ארבע שנים ארוכות של לימודים במחלקה לעיצוב אופנה ב״שנקר״ הגיעו לסיומן בתצוגת אופנה של 32 בוגרי המכללה מחזור 2019, שנערך בהאנגר 11 בת״א ביום ראשון האחרון בשיתוף עם חברת האופנה ״קאסטרו״. בקולקציות הגמר המבטאות את ה״אני מאמין״ של המעצבים שהיגעו לשיא לימודיהם, ובפרוייקטים אישיים הם מציגים אתה קשר להחברה, למורשת, לקהילה ולמדיה חברתית. בין ה-32 הבוגרים בוגרת אחת הייתה בולטת מבין כולם, מעצבת אשדודית צעירה בשם נטע איטח.
״השמלה הגדולה״ המסורתית הגיעv למרוקו עם יהודים שגורשו לספרד, ונשארה לזיכרון מחיי פאר. במשפחתה של נטע נשמרה ״שמלה גדולה״ השייכת לסבתא של נטע, והשמלה בת 180 שנים, ואיתה מסורת משפחתית ארוכת שנים, בה כל כלה לובשת את השמלה בטקס החינה שלה. בהשראת השמלה הזאת עיצבה נטע את כל קולציית הגמר במכללת ״שנקר״. כפי שזיכרון נשאר, ואפילו מתעצם עם השנים, כך נטע רצתה לוודא שהמסורת תמשיך להשמר אחריה בשנים הבאות, ולהניק ביטוי עתידני למראה האתני והמסורתי, המאפשר לשאת את הזיכרון, למרות הקידמה והזמן שעובר.
קולקציית ״השמלה הגדולה״ בדומה לזיכרון שלנו, עברה ניפוח מימדים, המציגה גזרות חדשניות ללבוש אפריקאי, המשולב עם בדים טבעיים. העיטורים המסורתיים קיבלו טאץ׳ אישי שעברו תהליך מרקמות עשירות בעבודות יד, להדפסות מתקדמות השוזר את המסורת ואת העתיד יחדיו. בימים אלה תערוכת הבוגרים של שנקר פתוחה למבקרים, ופרויקט הגמר שלי מוצג בה.
נטע איטח, מעצבת אשדודית צעירה, מאז ומתמיד נמשכה לתחומי האומנות והיצירה, ובמיוחד לתחום האופנה. מגיל צעיר היא כבר ציירה בובות נשים והלבישה אותן בבגדים שהייתה רוצה להיתלבש בעצמה. גם את התחפושות לפורים נטע הייתה מעצבת, ואת התחפושות אמא שלה הייתה עוזרת לה בתפירה. לאחר השירות הצבאי נטע החליטה לנסות להגשים את חלומה, וניגשה למבחני קבלה ב״שנקר״, המדורג מקום שישי בעולם במגמגת לימודי עיצוב אופנה. כל זה היה רק נסיון להוכיח לנטע שהיא יכולה להתקבל, ונגד כל הסיכויים נטע התקבלה ללימודי עיצוב אופנה. כיום עם תצוגת גמר של המחלקה, העצובים שלה מככבים בכל מגזני אופנה ישראלים.