ביום ב' האחרון נערך במכללה האקדמית אחוה כנס שעסק בקיימות, סביבה ועתיד האנושות במהלכו התקיימו הרצאות שונות מפי מיטב המומחים והחוקרים בתחום. את הכנס פתחה תערוכת Love Food Not Waste של ארגון The Natural step ישראל, הממחישה באיורים שונים את הסיבות המרכזיות לבזבוז מזון על ידי הצרכן הישראלי.
לצד התערוכה הוצגו פירות וירקות שונים בהם בננות, אבוקדו, מלפפונים, גזרים, תפוחים ועוד הנחשבים ל"מכוערים" עבור הצרכן הישראלי הממוצע. פירות וירקות בשווי מיליוני שקלים נזרקים לפח מדי שנה, חלקם רק מפני שהם נראים בעיננו "מכוערים". בפירות ה"מכוערים" שנתרמו על ידי חקלאי הסביבה, נעשה שימוש שהוכיח שהם ראויים למאכל, במטרה להגביר את המודעות בנושא.
ראש חטיבת הסביבה והקיימות החדשה אשר נפתחת במכללה במסגרת תואר B.A רב תחומי, ד"ר עדי לוי ציין כי: "כשליש מסך המזון המיוצר בישראל מושלך לפח, מתוכו כמחצית אובד בקרב הצרכנים בשלבי הקניה, האחסון והבישול. עבור כל משפחה בישראל במדובר בזריקת מזון בשווי של 600 שקל בחודש בממוצע. המשמעות של נתונים אלו ביחס למשאבי הסביבה, לחברה, לרווחה ולסוגיות כלכליות-היא עצומה ורחבת היקפים".
החטיבה החדשה בסביבה וקיימות משלבת לימודי סביבה וקיימות בלימודי מדעי החברה והרוח ובכך מאפשרת חשיפה לקהלי יעד רחבים יותר וכן הרחבת ההשכלה לעובדים העוסקים בתחומי הסביבה והקיימות. זאת בשונה ממוסדות אקדמיים אחרים בהם תכנית לימודי הסביבה היא חלק מתואר במדעי הטבע. בלימודים ישולבו נושאים שונים בהם מערכות אקולוגיות, שמירת הטבע, שינויי אקלים, תחבורה מקיימת, תזונה ובריאות, צדק חברתי וסביבתי, כלכלה וחקיקה סביבתית, השפעות הזיהום על הסביבה ועל בריאות האדם ועוד. בנוסף, במהלך הלימודים מתוכננים סיורים לימודיים דרכם בין היתר יתבצע החיבור עם המציאות הסביבתית, דוגמת סיור בשמורות הטבע באפריקה.
נשיאת המכללה, הפרופ' שוש ארד ציינה כי "הסביבה שלנו דורשת התייחסות והבנה ואנו כאן בכדי שכדור הארץ יישאר. אנו פותחים את החטיבה החדשה בסביבה וקיימות בהתרגשות גדולה. מדובר בחטיבה הראשונה באקדמיה במסגרת תואר B.A רב תחומי שעוסקת בתחום הסביבה".