המחסור באחיות ואחים מוסמכים הוא אחת הבעיות הידועות והקשות במערכת הבריאות: בישראל יש 4.9 אחיות ל–1,000 נפש — לעומת ממוצע של 9 אחיות ל–1,000 נפש במדינות OECD. ישראל ממוקמת בתחתית הדירוג בארגון, כאשר רק מדינות כמו טורקיה, צ'ילה ומקסיקו סובלות ממחסור חמור יותר באחיות. לבית החולים החדש אסותא אשדוד דרושות 500 אחיות. בית החולים נאלץ לגייס אותן מבתי חולים אחרים, מה שמערער את המערכת כולה. אלא שכתבה במהדורת החדשות המרכזית של 'כאן' ששודרה השבוע העוסקת בעזיבתן של 14 אחיות ממחלקת הילדים בבית החולים לטובת מעבר לבית החולים הציבורי אסותא באשדוד עוררה מחדש את הדיון הציבורי בנושא. יו"ר וועדת העבודה, הרווחה והבריאות, חה"כ אלי אלאלוף מיהר להגיב בעניין כשהוא נזעק לעזרת בית החולים ברזילי: "מצבו הקשה של בית החולים הממשלתי ברזילי אינו חדש למשרד הבריאות ולמערכת הבריאות, כבר בפברואר סיירה וועדת הבריאות בראשותי בבית החולים ולמדה על מצבו הקשה בשל מגוון גורמים, בין היתר חוסר תקצוב ממשלתי ומיקומו הפריפריאלי, אשר מקשים עליו לגייס כוח אדם רפואי ולהתמודד מול בתי חולים אחרים במרכז הארץ. מצבו של בית החולים עוד צפוי להידרדר כתוצאה מפתיחת בית החולים הציבורי אסותא אשדוד, אשר יכולת גיוס כוח האדם שלו גבוהה ביותר".
אללוף הוסיף ומסר: "ועדת הבריאות בראשותי קיימה בחודש יולי דיון מיוחד על השלכות פתיחת בית החולים אסותא אשדוד, על בתי החולים ברזילי וקפלן. במהלך הדיון הבטיח משרד הבריאות להתמודד עם הנושא.
למרות כל זאת התבשרנו כי מצבו של בית החולים החמיר, בשל מעבר מאסיבי של אחיות לבית החולים אסותא אשדוד, מצב שרק יחמיר ככל שבית החולים באשדוד יפתח מחלקות נוספות. מצב זה הוא בלתי מתקבל על הדעת ואם לא די בכך, מנהל הסיעוד של משרד הבריאות מסרב לאפשר לכ- 150 אחיות עולות מצרפת לקבל רישיון עבודה בישראל וכך לעזור במצוקת כוח האדם בתחום".
אללוף רואה במשרד הבריאות את הכתובת וקורא לה כמו כבר בעבר לסייע לברזילי "אני קורא למשרד הבריאות לשים נושא זה בראש סדר עדיפויותיו ולאשר את הצעת החוק שלי אשר תאפשר לכ-150 אחיות אלו לקבל רישיון בישראל ולפתור את מצוקת האחיות בבית החולים ברזילי ובשאר בתי החולים".
ברזילי: "אנחנו עוסקים בנושא כבר למעלה משלוש שנים בהכנות לכך ובהכשרת אחיות במקצועות הליבה החשובים. אנחנו בשיח ארוך מאוד גם עם הנציבות ומשרד הבריאות למצוא פתרונות שונים גם באיוש המבנה החדש וגם בהכשרת אחיות ומציאת פתרונות נוספים למשוך אחיות. כך שלומר שאנחנו לא נערכים זה פשוט זה פשוט חוסר ידיעת העובדות"
מ'אסותא' נמסר: " בבית החולים יעבדו 500 אחיות, כאשר 31 מהן בלבד נקלטו מבית החולים ברזילי. בישראל קיים מחסור בכוח אדם רפואי וסיעודי. לצערנו, ועל אף שגורמים בכירים במערכת הבריאות התריעו על כך מבעוד מועד וגם הנהלת אסותא ניסתה להציע פתרונות יצירתיים להתמודדות עם נושא זה, לא בוצעה היערכות נכונה של המדינה לפתיחתו של בית חולים חדש בישראל. על המדינה היה להיערך מבחינת תכנון כוח האדם מספר שנים לפני מועד פתיחת בית החולים, ולהכשיר כוח אדם רפואי וסיעודי נוסף מבעוד מועד.
הנהלת בית החולים הציבורי אסותא אשדוד מנהלת שיח רציף עם הנהלת בית החולים ברזילי ואף הסכימה מיוזמתה לפני מספר שבועות שלא לקלוט לבית החולים אחיות נוספות מבית החולים ברזילי, בפרט אחיות ממחלקת הילדים, וזאת על מנת לצמצם ככל שניתן את הפגיעה בניהול השוטף של ברזילי.
לאחיות שמתחילות את עבודתן בבית החולים באשדוד מוצעים תנאים שאינם שונים מיתר בתי החולים בארץ, לרבות ברזילי. מדובר בבית חולים ציבורי ובתנאי שכר שזהים לתנאי השכר בבתי החולים הציבוריים האחרים. אם אחות התקבלה לתפקיד ניהולי יתכן שיפור בשכר בגלל הקידום בתפקיד.
מזה 40 שנה שלא נפתח בית חולים חדש בישראל. לכן, באופן טבעי, אחיות רבות שמחות ונרגשות להיות חלק ממשהו חדש ומהחזון הייחודי שבית החולים מוביל".