נתוני הבריאות המתפרסמים מעת לעת באמצעי התקשורת מציגים תמונה מאוד לא מעודדת באשר למצב הבריאותי של האזרח הישראלי. נתונים עגומים מלמדים לא מעט גם על מצבם של ילדי ישראל ואלו מגלים לנו כי "עודפי משקל" הם כבר לא מקרים זניחים אלא תופעה מדאיגה המחייבת טיפול. במערכת החינוך באשדוד מפעילים כמה תכניות חינוכיות העוסקות בבריאות ובאורח חיים בריא, כמו: אכילה נכונה ומזון בריא, עיסוק בספורט, הימנעות מאכילת סוכרים ודברי מתיקה, להרבות בשתיית מים וכו'.
בבית ספר "שובו עלית" לקחו את נושא הבריאות עוד צעד קדימה והקדישו לו חודש ימים של פעילות לימודית וחווייתית שנועדה לעורר את המודעות העצמית לנושא המזון ואורח חיים בריא. כך למדו הילדים על חשיבותה של ארוחת הבוקר ועל חשיבות שתיית מים ומזון בריא, כאשר המורות הכינו לילדים מגשי ירקות וגביעי יוגורט והדגימו להם שמירה על אורח חיים בריא.
כך פעלו במשך חודש ימים ואילו את יום הבריאות שנערך בבית הספר, ייחדו לפעילות חווייתית שתישמר זמן רב בזיכרונם של הילדים. ביום זה הגיע אמבולנס לחצר בית הספר ואחד התלמידים התחזה לילד שאיבד נוזלים. מורה שהתחפשה לחובש השלימה את המחזה כשהיא מגישה לו עזרה ראשונה ומעניקה לו טיפול אל מול עיניהם המשתאות של התלמידים. "רצינו שהתלמידים יפנימו את חשיבות שתיית המים וחשבנו שזו הדרך הנכונה להטמיע ערך זה בתודעת ילדינו" אומרים בבית הספר.
התלמידים קלטו מהר מאוד כמה חשוב להרבות בשתייה ואף הצטיידו בבקבוק מים אישי, עם תווית של עיריית אשדוד, ועליו הכיתוב "בשובו אשדוד שותים מים". כמו כן, כל ילד קיבל מחברת עם דפי מידע ופנקס חיסונים, אותם יצטרך למלא במידע אישי אודות מצב בריאותו, כפי שנלמד בכיתה ותלוי גם על הקיר בבית הספר. "הרעיון הוא ליצור מעקב אישי של הילד על עצמו. הוא ממלא את המשבצות בפנקס החיסונים כפי שלמד בכיתה, מקבל מדבקה וציון על המשימות עד להשלמת כל הפנקס" אומרים ב"שובו עלית" ומציינים כי בדרך זו מתגבשת בקרב התלמידים התודעה על חשיבות הבריאות וכיצד יש לשמור על בריאותם.
בתוך כך, לתוכנית החינוכית התלוותה גם פעילות גופנית, הליכה, ריצה וכל פעילות ספורטיבית אפשרית, וכן מפגש והרצאות להורים על מנת לייצר אחידות ושפה משותפת בין כותלי בית הספר, במרחב הציבורי ובתוך התא המשפחתי. "נפש בריאה בגוף בריא" איננה סתם מטבע לשון אלא תכנית חינוכית המבטיחה הרגלים נכונים לשמירה על אורח חיים בריא.