ב-9 במאי התפרסם ראיון שהעניק שר הפנים אריה דרעי לאתר "כיכר השבת" ובו אמר שהציבור החרדי צריך לעשות חשבון נפש על רקע שיעורי תחלואת הקורונה הגבוהים אצלו. השר דרעי נקב בנתון של 70% מהחולים בארץ הם מהחברה החרדית.
במהלך התפשטות המגפה דובר רבות על המצב בבני ברק ובשכונות חרדיות בירושלים ובית שמש.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
הסוגיה הפכה לנפיצה. הביקורת כלפי הציבור החרדי, שהוא מאוד מגוון, הייתה בעיקר על כך שחלקו המשיך להתקהל בתחילת המגפה, ושחלק מרבניו קראו להמשיך ולפקוד את ספסלי הלימודים.
מנגד גם התנאים הדמוגרפיים האובייקטיביים סייעו להתפשטות המחלה בחברה החרדית שמתאפיינת בדרך כלל במשפחות גדולות ובחיים בצפיפות יחסית.
בעיר אשדוד שכרבע מאוכלוסייתה היא חרדית, ושלא הוטל בה סגר נקודתי על שכונות, התפשטות הקורונה הייתה מתונה יותר.
בתחילת המשבר קרא ראש העירייה, ד"ר יחיאל לסרי, לרבנים באשדוד ונועד איתם. לצעד הזה הייתה כנראה השפעה חיובית גדולה על צמצום ההדבקה.
אבל ממידע שהגיע ל"כאן דרום-אשדוד" הרי שבשבועות האחרונים, לצד העלייה המחודשת הכללית בכמות הנדבקים, יש עלייה גדולה גם בציבור החרדי בעיר.
חלקם של החרדים בין חולי הקורונה המאומתים בעיר מתחילת התפרצות הקורונה לפני כשלושה חודשים וחצי הלך ועלה והגיע כיום ל-53%. זאת אומרת, יותר ממחצית מחולי הקורונה באשדוד, באים מהחברה החרדית.
יתכן שאחד הגורמים הוא פתיחתם המחודשת של מוסדות החינוך, שאליהם מגיעים גם תלמידים מחוץ לעיר.
מספר המאומתים באשדוד מתחילת ההתפרצות הגיע אמש ל-342. אשדוד נמצאת במקום השמיני בארץ בכמות הנדבקים הכוללת. במקום הראשון ירושלים עם 4,085 מאומתים, אחריה בני ברק 3,075, ת"א יפו 984, בית שמש 573, מודיעין עילית 444, אלעד 420 ופתח תקוה עם 377.