בשנות הגלות, קהילות יהודיות ברחבי העולם טוו מסורות ייחודיות סביב מעגל השנה. מועדים אלו הולכים ותופסים מקום בציבוריות הישראלית ובתוך מעגל השנה הישראלי. חגיגות המימונה החלו לפני כמאתיים חמישים שנה, במאה השמונה עשרה, והשתמרו בקרב קהילת יהודי מרוקו.
החגיגה הקהילתית הצבעונית והמתוקה שפותחת את הלב ומחברת בין זרים ומכרים שהייתה נחלתה של קהילה אחת, הפכה להיות נחלת הכלל – לילה של חגיגה של שכנות טובה והכנסת אורחים. בליל המימונה מביעים החוגגים אמונה ותקווה בבואה הקרוב של הגאולה ומבקשים ברכה, שפע ופריון לכל השנה. המנהג הוא להשאיר את דלתות הבית פתוחות והאורחים מתקבלים בברכת "תרבחו ותסעדו", שפירושה תזכו ותצליחו ומוזמנים להיכנס, ליהנות, לשמוע דרשות, לשיר פיוטים, לרקוד וכמובן לטעום מן המטעמים המתוקים המונחים על השולחנות.
בעיר אשדוד, הפכו כבר להרגל ולמסורת את העובדה כי את חג המימונה חוגגים בצורה נוספת וייחודית – על ידי כנס אקדמי אליו מוזמנים אינטלקטואלים ואנשי ציבור המספרים על מחקריהם ומוסיפים זווית ראיה מקורית על החג, שנולד במרוקו ובעיקר עוסקים במורשתה של יהדות מרוקו ובהשפעתה על החברה הישראלית.
שמעו של הכנס יצא למרחוק ומכל רחבי הארץ מבקשים אורחים רבים להבטיח את מקומם מראש. מאחר והכנס לא ייערך השנה, בחרו במונארט, מרכז תרבות ומרחב יצירה בתמיכת משרד התרבות והספורט, וברוח החג לפתוח בשמחה את הלב והדלת בבוקר המימונה לאירוע שהוא חגיגה קהילתית של חוויות, שירים וסיפורי מימונה.
את האירוע שיתקיים על טהרת אמני אשדוד, ינחה יוסף אלון, שגם ישיר וכן יתקיים פאנל של יוצרים שיספרו על החג וישירו שירים: ליאורה פדלון סימון, יוליה פלדשרוביץ-גוליגר ומאור מויאל.
יום ראשון, 4.4.21 בשעה 11:00 במונארט מרכז תרבות, דרך ארץ 8, אשדוד. הכניסה ברישום מראש ובהצגת תו ירוק. https://ashdod.smarticket.co.il/event/2279