אז מי ששואל את עצמו מה חגגו ביום שני (16.11.20) ולא מעודכן בלוח החגים האשדודי המלא, נחגג "חג הסגד", מזה כבר כמה שנים שהוא נחגג בצוותא עם שאר העדות המגוונות בעיר שלנו ולא רק שייך לעדה האתיופית שהיא מהווה חלק מהותי בפסיפס העירוני. אשדוד זכתה לאושר תרבותי רב ובכך אנו חווים מנהגים וטעמים שונים.
השנה בעקבות הקורונה חשבנו איך נוכל לא לוותר על החג ועדיין לשמור על הכללים. "איפה שיש אתגרים יש גם הזדמנות והזדמנות היא להגיע לעוד קהלים ולהיחשף למנהגי החג ולסיפור שמאחוריו" כך מספרת המנהלת של "היחידה לשכונות ותיקות והון חברתי" אורית קרוק.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
התקיימו שתי הרצאות מרתקות בנושא "חג הסגד" ששודרו בlive בעמוד הפייסבוק של "היחידה" האחת מפי הרב ברוך ברהן בשפה העברית והרצאה שנייה מפי מר מקונן אסנאקו בשפה האמהרית.
אבי יצחק, פרוייקטור האירועים של הקהילה האתיופית בעיר: "למרות הקורונה הצלחנו להגיע לכ2000 תושבים שהצליחו להנות משידור מרתק בשפה העברית ואמהרית. השידור כלל תפילות שירים מסורתיים ומידע רב על החג"
החידוש הגדול שהתקיים בחג זה, שלראשונה באשדוד נערכה פעילות בבתים שבה חולקו הגדת "סדר סגד" לפיה, יכלה כל משפחה גרעינית לחוג סביב סדר זה יחד. הסדר כולל תפילות, שירים, סיפורים וגם מתכונים מסורתיים של העדה. גב' אסתר ביינסאי תושבת העיר "הילדים מאד נהנו מאיורים, הסיפור היה מרתק ו"הסדר סגד" עשה ממש סדר במפגש המשפחתי הצעירים שלא תמיד רוצים לשבת לטקס המשפחתי שכולל כמובן את טקס הבונה הפעם לא רצו לוותר"
חבר המועצה מאיר אברז'ל: " היה לנו מאד חשוב לעשות את החיבור הבין דורי שבו הצעירים של העדה יישבו יחד עם המבוגרים יותר. זה בא לידי עם השידור בעמוד הפייסבוק ועם "סדר הסגד" שבו יכולים לשבת יחד. מעבר לעדה האתיופית גם לחבר את העדות השונות לחג המדהים הזה שיהפוך להיות של כולנו.
משה ביטון פרוייקטור "היחידה": ״אני רוצה להודות לפעיל החברתי אבי יצחק שלקח על עצמו את הפקת האירוע בהתנדבות מלאה. לרב משה ברוך ולמר מקונן אסנאקו על ההרצאות מרתקות ואחרונים חביבים לתושבי העיר שלקחו חלק בחגיגות החג״.