בבית החולים אסותא אשדוד ע"ש סמסון ציינו הבוקר שנה לתחילת הפעלתו במסיבת עיתונאים. באירוע השתתפה ההנהלה הבכירה של בית החולים ורשת אסותא.
כזכור, בית החולים באשדוד פתח את שעריו ב-4 ביוני 2017 כאשר בשלב הראשון נפתחו באופן הדרגתי מרפאות החוץ. בהמשך נפתחו מחלקות ויחידות נוספות. הפעלת בית החולים במתכונת מלאה החלה ב-7 בנובמבר עם פתיחת חדר המיון (המלר"ד).
קצת מספרים:
מאז פתיחת חדרי הלידה בחודש אוקטובר (16.10.17) ביקרו בבית החולים 3,043 יולדות. מדובר בקצב של כ-5,000 יולדות בשנה
במיון ביקרו 43,919 מטופלים (מאז הפתיחה שלו, ב-7.11.17)
במרפאות ובמכונים ביקרו 34,988 איש
4,070 ניתוחים בוצעו (החל מ-13.8.17)
מספר בדיקות הדימות: 35,187
כמות העובדים בביה"ח: כ-1,300
מספר הרופאים: כ-300
(הנתונים נכונים ל-1 ביוני)
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
רוצים להתעדכן ראשונים? להורדת היישומון (אפליקציה) של כאן דרום אשדוד:
יו"ר אסותא פרופ' שמר (לידו דוברת ביה"ח ענת זקלר-מוריה והמנכ"ל ד"ר דודו דגן): "יש לנו בית חולים עם שרירים, ובלי שומן" –
"אנחנו מקיימים את ההבטחה שלנו: אצלנו אין חולים במסדרונות, וגם לא יהיו, נסגור את בית החולים ולא נאפשר לזה לקרות", הצהיר יו"ר הנהלת אסותא פרופ' שוקי שמר במפגש עם הכתבים. "אם היינו עושים את זה היינו יכולים להכניס עוד 40 מיליון שקל בשנה לקופה שלנו אבל לא נעשה את זה, ולא שאנחנו לא צריכים את הכסף, אנחנו צריכים, אבל זה עניין עקרוני ולא נסטה מהמדיניות שעליה דיברנו מההתחלה", הוסיף.
לדברי שמר, "התפוסה מלאה, צריך להכפיל את כמות המיטות בבית החולים מ-300 ל-600. זה גם לא כלכלי להחזיק בית חולים של 300 מיטות. בישראל חסרות 3,000 מיטות ובעוד 10 שנים לא יהיו מקומוות אשפוז בארץ, גם לא במחסנים. בעיה נוספת היא מחסור אדיר ברופאים".
עוד אמר שלאחר שנה של הקמה והפעלה של בית חולים ציבורי ראשון בארץ מזה עשרות שנים, "נגיש למדינה ספר הפקת לקחים, והבעיה המרכזית היא גיוס כוח-אדם".
גם שנה לאחר הפתיחה עדיין לא נחתמו הסכמים בין בית החולים לשלוש קופות החולים כללית, מאוחדת ולאומית. בית החולים עובד בשיתוף פעולה מלא רק עם קופת החולים שאליה הוא משתייך – מכבי. "לטנגו צריך שניים, בסוף זה יסתדר", אמר פרופ' שמר בנושא זה.
לגבי השאלה מה עם החניון התת-קרקעי השיב: "זה בתכנית. נעשה הכל כדי שהוא יוקם הכי מהר שאפשר – מרחב שישמש חניון בשוטף וחדר מיון בחירום".
במפגש הוצגו כמה ממנהלי המחלקות בבית החולים, בהם פרופ' מוטי פנסקי מנהל מערך מיילדות וגניקולוגיה, ד"ר איתי זוארץ שאחראי על הטראומה, פרופ' אלי לב מנהל המערך הקרדיולוגי (לב), ד"ר בוריס אורקין מנהל מחלקת כירורגיית ילדים וגם סמנכ"ל התפעול שלמה עמיר – תושב העיר שמשפחתו נמנית על מייסדי אשדוד.