אלן קאר, רשת עולמית של מרכזי גמילה מעישון וטיפול בהתמכרויות, יוצאת בשיתוף פעולה חדש עם מכון ה.ל.ר., מכון חדש באשדוד המקיים מגוון סדנאות וחוגים בריאותיים, בפיקוחו הרפואי של ד"ר יצחק שפירר. במסגרת שיתוף הפעולה, יתקיימו סדנאות גמילה מעישון במכון הממוקם בבית יוניטרייד בעיר וזאת על מנת להנגיש את שיטת הגמילה הייחודית, המסייעת למיליונים מסביב לעולם, גם לתושבי אשדוד והסביבה. נכון לשנת 2018, מדד העישון בעיר אשדוד היה גבוה מעט מהממוצע הארצי ולכן ההערכה בקרב הנהלת הרשת, כי יהיה ביקוש רב לסדנאות של אלן קאר, סדנאות משנות חיים.
הפסקת עישון נתפסת בקרב מעשנים רבים כחוויה קשה, שמלווה בייסורי גמילה, השמנה, תסכול, עצבים, געגוע בלתי פוסק לסיגריות וקנאה במעשנים אחרים. לכן, חלק גדול מהמעשנים דוחים את ההחלטה ללא קשר למצב הכלכלי או בריאותי, הפחד מהחיים בלי סיגריות, עולה וגובר על כך. הבעיה העיקרית בהפסקת עישון, שישנם מעשנים המצליחים להוציא את הסיגריה מהפה, אך לא מהראש. בנוסף לכך, מחקרים מראים שרק 3% מהאנשים שינסו להפסיק לעשן בכוחות עצמם, יתמידו בכך יותר משנה.
לדברי ד"ר יצחק שפירר, מנהל מכון ה.ל.ר ומומחה לריאות: "שיתוף הפעולה עם אלן קאר מתבקש הן בשל מדד העישון בעיר והן בהמשך למגמת האכיפה של עיריית אשדוד כנגד עישון במרחב הציבורי. אני נחשף למטופלים מידי יום שהנם חולי ריאות כאשר מרביתם הגיעו למצב בריאותי רעוע עקב עישון. לכן, החלטתי להתגייס בפועל למלחמה בעישון וחברתי לחברת אלן קאר הוותיקה והמנוסה על מנת לתת פתרון למעשנים שרוצים להיגמל".
אלן קאר מציעה שיטת גמילה מעישון שפיתח לפני כ- 36 שנה בריטי בשם זה. קאר, רואה חשבון במקצועו הפסיק לעשן בגיל 48 לאחר שעישן בין 3 ל 5 קופסאות ביום במשך שנים, ולא הצליח להיפטר מהתלות בסיגריות. שיטת הגמילה שפיתח, יצאה מנקודת מבט הפוכה מרוב השיטות הקיימות – הוא החליף את השאלה למה לא כדאי לעשן? בשאלה – למה בעצם אני כן מעשן?. מאז, הפך לאימפריה עולמית של למעלה מ- 150 מרכזים ב- 57 מדינות בעולם. עד היום נעזרו בשיטת "אלן קאר" למעלה מ 30 מיליון מעשנים. במסגרת ניסיונותיה של אירלנד ליצור מדינה ללא עישון, נערך מחקר בלתי תלוי בשיתוף עם ממשלת אירלנד אשר מוכיח כי השיטה של אלן קאר היא השיטה האפקטיבית ביותר להפסקת עישון. תוצאות המחקר הראו כי אחוזי שיעור הנגמלים בשיטת אלן קאר היו מהגבוהים ביותר ומדובר בהצלחה לטווח ארוך, בדיקות חוזרות לאחר חודש, שלושה חודשים שישה חודשים ושנה – הראו אחוזים גבוהים של נגמלים שעדיין גמולים מעישון. כמו כן, עתיד להתפרסם מחקר של אוניברסיטת לונדון שיאשש זאת.