המכללה האקדמית אחוה – יזמות וחדשנות בחינוך
בחמשת העשורים שחלפו מיצבה עצמה המכללה האקדמית אחוה כאבן שואבת לסטודנטים המעוניינים בשילוב של מצוינות אקדמית ותעודת הוראה איכותית.
בית הספר לחינוך באחוה, בהובלת פרופ' אורית אבידב-אונגר זוכה להערכה ויוקרה וממצב עצמו כחממת גידול למורי העתיד הודות לחשיבה פורצת דרך, חדשנות ויזמות, כשמגוון מסלולי הלימוד וההתמחות מותאמים בצורה אפקטיבית וייעודית לאתגרי המאה ה-21.
במהלך הלימודים ייחשפו הסטודנטים במכללה האקדמית אחוה לסביבת לימודים חדשנית, תוכן לימודי מעודכן, טכנולוגיה תומכת ופרויקטים חברתיים. זאת מתוך ראייה רחבה המבקשת לטפח אנשי חינוך החושבים מחוץ לקופסא, מגלים אקטיביות, יצירתיות ומנהיגות חינוכית.
פרופ' אורית אבידב-אונגר דיקן הפקולטה לחינוך: "הראייה המערכתית הרחבה שלנו על תואר אקדמי ואיכותו מאפשרת לסטודנטים במכללה מגוון רחב של שילובים שלא קיימים במקומות אחרים. כך למשל ניתנת האפשרות לתואר B.A בפסיכולוגיה ותעודת הוראה בחינוך מיוחד, תואר B.Sc במדעי החיים ותעודת הוראה למדעים. החיבורים הייחודיים מאפשרים תארים ראשונים במגוון תחומים מבוקשים יחד עם תעודת הוראה איכותית. בנוסף, הפקולטה לחינוך מובילה מהפכה בהכשרת מורים.
החל משנת הלימודים הבאה תופעל תכנית בסימן יזמות וחדשנות לצד דגש על דיגיטל כאמצעי ללמידה משמעותית וחווייתית כמו גם חשיפה לדיסציפלינות מדעיות שונות באמצעות המרכז לניורופדגוגיה הפועל במכללה".
בית הספר לחינוך במכללה האקדמית אחווה מעניק תואר ראשון בחינוך (B.Ed) ותעודת הוראה, במגוון רחב של מסלולי לימוד ותחומי התמחות.
מסלולי הלימוד בתואר ראשון: חינוך לגיל הרך, חינוך לבית ספר יסודי ועל-יסודי, חינוך מיוחד, מסלול ייעודי לדוברי ערבית. היצע רחב של אפשרויות מותאמות אישית ניתן למצוא גם בתחומי ההתמחות במסלולי הלימוד השונים: אנגלית, מתמטיקה, ספרות, מדעים, לשון עברית, ספרות והיסטוריה.
בית הספר לתארים מתקדמים במכללה האקדמית אחוה מעניק תואר שני .M.Ed, מוסמך בחינוך ו-M.Teach מוסמך בהוראה במגוון מסלולי לימוד.
הלימודים בבית הספר לחינוך הינם לימודים אקדמיים ארבע-שנתיים. בתום הלימודים יהיו הבוגרים זכאים לתואר ראשון .B.Ed ולתעודת הוראה. בשנה הרביעית ללימודים עוברים הסטודנטים התמחות (סטאז’) בשילוב לימודים עיוניים.
בנוסף, מציעה המכללה גם מסלולים להסבת אקדמאים להוראה בכל התחומים המוצעים בחינוך.
מכשירים היום את מורי המחר
באחוה השכילו להבין את אתגרי המחר העומדים לפתחם של המורים במאה ה-21. על מנת לתת מענה איכותי הכולל למידה אקטיבית וממוקדת תוכן המשלבת אימון, יישום ורפלקציה קבוצתית ואישית הוקם מרכז BE – מרכז הסימולציה של מכללת אחוה. המרכז, אשר מאובזר במיטב הטכנולוגיות המתקדמות, מאפשר לסטודנטים התנסות בתרחישים אפשריים מעולם המציאות. ההדמיות מאפשרות תהליכי למידה מבוססי התנסות חווייתית תוך פיתוח מיומנויות רגשיות, חברתיות ואקדמיות.
סדנאות הסימולציה מאפשרות התנסות בתרחישים מעוררי קונפליקט על מנת לתרגל מענה מיטבי תוך ביסוס הביטחון העצמי של הסטודנט ויצירת סביבה בטוחה.
המורה כיזם
בשורת החדשנות במכללה האקדמית אחוה באה לידי ביטוי בהכשרת יזמי חינוך. מורים אשר מסוגלים לחשוב מחוץ לקופסא ומעודדים את תלמידיהם לעשות כן. לפיכך, לא רק תכני הקורסים והתכנים במכללה עודכנו ושודרגו, גם מערך הכשרת הסטודנטים עבר מהפכה של ממש והוא כולל היבטים של ספורט, מוזיקה ואומנות בהתבסס על מחקרים ניורו-פדגוגים תוך הטמעה של הקשר בין חקר המוח ללמידה איכותית.
בפקולטה לחינוך חרטו על דגלם להכשיר מורים שמחנכים למנהיגות ומפתחים יוזמות חינוכיות וחברתיות. במהלך ההכשרה יפגשו הסטודנטים באחוה עם יזמים פורצי דרך במערכת החינוך בישראל ובעולם, יתנסו ביישום סטארט-אפים בשדה החינוכי ובסדנאות המשלבות שיטות הוראה חדשניות. זה ועוד, תכנית ההכשרה כוללת גם קורסים ייעודים הכוללים רובוטיקה לגיל הרך, למידה באמצעות משחק וחוויה, ניו מדיה, עתידנות בחינוך לצד הרצאות מרתקות ממיטב יזמי החינוך.
תכנית ייחודית זו מאפשרת לכל סטודנט להיחשף לגישה חינוכית-יזמית המתמקדת בתלמיד ומותאמת אישית. רוצים להצטרף לסיירת מורי המחר?
כתובת: ערוגות, 7980400
המכללה האקדמית לחינוך גבעת וושינגטון
בין צומת אשדוד לצומת כנות נמצאת קריית החינוך של הדרום, 200 דונם הכוללים כל מה שסטודנט להוראה יכול לבקש. הודות למיקום האסטרטגי המאפשר נגישות תחבורתית, משתמשי תחבורה ציבורית ישמחו לגלות כי אוטובוס או רכבת יחסכו להם את התנעת הרכב. ביקור קצר בנווה המדבר המוריק יפתח בפניהם את האופציה ללינה במקום במעונות ייעודיים לרווקים ולנשואים במחיר מסובסד. זה ועוד, לאחר יום לימודים ארוך ומשמעותי יוכלו הסטודנטים להנות ללא עלות משפע מתקני הספורט במתחם הכוללים בריכת שחייה חצי אולימפית, סאונה, ג'קוזי, מגרשי טניס, אצטדיון כדורגל ואתלטיקה קלה, היכל ספורט ועוד. כל זאת בכדי שתוכלו להתרכז במה שבאמת חשוב – לימודי הוראה איכותיים ועדכניים עם מיטב המרצים.
המכללה האקדמית לחינוך גבעת וושינגטון מציעה לימודי תואר בוגר בהוראה B.Ed ותעודת הוראה במגוון מסלולים – הגיל הרך, מסלול בית הספר היסודי ומסלול ייעודי לבית הספר העל יסודי, חינוך מיוחד, חינוך מוזיקלי – תואר ב-B.Ed.Mus ותעודת הוראה לנגינה בקבוצות. גולת הכותרת של המכללה היא המסלול היוקרתי המהווה אבן שואבת לסטודנטים רבים בכלל, ולסטודנטים דתיים בפרט – תואר בוגר הוראה B.Ed בין-מסלולי לחינוך גופני.
לא רק ספורט
מכללת גבעת וושינגטון מיצבה עצמה כמכללה המובילה בתחום החינוך הגופני הודות לשילוב של שפע מתקני הספורט ברמה הגבוהה ביותר המוצעים בקמפוס לצד קורסים והכשרות עדכניות. בוגרי המסלול נמנים עם צמרת אנשי החינוך בתחום ומועסקים במוסדות החינוך הטובים בתחום.
המסלול לחינוך גופני, הינו מסלול רב גילי, המכשיר מורים לתואר ראשון להוראת החינוך הגופני הן בחינוך הפורמאלי לגילאי גן – י"ב והן לחינוך הבלתי פורמאלי – מתנסי"ם, אגודות ספורט וכד'.
המסלול המבוקש נותן מענה מיטבי לבני הציונות הדתית הודות להפרדה מלאה בשיעורים המעשיים. ובכך למעשה זוהי המכללה היחידה בארץ שמכשירה את מורי העתיד לחינוך גופני במגזר הדתי.
הלימודים העיוניים במסלול לחינוך גופני מתקיימים בכיתות ובמעבדות למדעים כאשר הקורסים המעשיים מתבצעים במתקני הספורט החדישים הנמצאים בקמפוס וכוללים אולמות ספורט, מגרשי טניס חדרי כושר ומחול, בריכת שחייה ואצטדיון משולב לאתלטיקה קלה ולכדורגל.
הסטודנטים במסלולי הלימוד השונים יכולים לבחור מתוך מבחר התמחויות איכותיות: תנ"ך, חינוך מיוחד, אנגלית ספרות, מדעים, מתמטיקה, הגיל הרך ומוזיקה.
הסטודנטים במסלולי ההוראה השונים יכולים לשלב קורסים מהיחידה ללימודי תעודה ובכך להעשיר את רזומה ההתמחות שלהם ולקבל הסמכה נוספת ללא תשלום נוסף. כך למשל למתמחים בחינוך גופני תינתן האפשרות לשילוב קורסים בהדרכת ספורט במקצועות שונים.
מסלול יוקרתי במיוחד המעניק פטור מלא משכר הלימוד הוא המסלול למצטייני הוראה, זוהי תכנית המכשירה את סיירת מורי המחר המגיעים עם נתוני קבלה גבוהים ומקבלים את מיטב הכלים להתפתחות מקצועיות שבסופה יהיו מורים מעוררי השראה.
יחס אישי וליווי מקצועי
שמה של מכללת וושינגטון נודע בעיקר בעקבות היחס החם והמכיל לסטודנטים ולסטודנטיות שלה, הרואים בקמפוס – את ביתם. הודות לגמישות מחשבתית ניתנת האפשרות ללימודי קורסים מקוונים בלימוד עצמי המועברים באמצעות האינטרנט ומאפשרים אפיק למידה משמעותי נוסף. כמו כן, הרמה האקדמית הגבוהה והשאיפה למצוינות מגיעה יחד עם אווירה משפחתית מתוך ראייה מערכתית כי רשת ביטחון זו תהווה את המעוף להצלחת הסטודנטים. אלפי בוגרי המכללה בחמישים שנות קיומה, יעידו כי מלבד הכשרה מקצועית ומעשית מעולות ניתן במכללה דגש מיוחד על שילוב נכון ומותאם אישית בשוק העבודה מה שמאפשר השתלבות מהירה במערכת החינוך ויישום הנלמד בשטח.
רישום תואר ראשון ושני: 08-8511572
רישום הרחבת הסמכה ולימודי המשך: 08-8511513
רישום הסבת אקדמאים: 08-8511902
המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי
מחמאות מקיר לקיר בקרב הבוגרים, אלפי סטודנטים מרוצים, מחלקת מחקר מתקדמת ופעילות חברתית ענפה. כשכל זה קיים ביתר שאת, ברור כיצד הפכה מכללת קיי לאחד ממוסדות הלימוד האיכותיים ביותר בדרום
עד לפני מספר שנים זה עדיין היה בגדר שמועה שרק מעטים מביני עניין ידעו, אך בשנים האחרונות כבר רבים מבינים כי מכללת קיי בבאר שבע הפכה לאחד ממוסדות הלימוד המבוקשים והאיכותיים ביותר בדרום לסטודנטים המבקשים להיות הדור הבא של אנשי החינוך בישראל.
המכללה הוותיקה שפועלת כבר משנת 1954 צברה במשך השנים הרבות ניסיון וידע רב בהכשרת מורים, גננות ואנשי חינוך בתחומים השונים. מכללת קיי הייתה החלוצה בהובלת תהליך האקדמיזציה של הכשרת המורים בישראל, ובשנת 1994 קיבלה הכרה מלאה בכל מסלולי ההכשרה והיא בין המכללות הראשונות אשר זכו לקבל הכרה בלימודי התואר השני.
במכללה לומדים נכון להיום יותר מ-3,000 סטודנטים במגוון המסלולים השונים, ביניהם החוג לאומנות, לחינוך מיוחד, חינוך גופני ועוד. מעבר למסלולי ההוראה, עוסקת המכללה רבות גם בחיבור לקהילה ובתוך כך תורמת רבות לפיתוח הפריפריה הדרומית בכלל, ולעיר באר שבע בפרט.
החיבור לקהילה במרכז
המכללה חרתה על דגלה את הנושא החברתי, ועל כן התרומה לקהילה מהווה חלק אינטגרלי מדרישות הקורס בתוכניות לימוד רבות. כך למשל הסטודנטים במגמת החינוך הגופני מקיימים פעילות גופנית ומחנכים לתזונה נכונה בבתי אבות, מועדונים לנוער בסיכון, במרכז לבריאות הנפש ובמוסדות נוספים. הסטודנטים יוצרים קשר חם ומיוחד עם חברי הקהילה בה הם מתנדבים, ולעתים רבות הפעילות ההתנדבותית נמשכת עוד שנים רבות לאחר תקופת הלימודים.
תכנית נוספת המשלבת תרומה משמעותית למען הקהילה היא תכנית "שבילים", במסגרתה משתתפים הסטודנטים בפרויקט חממה ליזמות חברתית, במהלכו הם בונים פרויקט למען הקהילה, החל משלב החשיבה על הרעיון, דרך התכנון ועד ליישומו של הפרויקט. ינון, אחד ממשתתפי התכנית סיפר לנו: "מדובר בתכנית שבאמת משנה את המציאות. מרכזים כאן אנשים סופר איכותיים ומוכשרים, שהמכנה המשותף של כולם הוא הרצון לעשות טוב. לא רק לדבר על שינוי ועל מעורבות חברתית, אלא מפשילים שרוולים ובאמת עוסקים בעשייה מבורכת ותורמת. אני מקווה שסטודנטים שקוראים את זה יעשו את הדבר הנכון ויצטרפו לתכנית".
בנוסף לכך, אגודת הסטודנטים של המכללה מקיימת שלל פעילויות התנדבות לכלל הסטודנטים, כמו למשל "מבצע שמחה" בבית החולים סורוקה לפני החגים, במהלכו מחלקים הסטודנטים תפוח בדבש לפני ראש השנה, סופגניות לפני פורים וכדומה.
לא מוותרים על המחקר
בשונה מהרבה מכללות אחרות, מכללת קיי משלבת בין ההוראה לבין מחקר ומקדמת במסגרת זו פעילות מחקרית ענפה. המהלך מאפשר לחברי הסגל להתקדם במסלול האקדמי ולהרחיב את הידע העומד לרשות הקהילה. כך במהלך השנים הוציאה המכללה מחקרים ומאמרים חשובים ופורצי דרך בתחומים רבים כמו: הכשרת מורים, היסטוריה של ארץ ישראל, אוריינות, פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי ועוד תחומים רבים נוספים.
פעילות המחקר נותנת למכללה יתרון מובהק על פני מכללות אחרות, בכך שהיא הופכת את סגל ההוראה לאיכותי יותר ומאפשרת למכללה כל הזמן להתקדם ולהתפתח, ללמוד שיטות חדשות, ולהיות תמיד מעודכנים בשיטות ההוראה הטובות והמתאימות ביותר.
החינוך לפני הכל
"הציבור מבין כי החינוך זה הדבר החשוב ביותר היום", מספרת הילה, שסיימה את לימודיה במכללה לפני מספר שנים והיום עובדת כמחנכת בבית הספר יסודי. "הערכים והחינוך שאנחנו מנחילים היום לילדים, הם אלו שיובילו אותם בעוד עשרים–שלושים שנה, כשהם בעצמם יהיו מבוגרים. החינוך הוא הכלי המרכזי ואולי היחיד שמאפשר לעצב את איכות האוכלוסייה שתהיה כאן בעתיד. לכן בחרתי בתחום הכל כך חשוב הזה, ואני שמחה שבחרתי במכללה מובילה ואיכותית כמו מכללת קיי, שבאמת מעניקה לסטודנטים שלה הכשרה מקצועית ואיכותית שמאפשרת השתלבות מהירה בשוק העבודה".
כתובת: עזריאל ניצני 6, באר שבע
טלפון: 08-6402795
למעבר לאתר
למעבר לפייסבוק
למעבר לאינסטגרם
כתבה שיווקית