בפרויקטים של "פוטו ווייס" ברחבי העולם נותנים מצלמות לאנשים מקהילות שונות כדי לתעד את עצמן, לבחון בחינה אישית של הסתכלות, התבוננות ומחקר, להבדיל מצלמים מקצועיים שמגיעים למקומות שונים ומתבוננים בהסתכלות "חיצונית" על מקומות חדשים עבורם. כדי לשבור את הפער הזה נותנים לקהילה לצלם ולתעד את עצמה, מתוך אמונה שזה יכול להפוך לכלי להעצמה אמנותית ואישית.
לרוב, כמישהו מבפנים מצלם את המקום בו הוא חי להבדיל מאנשים מבחוץ, הוא מביא זווית מעמיקה והסתכלות אישית יותר. באשדוד, פרויקט ה"פוטו ווייס" קרא לתושבי העיר, לרבות תושבי הרובע, אם בזמן הווה או בעבר, לחזור בזמן ולתת הסתכלות שכולה זיכרונות, נוסטלגיה ובמקביל חדשנות והתחדשות עירונית.
"מרחב יצירה" יצא בקול קורא לצלמים מקצועיים, חובבנים ותושבי העיר אשדוד להשתתף בפרויקט קהילתי של רובע א'. פרויקט "פוטו ווייס" באשדוד נעשה כולו ברובע א' בשיתוף עם תושבי העיר אשדוד: מירב בן שושן, ראובן בן לולו, ריקי בירנבוים, שמוליק דואק, חן אוסיפוב, רוז סבג, אבירם אלישע ושוקי אלישע.
כל אחד מהצלמים מגיע מרקע שונה וכל אחד מהם יצא לחקור את רובע א' ובחר לעצמו פרויקט, כמו למשל: אבירם אלישע, אשר תיעד בצילום את הקהילה הקראית באשדוד שנחשבת לגדולה בישראל (כ-25 אלף תושבים) בבית-הכנסת הקראי המצוי ברובע א' ומתאר את התהליך האישי שלו מהתבוננות כחילוני בן הקהילה על בית-הכנסת, יספר מעט על המנהגים-אמונה בתורה הכתובה בלבד ולא בתורה שבעל-פה, שטיחי בית-הכנסת, חליצת הנעליים וכניסה יחפים להיכל (מהפסוק: "של נעליך מעל רגליך").
משתתפת נוספת, מירב בן שושן עשתה פרויקט השוואה של ישן מול חדש-עבדה על שלוש תמונות ארכיון שצילם אביה דוד בוסקילה ופיתח ברחוב רוגוזין בשנת 91' וניסתה לצלם את אותם ה'פריימים' במיקומים דומים כיום. כל זאת, כדי לתת לצופה השוואה עם ערגה לימים שבו הרחוב היה שוקק חיים, בשיא תהילתו ומרכז הבילוי המרכזי בעיר, לעומת היום. והכל-מהתבוננות אישית שלה, כאחת שגדלה ברחוב כילדה ומתבוננת בו כיום, כרובע "נשכח", חנויות יחסית ריקות. "זה חיבר אותי מאוד לעבר והעלה לי זיכרונות לילדות, כשהיינו הולכים עם ההורים ברחוב הסואן, במדרחובים ויוצאים לבלות שם כצעירים", אמרה בן שושן.
הם עברו קורס בן שלושה מפגשים בו יצאו לפעילויות שטח משותפות ועצמאיות, ויצרו סדרת תמונות שהוצגה כבר בפסטיבל הצילום הבינלאומי שהתקיים בתל-אביב בסוף חודש נובמבר האחרון.
בתערוכה שתפתח בקרוב האמנים הם בעצם צלמים, מקצועיים או חובבים תושבי העיר אשדוד, רובם גדלו או בילו יחסית הרבה מזמנם ברובע א'. התמונות יוצגו בסמוך לחנויות של סוחרים ברובע א' שהסכימו לקחת חלק גם הם בפרויקט ואף הביעו התלהבות מהתוצרים השונים.
את הפרויקט כולו ריכזה והנחתה טלי מאייר, מטעם פסטיבל הצילום הבינלאומי וסיון אהרון קיבלה את התוצרים והפיקה מהם תערוכה שתיפתח רשמית ברובע א' ביום ד', (ה-27 בדצמבר), בשעה: 18:30 ותוצג במשך שלושה ימים (במהלך פסטיבל הפרינג'). הכניסה חופשית ופתוחה לקהל הרחב.