חג החנוכה מתחיל היום, ואיתו מגיעים שמונה ימים של הדלקת נרות, שירי חג ולא מעט סופגניות. כך מתכוננים ברחבי אשדוד לחג:
יעל דוקהן, תושבת אשדוד, שיתפה אותנו במתכון הביתי שלה לסופגניה.
מצרכים:
1 ק"ג קמח
3 וחצי כוסות מים פושרים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
50 ג' שמרים
סוכר לטבילה
דרך ההכנה:
לשים את כל החומרים
מתפיחים 20 דקות
ושוב לשים את הבצק עם ידיים רטובות להוצאת אוויר מהבצק.
ושוב התפחה קלה.
לוקחים כדור בצק ועושים, עושים עיגולים עם הידיים וישר לשמן חם ועמוק.
לפזר מעל סוכר או אבקת סוכר.
במאפיית חן הלחם באשדוד שוקדים על הכנת סופגניות, אבל את המתכון משאירים לעצמם.
רמז: הסוד הוא בכמויות 🙂
מרכיבים:
סוכר, שמן, ביצים (ועוד 2 מרכיבים סודיים)
אופן הכנה:
מנפים את הקמח, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לשים או מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד,
מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים,
משאירים את הבצק בחימום לתהליך התפחה (מכסים במגבת או שמים בתנור).
סמי מחן הלחם שיתף: "אי אפשר לדייק בזמן ההתפחה כי זה לא מתכון ביתי, זה משתנה בין החורף לקיץ, עכשיו לוקח קצת יותר זמן אבל אני רואה לפי העין".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
לאחר ההתפחה מטגנים בשמן עמוק, מוציאים, מקררים, מזריקים ריבה מפזרים אבקת סוכר ובתיאבון!!!
מתכון ללביבות תפוחי אדמה אפויות וטעימות
(בשיתוף ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית מאוחדת)
המצרכים:
שלושה תפוחי אדמה
שלוש כפות שמן
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
חצי כוס קמח
כפית מלח
הוראות הכנה:
מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים. מבשלים אותם עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את השמן והקמח ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את הבצל הירוק. יוצרים לביבות (כדאי להרטיב את הידיים לפני כן). מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוסס במעט שמן ומסדרים את הלביבות בתבנית ומכניסים לתנור החם. כעבור חצי שעה הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב יפה. כשהלביבות בתנור, ערבבו יוגורט איכותי מחלב כבשים עם עירית קצוצה, מלח ופלפל לבן. לטבול ולזלול.
חג שמח!