בעידן האינטרנט והרשת החברתית, מיליארדי אנשים נחשפים למידע אינסופי המתגלגל בעולם האינטרנטי, מידע נגיש וזמין בכל רגע ומכל מקום בעולם. בדיוק כמו מיליארדי בני האדם, גם הילדים שלנו אוהבים לשוטט בין אתרים וערוצי המידע וגולשים באינטרנט באופן חופשי תוך שהם מגלים עולם מרתק, נחשפים לתכנים מעניינים, נהנים ממשחקי מחשב שונים ומנהלים שיחות עם חברים. וכמו שהאינטרנט מהווה מצע נרחב למידע והנאה כך הוא יכול להיות גם מלכודת מתוחכמת של אנשים המסתתרים מאחורי המקלדת. כדאי שכולנו נדע כיצד לנהוג בעולם הדיגיטאלי – מה כללי המותר והאסור ואיך בדיוק נגן על ילדינו.
אחד הארגונים הפועלים לשמירה על ילדינו הוא המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת 105. מדובר במערך אזרחי משטרתי ייחודי בארץ ובעולם המשלב את מישור האכיפה החוקית עם המישור הטיפולי והחינוכי, על מנת לייצר סביבה בטוחה עבור ילדים ובני נוער במרחב המקוון. במטה פועלים זה לצד זה שוטרים ונציגי המשרד לביטחון הפנים, משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד המשפטים פרקליטות המדינה, במטרה משותפת למנוע אלימות ופשיעה נגד ילדים ובני נוער ברשת.
בקמפיין מתוקשר שיצא מטעם המרכז לשלטון מקומי, מנכ"ל המרכז קורא לכל לרשויות בישראל להשתתף במסע הסברתי שנועד להעלות את המודעות לסכנות המתחוללות ברשת הדיגיטאלית ולפעול בכל דרך אפשרית על מנת לשמור על ילדינו. מנכ"לים של משרדי ממשלה, משטרת ישראל וגופים נוספים שותפים למסע ההסברה וכבר הביעו רצונם להיות חלק פעיל בקמפיין שנועד להשיג את מטרות המטה הלאומי. בין התאריכים 9-14/2/20, יתקיים שבוע 'גלישה בטוחה ברשת' במוסדות החינוך ובקרב ההורים.
השבוע הלאומי ל'גלישה בטוחה ברשת' כולל מערך אירועים ופעילויות חינוכיות המתקיימים מדי שנה בכל רחבי הארץ. השנה הוא יוקדש לנושא "סוף שיתוף במחשבה תחילה" – נושא הנוגע במרחבי החיים השונים ומעורר מחשבה כיצד למנוע פגיעה בילדים וצעירים, כיצד מבטיחים את פרטיותם ושומרים על תדמיתם הדיגיטלית, ומה הדגש הניתן להיבט הפלילי ופגיעה בילדים במסגרת "חוק הסרטונים".
בהקשר של "חוק הסרטונים", קמפיין ההסברה יתמקד השנה בפגיעות שנגרמות מתמונות וסרטונים, כשהמטרה היא לשים סוף להפצת תמונות וסרטונים חושפניים ומביכים, סוף להתנהגות פוגענית ברשת, סוף לשיתוף הפעולה עם הודעות שרשרת, סוף לחדירה לפרטיות, סוף לפגיעה בתדמית הדיגיטלית, סוף לצילום ללא רשות, סוף לאי ידיעת החוק, סוף לאדישות של ה"עומדים מהצד" וסוף להתמודדות לבד. להורים יש כמובן תפקיד חשוב במאבק למען גלישה בטוחה והם מוזמנים להיוועץ במוקד 105 שיעמוד גם לרשותם.