אמהות רבות ברחבי העיר הביעו בימים האחרונים זעם על רמת האוכל המוגשת לילדיהן בצהרוני בתי הספר וגני העירייה. בתחילת השנה נמסר להורים כי בשנת הלימודים הנוכחית יחול שינוי בתפריט וכי האוכל שיוגש יהיה בריא יותר, אלא שיחד עם מהפכת הבריאות עולות תלונות : "בשנה שעברה בני היה אוכל בלי בעיות, הוא בכלל לא בררן. השנה הוא חוזר רעב בכל יום מהגן" אמא נוספת הוסיפה "זה יכול להראות נחמד בתמונה…אבל תאכלס…פסטה ללא טעם של פסטה…בקושי מרגישים רוטב..גזר עם טעם לוואי…ובנינו…כמה ילדים אוכלים גזר? והקציצות? מניסיון…ציון 3 ".
השינוי, טוענים ההורים אולי נובע מהרפורמה שנכנסה לתוקף ב-1 בספטמבר 2017, על פיה ילדים בגיל 3 עד 5, יקבלו לארוחת צהריים יומית מנה עשירה בחשבון כמו חזה עוף או שניצל אפוי, בין חצי לשלושת רבעי כוס של דגנים מלאים כמו עדשים, קוסקוס ואורז, חצי כוס ירקות – וחצי יחידת פרי. בגילאי 6 עד 10 המנות יהיו דומות בהרכבן היחסי, אך גדולות יותר בכמות. ומה מחוץ לתחום? על מפעילי הצהרונים נאסר לתת לילדים שלכם משקאות ממותקים, מאפים עשירים בשומן ושומן רווי, מזון מטוגן, מזון עשיר במלח, וכן פיצה, חטיפים, עוגות ועוגיות, קטשופ, מיונז ורטבים מוכנים בכלל, צ'יפס, וחמוצים.
"הילדה שלי חוזרת רעבה כל יום, אתמול ראיתי את האוכל והבנתי למה"- צפו בדיון, אחד מני רבים שהתפתח בנושא:
בתגובה היו הורים שביקשו להכין אוכל לילדיהם בבית ולשלוח איתם למוסד הלימודים, אלא שממידע שהגיע למערכת "כאן דרום" ישנה הוראה חדשה האוסרת על הבאת חמגשיות מוכנות מהבית. אז מה עושים, מי ידאג להזנת הילדים?
תגובת החברה העירונית: המזון בצהרונים מסופק על ידי חברת **** קייטרינג בע"מ הנמצאת בקיבוץ **** החברה שנבחרה על ידי משרד החינוך מספקת תפריט(הכולל יום צמחוני) בהנחיית משרד החינוך ובפיקוחה של דיאטנית מטעמו .
טרם התקלה תגובה מחברת הקייטרינג המספקת את המזון אנו נפרסמה במלואה כשתגיע