קרן קימת לישראל קיימה היום יום עיון בנושא בריכות חורף במרכז השדה של קק"ל בנס הרים. נושא הכנס היה שמירה וטיפול בבריכות החורף במהלך ימי הקיץ והסבר לעובדי המרחבים השונים של קק"ל בנושא בריכות החורף וחשיבותן ליער ולבעלי החיים. הכנס מגיע לאחר שבקק"ל קיימו לאחרונה מחקר בנושא שלוליות החורף וגילו כי מספרן הולך וקטן מדי שנה.
כיום בארץ קיימות עשרות שלוליות חורף. מדובר באגמים טבעיים בגדלים שונים המתמלאים בחודשי החורף בלבד מהגשמים ומתייבשים בחודשי הקיץ. שלוליות החורף הן תופעה ייחודית וקק"ל, שלקחה על עצמה לשמור על אותן בריכות, הכינה גם דרכי הגעה נוחות למבקרים שיוכלו ליהנות מהתופעה הייחודית שמשפיעה על מארג חיים שלם ביער.
במחקר שביצעו בקק"ל לאחרונה גילו כי ברחבי הארץ ישנם כיום 23 שלוליות במרחב צפון, 17 שלוליות ביערות המרכז, ושמונה בלבד בדרום הארץ. אחת מהשלוליות בדרום היא שלולית רוברטס שנמצאת למרגלות תל אסדוד, מדרום לאשדוד. השלולית נקראת על שם דיויד רוברטס, צייר סקוטי, שהגיע באמצע המאה ה-19 למסע בארץ ישראל. רוברטס עבר באיזור החולות של אשדוד ותיאר בציור את הנוף מסביב ובתוכו אפשר לזהות אגם עונתי שמזוהה עם האתר. באגפה המערבי של השלולית נראים עצי אקליפטוס ועצי שקמה ובגדותיה גדלים צמחים חובבי מים. ציפורים נודדות ומקומיות אוהבות להגיע לשלולית ולמצוא מנוחה ואולי גם אוכל. לפני שנים היה ניתן למצוא ברחבי הארץ מאות שלוליות שכאלו אך התרחבות עירונית, בנייה וניקוז ביצות פגעו באותן שלוליות שנעלמו לחלוטין. כל ניסיון שחזור ובנייה מחדש של שלולית שנהרסה כשל. מסיבות אלה בחרו בקק"ל לקיים את הכנס בנושא ולדון יחד עם מומחים לתחום על שיטות טיפול ושימור.
אחת מהשלוליות בהן דנו בכנס היא שלולית הודיה, הנמצאת בחניון הודיה של קק"ל. שלולית הודיה, בדומה לשלוליות אחרות בארץ, מהווה אתר תיירות מוביל בדרום. את הנושא הציג זוהר צפון, מנהל אגף תכנון במרחב דרום בקק"ל. צפון סיפר על עבודות השחזור והשימור שהתבצעו בשלולית הודיה וכיצד הפכה למנוף לקליטת קהל.
ענת גולד, מנהלת אגף תכנון בקק"ל, סיפרה: "קרן קימת לישראל מקדמת שיקום והחזרה של שלוליות חורף שהלכו ונעלמו עם הפיתוח המואץ בארץ ישראל. המטרה שלנו היא להחזיר לטבע את המערכות הטבעיות שלו שנעלמו עם הזמן. מבחינתנו בפרויקט שלוליות החורף אנו לא מתמקדים רק בשיקום אלא גם פיתוח מבוקר על מנת ששלוליות מסוימות יהיו נגישות לציבור הרחב לבוא, לטייל, לראות וליהנות מהשטחים האלה שיכולים להוות מוקד תיירות מוביל. כחלק מהפיתוח ביצענו ברוב השלוליות גם עבודות הנגשה במטרה להתאים את האתר לאנשים עם מוגבלויות".