מרדים בבית החולים אסותא באשדוד ביקש לציין את הניתוח הראשון שמבוצע בחדרי הניתוח שנחנכו רק אתמול והעלה במהלך הניתוח תמונה שלו ושל מטופל שלו כשהוא מורדם ומנותח, כך דיווח "ישראל היום". "הרדמה כללית ראשונה, אינטובציה ראשונה באסותא אשדוד", כתב הד"ר בפוסט שבינתיים הוסר, כשהוא מצולם מחדיר צינור לקנה הנשימה של המטופל. יצוין שלא היה אפשר לזהות את המטופל בתמונה.
אני מוכרחה לומר שזה מעשה צורם", אמרה ד"ר תמי קרני, יו"ר הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית ומנהלת המכון לכירורגיית שד באסף הרופא, שהתבקשה להתייחס למקרה. "לרופא אסור לחשוף את המטופל שלו. מדובר בפגיעה באוטונומיה ובסודיות הרפואית של החולה. זו התנהגות בלתי קבילה לחלוטין". לדבריה, "ניתן לפרסם תמונה של החולה רק בהסכמה מפורשת שלו. אך גם אם התבקשה הסכמה של החולה, היה ראוי להמתין עד לאחר הניתוח ולהיות בטוח שנתן הסכמה מודעת לכך ושההסכמה לא ניתנת כאשר המטופל נמצא זמן קצר לפני הניתוח, כשהוא תלוי ברופא ולא נעים לו לסרב לכך". עם זאת ציינה כי "זה מעשה חמור יותר כשאפשר לזהות מי האדם. כאשר לא מזהים זה דבר פחות מבייש".
לדבריה, בעקבות הגשת התלונה ללשכת האתיקה היא תדרוש תשובות מהרופא, ולאור התשובות יוחלט אם יעמוד בפני ועדת בירור שתוכל לנקוט סנקציות נגדו. יצוין שיש מקרים שבהם בהסכמת המטופל מצלמים ומתעדים ניתוחים במלואם או חלקים מסוימים בניתוח למטרות הוראה או מחקר. אך במקרה הזה נראה שלא היתה תכלית שכזו לצילומים. יצוין כי בכללי אתיקה בנושא "יחסי גומלין בין רופאים למטופלים בישראל" שפורסמו ב־2014 ניתן דגש מיוחד לנושא הרשתות החברתיות, ונכתב כי "הרופא יפעיל שיקול דעת זהיר ויקפיד על הסודיות הרפואית ופרטיות המטופל, כאשר הוא עושה שימוש במדיה חברתית לצורך טיפול רפואי או לצורך הגברת זמינותו והנגישות אליו".
מאסותא נמסר כי "אנו רואים חשיבות רבה בשמירה על כבודם ופרטיותם של כל המטופלים. הרופא זומן באופן מיידי לבירור, התנצל והסיר את הפוסט". הרופא ביקש להדגיש כי ביקש את רשות המטופל לצלם אותו במהלך הניתוח.