11.6.17 10:39

     

פרויקט "המערך התומך" למען ניצולי שואה בודדים יוצא לדרך ברחבי הארץ. ביוזמה משותפת של הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר, יחד עם ארגון אשל- ג'וינט ישראל, יקום באשדוד בשבוע הקרוב מערך מתנדבים שייעודו המרכזי יהיה הפגת בדידות של כ-5,000 ניצולי שואה, על ידי ביקורים שבועיים, שיערכו מתנדבים באופן אישי בבתיהם של ניצולי שואה. לצורך קביעת הגורם שיתכלל את גיוס המתנדבים לפרויקט, התקיים מכרז שבסופו נקבע כי עמותת מטב, העוסקת במתן ופיתוח שירותים לאזרחים המבוגרים, תהיה אחראית על  גיוס המתנדבים.  זהו הפיילוט הראשוני ובהמשך יהיו מערכי מתנדבים בכל רחבי הארץ.

שר האוצר משה כחלון: "לאחר שנים רבות של עוול הכרנו השנה לראשונה בניצולי שואה יוצאי מרוקו, עיראק ואלג'יר ואנחנו ממשיכים לעבוד בכדי לתקן עוולות נוספות. בחברה שלנו הקשישים בכלל וניצולי השואה בפרט צריכים להיות בראש סדר העדיפויות. אנו מחויבים לדאוג להם גם בתקציב וגם בהגפת הבדידות. הפרויקט בו יגיעו מתנדבים אל בתי ניצולי שואה ויבלו איתם מספר שעות בשבוע הוא פרויקט ראשון מסוגו והוא המשך ישיר למגמת הסולידריות, הפחתת אי השוויון בחברה והדאגה לאחר".

התוכנית תתוקצב בשלוש השנים הקרובות במעל ל-7 מיליון שקלים. הרקע לתוכנית החל משיח משותף שיזמה הרשות לזכויות ניצולי השואה יחד עם גורמים נוספים, במהלכו עלה, כי 40% מניצולי השואה מדווחים על תחושת בדידות, וניכר כי בעיה היא אחת מהבעיות המרכזיות בקרב הניצולים מרותקי הבית. כמענה לצורך זה, הוחלט להקים מיזם התנדבות ארצי שייתן מענה ותמיכה חברתית לכ- 5000 ניצולי השואה מרותקי הבית  על פי תכנית שתותאם אישית לכל ניצול.
בכדי להפוך את הפרויקט לאפקטיבי ומיטיב בעבור ניצולי השואה, נקבעו מספר תנאים בהם יצטרכו לעמוד מגייסי המתנדבים. אחד מהם הוא התחייבות להתנדבות ארוכת טווח של לפחות שנה, בכדי ליצור רצף והמשכיות בין המתנדב לניצולים. בנוסף, הרשות לזכויות ניצולי השואה רואה במפגשים הקבועים חשיבות עליונה ועל כן תדרוש מהמתנדבים לפגוש את הניצולים לפחות פעם אחת בשבוע, למשך שעתיים, בעדיפות ליום ושעה קבועים בכדי להקל על הניצולים את סוגיית תיאום הפגישות.יתרה מכך, כל מתנדב ישתתף בהכשרה מקצועית שמטרתה מתן כלים ואמצעים. מלבד להכשרה הראשונית, יתקיימו הכשרות נוספות לאורך התהליך. נציין, כי 75% מהמתנדבים יהיו בוגרים מגל צבא או שירות לאומי ומעלה. בימים אלה החלה עמותת מטב בגיוס אינטנסיבי של מתנדבים וכוח אדם, כשהצפי הוא לגייס לאורך תקופת הפרויקט אלפי מתנדבים שיספקו מענה ל-5,000 ניצולי שואה. צעד זה, בשורה של צעדים נוספים  במהלך שנת 2017, יטיבו עם הניצולים ויתנו מענה לאחת הבעיות הגדולות בקרב אוכלוסיית ניצולי השואה.

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר