למשך שבוע אחד – 20 ממסעדות העיר יעטרו את התפריט במנת מרק מיוחדת במחיר של 10 שקלים בלבד. אז מה עושה כתב שכמעט ולא אוכל מרקים ביומיום?
לוקח איתו צלם חובב בישול וזוכה לסיור ענין טעם בין השורפה בוכרי (מרק כבש), מרק ל'חשו מרוקאי, ארטישוק ירושלמי, מרק עוף בקארי תאילנדי, בוייאבז צרפתי ובעיקר על סיפור קיבוץ גלויות והמבטחים לה זכתה אשדוד בשנות מהיווסדותה ועד היום. כך בלי לשים לב, קמות להן באשדוד הפרוורית פינות חמד קולינריות שלא היו מביישות מסעדות יוקרה שאנו מחפשים בטיולים בחו"ל.
"סיפורי מרק" – פסטיבל מרקים במסעדות אשדוד, 23-30 בינואר ביוזמת והפקת החברה לתיירות אשדוד.
הפסטיבל נפתח אמש בערב גאלה בבית אריה קלנג.
אז מה קיבלנו בצלחת? שפע של מנות מרק עדינות ומעודנות אחת מהן מתחברת לארץ מוצא שונה, דבר שיש בו גם כדי לבטא את המגוון האתני של אשדוד את האירוע יזמה החברה לתיירות אשדוד זו השנה השנייה ברציפות.
התחלנו ממסעדת ארמיס בחוף לידו
מסעדת בשרים באווירת תקופת המוסקטרים, עם קישוטים מזהב על הקירות, ויטראז'ים צבעוניים ותמונות של אצילים צרפתיים. חרבות סיפורי הרפתקאות שמביאים אותנו למסבאות של ימי הרנסנס של אירופה. אני והצלם התפנקנו עם הקלאסיקה האירופית עם נגיעות ים תיכוניותכדי לבלות ערב מול קערה מהבילה וריחנית של מרק בצל.
למעט המרק נוכחנו לגלות כי רומן הבעלים, עלה מאוזבקיסטן, נכונו לטבל את התפריט הקלאסי במנות אתניות מהבית, כמו חאש, צ'בורקי או סמסה.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
מה מקור השם ארמיס כמעט כולם יודעים, אבל למה קראתם למסעדה כך?
– היינו בתחילה שלושה שותפים, אליהם חבר שותף צעיר, כמו בסיפורי שלושת המוסקטרים. ארמיס היה המוסקטר האצילי מכולם, וגם הרומנטיקאן בלתי נלאה. זו גם הסיבה שקראנו למסעדה כך.
אצל מרסל
מקום קטנטן (שללא הדרכה גם לא היינו מוצאים) עם מספר בודד של שולחנות, שפועל בשעות הצהריים של ימות השבוע בלבד ומגיש אוכל מרוקאי אסלי ומנחם.
מרסל היא מאמא מרוקאית עם סיפור בלתי רגיל שכל חייה עסקה באוכל. לפני שנתיים, לאחר מסע חיים מרתק בכל העולם שבמהלכו למדה שבע שפות ואספה אין-סוף סיפורים – היא פתחה מסעדה ביתית קטנה עם כמה שולחנות ומטבח מלא בסירים מהבילים, שבהם היא מכינה מדי יום שלוש מנות שונות. מלבד האוכל הטעים – טעים כל כך עד שאי אפשר להפסיק לאכול את מרק החריירה גם כשכבר ממש מלאים – ההנאה הגדולה בהגעה למסעדה הזו טמונה באפשרות להרים כל מכסה, להציץ בסירים ולתת לאדים ולריחות לסחרר אתכם.
הראשונים 26, 052-5971958, ראשון-חמישי 16:00-12:00, כשר
נמסטה
איני נמנע על חובבי אוכל הודי בלשון המעטה, עקב התקלות בעבר במנות חריפות למאכל, אז הייתי זהיר מאוד בעודי נכנס למסעדה של יואל סוגאוקר. גם הסבר שמדובר במקום שהוא ממסעדות החשובות בעיר לא עזרו. נכנסתי… וטבעתי.. באוטנטיות, הריחות ואפילו הקישוטים בקירות שהעבירו אותי מחוף הים האשדודי לכפר קטן ליד מומבאי.
המנה משקפת את העושר של המזון ההודי על הצבעוניות שבה, מסבירים במסעדה.
אז אפשר לבשל אוכל אוטנטי גם הרחק מהודו?
בטח, אם כל המרכיבים מיובאים, אנחנו מקפידים שכל הטבחים יהיו הודים בני האזור, וכשמגישים אוכל עם אהבה, מקבלים גם אהבה מהלקוחות.
נמסטה. הטיילת 20, אשדוד. 073-7584246. כשר
בליקר בייקרי – המראה דיינר מעוצב, הטעם, הבית של ישראלה
את המרק הבא אנחנו אוכלים ב"בליקר בייקרי" שנמצאת בקניון סי מול שרון ביטון הבעלים, דמות וותיקה בקולינאריה המקומית מציג גאווה את התפריט המרקים בנוסף לדברים הרגילים אותם ניתן ברשת בליקר בייקרי, תבשילים שעל רבים מהם אחראית, לא אחרת מאשר אמו של שרון ובהם מרקים משובחים ומגוון תבשילים מרוקאיים.
קרוב לעשרה סוגי מרקים המוגשים מדי יום, שמכינה ישראלה, אימא של אחד השותפים במסעדה. לפסטיבל המרק מכינה מאמא ישראלה את מרק החשו שלה, מרק סולת מיוחדהגדוד העברי 6, קניון סימול, אשדוד.
מרק מאשדוד בטעם של עוד
הסיכום שלי, ניתן לטייל סביב העולם רק במנות המוגשות באשדוד, ומרגישים את התעוררות באשדוד בכל מה שקשור למסעדות ואוכל טוב. ממקום קטן באזור לא תיירותי שמתגלה כפנינת העיר ועד מסעדת רשת המתגלה כמקום לתבשילים ביתיים אתניים. סיכום שלי, אפשר עוד?לכבוד שבוע המרקים, גם השנה ייערך בבית אריה קלנג ערב גאלה חגיגי בהשתתפות אושיית הקולינריה השף צחי בוקששתר בשעה מרתקת על סיפורים מאחורי הסירים, והזמרת קרן פלס במופע פסנתר אינטימי מיוחד, לצד דוכני המרקים המשתתפים.
לכבוד פתיחת הפסטיבל, ייערך ערב גאלה ביום רביעי, 23 בינואר בשעה 19:30 בבית אריה קלנג. בתחילת הערב, יוצבו דוכני מרק של המסעדות המשתתפות אשר ימזגו טעימות של מרקים מעדות שונות ובשלל טעמים.
בהמשך הערב, יופיע השף המפורסם צחי בוקששתר עם "שעה קולינרית" שזורה שלל סיפורים מאחורי הסירים, ולאחריו- תעלה להופיע הזמרת קרן פלס במופע פסנתר אינטימי ומיוחד.
המסעדות המשתתפות ב"שבוע המרקים": אדיס עלם, ווקס VOX, ניש-סטודיו שף, חצר אחורית, נמסטה, קנקון, בליקר בייקרי, אלדין בשדרה, אצל מרסל, ארמיס, ברבריני, גחלים, חומוס כהן, טירמיסו, פורטו, פיתה בסטה, ראיחונה, רונג'אן, בוטיק הפיתה ופנינה פאי.