לוטטי ואשתו בת חן בטקס
לוטטי ואשתו בת חן בטקס

בהצדעה: רס"ן צחי לוטטי הוא מצטיין מערך המילואים

לאחר שנים בלוחמה בסייבר ביחידת העילית ממר”ם החליט רב סרן במיל’ צחי לוטטי לרדת לשטח. בעשור האחרון, בין התנדבות במד”א אשדוד לתפקיד היי-טקיסטי, הוא נקרא למילואים כקצין אג”ם בנפת נגב של פיקוד העורף. ביום חמישי קיבל מהרמטכ”ל אות הצטיינות

פורסם בתאריך: 12.5.18 09:48

     

 

ביום חמישי שעבר התקיים טקס קצינים וחיילים מצטייני ראש המטה הכללי במערך המילואים לשנת התשע”ח בבסיס רבין (הקריה) שבתל אביב. הטקס נערך במעמד הרמטכ”ל רא”ל גדי איזנקוט וחברי המטה הכללי ובהשתתפות הקצינים והחיילים המצטיינים ובני משפחותיהם.

במהלך הטקס העניק הרמטכ”ל 40 תעודות הצטיינות לקצינים וחיילים המשרתים במערך המילואים בכלל יחידות הצבא. בין מקבלי תעודות ההצטיינות היו אנשי מילואים הממשיכים להתנדב מעבר לשנות השירות הנדרשות ואנשי מילואים המשרתים מספר רב של ימי מילואים. אנשי המילואים קיבלו אות הצטיינות על מחויבותם הגדולה ועל ביצוע תפקידם במסירות רבה ובאחריות תוך כדי חתירה מתמדת למצוינות ולהישגיות.

לוטטי והרמטכ"ל רב אלוף גדי איזנקוט. צילום: דובר צה"ל

לוטטי והרמטכ"ל רב אלוף גדי איזנקוט. צילום: דובר צה"ל

אחד המצטיינים הוא צחי (יצחק) לוטטי מאשדוד, שמשרת במילואים כקצין אג”ם בנפת נגב, במחוז דרום.

לוטטי, בן 42, נשוי לבת חן, מורה בעיר.לשניים ארבעה בנים: 15, 14 ותאומים בני שמונה. באזרחות הוא עובד כמנהל במעבדת חדשנות בבנק אמריקאי JP Morgan.

מצטייני מערך המילואים עם חברי המטה הכללי

מצטייני מערך המילואים עם חברי המטה הכללי

“יש לי צוותים שמתעסקים בטכנולוגיה מתקדמת ובלמידת השוק — מהם הסטרטאפים החמים? מהי פעילות הבנקים ואיך אפשר לנצל טכנולוגיות חדשניות כדי לקדם את הבנק שאנחנו עובדים בו? טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית, מציאות מדומה ומטבעות דיגיטליים”, מסביר לוטטי.

רס"ן לוטטי בתפקיד. צילום: דובר צה"ל

רס"ן לוטטי בתפקיד. צילום: דובר צה"ל

בתפקידו הנוכחי במילואים הוא משרת כשנתיים. לפיקוד העורף הגיע עשר שנים לאחר שעשה תפקידים רבים בשדרת הפיקוד של גדוד החילוץ 923 (של מחוז דרום) שבו הגיע עד לתפקיד סמג״ד (סגן מפקד גדוד). "זהו תפקיד מפקדה שבעצם אחראי על כל גזרת הנגב מנתיבות ועד מצפה רמון. התפקיד שונה מהתפקידים הקודמים שעשיתי בגדוד, וזה נותן מבט אחר על הפעילות בגזרה״.

ממחשבים לחילוצים

את שירותו הסדיר עשה לוטטי ביחידת העילית ממר”ם – מרכז המחשבים ומערכות המידע. זוהי למעשה יחידת המחשוב הראשונה בצה”ל, הנחשבת ליחידה טכנולוגית מובילה. היחידה אחראית להבטחת זמינות התהליכים המבצעיים התקשוביים בצה”ל, להגנה בסייבר של רשתות אגף התקשוב ולתפעול מרכזי המחשוב. בממר”ם משרתים כיום בעיקר חיילים המוגדרים כתכניתנים, מפעילי מערכות וטכנאים.

עם ההורים הגאים, קמיל ואלי לוטטי. צילום באדיבות המשפחה

מיחידה ממוחשבת לעומק השטח המדברי, מדוע השינוי?

“התחלתי בממר”ם ועשיתי מסלול סטנדרטי של שש שנים כולל קצונה וקבע, והיות שאני עובד בתחום הזה גם בחיי היום—יום, אחרי כמה שנים בתחום הזה המילואים והעבודה פתאום נראו לי יחידה אחת זהה, אז ביקשתי לעבור ליחידה אחרת. לכן עברתי לפיקוד העורף ליחידת החילוץ 923 של מחוז דרום. התחלתי בתפקיד קצין מבצעים ולאט לאט התקדמתי למפקד פלוגה וסגן מפקד הגדוד, וכרגע אני בתפקיד של קצין אג”ם בנפת נגב, שאחראית על כל פעילות פיקוד העורף באזור זה”.

לאחרונה, לנוכח מזג האוויר הקיצוני, הנגב הפך למסוכן ויעד לחילוצים.

“זו גזרה מאוד פעילה, יש אתגרים. גדוד המילואים מגיע בעתות משבר ואסונות טבע גדולים, מטרת הכוח לתת מענה לטווח הארוך”.

רס"ן מיל' צחי לוטטי עם בת חן והילדים בטקס מצטייני מערך המילואים. צילום: באדיבות המשפחה

רס"ן מיל' צחי לוטטי עם בת חן והילדים בטקס מצטייני מערך המילואים. צילום: באדיבות המשפחה

כאיש מקצוע וכאיש צבא, האם נכון לומר שהלוחמה היום עברה במידה רבה לסייבר?

“יש בכך מן האמת. אבל לפיקוד העורף יש תפקיד משמעותי בהגנה על האזרחים, בין אם זה במסגרת אירוע מלחמתי של רקטות או כתוצאה ממתקפת סייבר. בסופו של דבר, יש לנו משימה: אנחנו גדוד חילוץ שמתמודד עם רעידות אדמה ועם סכנות מסוג אחר”.

כמה ימים בשנה יוצא לך ללבוש מדים?

“זה תלוי בשנה. בשנה רזה כמו שנה שעברה זה בין 20 ל—30. בשנים שיש בהן אתגרים כמו צוק איתן זה בין 60 ל—80 ימי מילואים. תלוי כמה שצריך, אני שם. זה חלק ממי שאני, ולכן לפני שנכנסתי לתפקיד בעבודה הסברתי את החשיבות של עבודת המילואים. זה מאתגר, אבל זו זכות מאוד גדולה”.

צילום: דובר צה"ל

צילום: דובר צה"ל

נבחרת למצטיין מערך המילואים, יש משהו שאתה גאה בו במיוחד בתפקידיך השונים בצה”ל?

“בתור מפקד במילואים, זה הפעילות עם החיילים ברמת הפלוגה. כמפקד פלוגה, בזמן שתופסים קו אתה צריך ממש לחיות עם החיילים שלך ובו זמנית לתת להם מענה מבצעי לכל צורך, וזו פעולה שמאוד מאחדת את הפלוגה ואחר כך יוצאים אחרת, יש קשרים והבנה טובה. יצא לנו לתפוס קווים, וזה היה מאתגר ומהנה כאחד”.

ובקשר שלך לאשדוד, זה גם משהו שאתה גאה בו?

“אני אשדודי, וכאן הייתה ילדותי כתלמיד ביסודי בבית הספר צפרירים ובמקיף ג’, והיום ילדיי לומדים בעיר. אני מתנדב במד”א אשדוד כבר מעל 20 שנה. אני מאוד מחובר למקום הזה, זה הבית, זה לא מקום שקמים והולכים”.

זכית באות מצטיין הרמטכ”ל במערך המילואים, איך הגבת?

״כדי לבשר לי על קבלת הצטיינות התקשר אליי מפקד הנפה לספר לי שנבחרתי כמצטיין רמטכ”ל. כמובן שהתרגשתי מאוד. מבחינתי לא עשיתי משהו מיוחד מעבר למה שצריך לעשות, לא ציפיתי להוקרת תודה, זו ההתנהגות הנורמלית שצריכה להיות: לעשות את העבודה הכי טוב שאפשר״.

 

לסיכום, יש לך מסר להעביר?

“מילואים זה חלק משמעותי בחיים, מהנה, זה שובר שגרה, מביא עניין ותורם לי באותה מידה שזה תורם למדינה. אני לא רואה את חיי ללא מילואים. אני ממליץ בחום לכל מי שיכול לתרום למערך המילואים לעשות זאת, זוהי זכות”.

“מצטייני מערך המילואים ומשרתיו”, פנה בטקס הרמטכ”ל גדי איזנקוט אל הנבחרים, “אותה שליחות המניעה אדם לפעול למען עמו מתגלמת במלוא הדרה בדמותו של איש המילואים. החיבור העז למדינה והנכונות לעזוב את שגרת היום-יום לטובת המטרה הלאומית היו מאז ומתמיד נחלתו של מערך המילואים, הביטוי של היות צה”ל ‘צבא העם’. רבים מאיתנו מכירים את מראה יחידות מחסני החירום ושטחי הכינוס המתמלאים באלה שקיבלו את צו הקריאה, המוכנים לקום ולהתייצב בלוח זמנים קצר ולהבטיח את עוצמתו של צה”ל”.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר