זה אולי כבר לא מפתיע שבית ספר מוריה עולה לשלב הגמר בתחרות הארצית לסייבר, שכן הוא עושה זאת כבר בפעם החמישית. גם הפעם הוא עולה לגמר האליפות אלא שהוא עושה זאת לאחר שכבש את המקום הראשון עם 796.8 נקודות. 21 נקודות יותר מהמקום השני! "אז למה הגדולים לא לומדים מהקטנים?" (כמאמר השיר המפורסם של עוזי חיטמן) שואלים בבית הספר ומתכוונים לכך שהמציאות של המאה ה-21, המשתנה במהירות, היא עולמם של הילדים משום שהם נולדו לתוך סביבה עתירה טכנולוגיה וחדשנות ו"אנו, המבוגרים, יכולים ללמוד לא מעט דברים חדשים מילדינו הקטנים".
בבית ספר מוריה מסתבר שהגדולים לומדים גם לומדים מהקטנים. תשאלו את המורים. "אצלנו, התלמידים מלמדים את המורים" הם מספרים בחיוך ולמעשה מציבים רף חדש ליחסי מורה ותלמיד. "בית ספר מוריה מגדיר מחדש את תפקידו של המורה והתלמיד/ה בהיבט הטכנולוגי, כפי שבא לידי ביטוי במרחבי התכנות של אליפות הסייבר" אומרים בבית הספר ומציגים מודל חדש שבו "התלמיד הופך להיות לומד עצמאי ובעל הידע, והמורה הופך להיות המדריך שמאפשר, מעצים ומנתב את כוחותיו של החניך".
סוזי אילוז, סגנית מנהל ביה"ס ומדריכה לתקשוב באשדוד, מדגישה את משמעות הלמידה העצמית של התלמידים, המבוססת על ניסוי וטעייה ויצירה מחשבתית מתמדת. "זאת השפה הנחוצה היום לילדים. השפה שדרכה הם ישפיעו על עתידה של החברה הישראלית" היא אומרת ומתארת את מרחבי החשיבה והתכנות החדשים, המזמנים לא מעט דרכי לימוד והוראה חדשנית כדוגמת שיתופי הפעולה בין ילדים למערך החונכות בין שכבות גיל שונות בתוך בית הספר.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
"אין גבול של זמן ומקום ללמידה. זה יכול להיות בערב, בישיבה על הספה, בחצר בית הספר או בכיתה" מוסיף מנהל ביה"ס בילו בן יצחק ומתאר את המהלך שקדם לגיבוש המודל החינוכי, שהחל לפני ארבע שנים, כאשר ביה"ס חרט על דגלו להיות בית ספר להנדסה צעירה. "מי חשב אז שאפשר להוביל חשיבה ומיומנויות של מהנדס כבר מגיל צעיר?!" הוא שואל רטורית ומוסיף בחיוך שוולט דיסני כבר קבע "מי שחולם את זה יכול לעשות את זה".
אז במוריה לא רק חולמים אלא גם מגשימים, ואת חלום ביה"ס הם עושים כבר חמש פעמים בהן העפילו לגמר אליפות הסייבר ובכל פעם מייצבים את מעמדם ברמה הארצית. אגב, מוריה ממוקם בעשירון העשירי במבחני משרד החינוך בשפה ומתמטיקה ובוגריו מבוקשים בכל התיכונים בעיר. נוסף על כך וכיאה לבית ספר שמבקש להיות בית ספר להנדסה צעירה, ביה"ס מתמיד בשיתופי פעולה עם המכללה האקדמית להנדסה 'סמי שמעון' ועם ענקית הטכנולוגיה 'מייקרוסופט ישראל', ומשלב במערכת שעות הלימודים חדשנות פדגוגית כדוגמת: רובוטיקה, תלת מימד, P.B.L, ביומימיקרי ואפילו למידה מרחוק עם בי"ס בחו"ל.
נו, אז השמים הם הגבול היא לא רק שאיפה בלתי מושגת אלא חלום שבבית ספר מוריה מצליחים להגשים באופן מעורר כבוד. כבוד לתלמידים, כבוד לבית הספר וכבוד למערכת החינוך ולעיר אשדוד. אנחנו נמשיך לעקוב ולהתבשם בהישגי בית הספר.