הדוח השנתי אודות יישום חוק חופש המידע ברשויות המקומיות לשנת 2019 התפרסם הבוקר. הדו"ח, המשותף ליחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים ולמשרד הפנים, סוקר את יישום חוק חופש המידע בשנת 2019 בעיריות, במועצות האזוריות ובמועצות המקומיות ברחבי הארץ ולראשונה מפורסמים בו נתונים בפילוח לפי שם הרשות.
מהדוח עולה כי בשנת 2019 הוגשו לרשויות המקומיות 6,285 בקשות למידע, עליה של כ-12% מהשנה שלפניה. מבין הרשויות הגדולות (מעל 100 בקשות בשנה) בלטה לטובה בזמני מענה קצרים עיריית אשדוד (93% מהבקשות נענו תוך פחות מ-30 יום). לעומת זאת, הרשויות שחרגו מהזמן הקבוע בחוק בשיעור הגבוה ביותר היו עיריית אשקלון ועיריית חיפה.
על פי הדו"ח, 346 בקשות לפי חוק חופש המידע הוגשו לעיריית אשדוד בשנת 2019. ב-343 מהן נמסר כל המידע המבוקש. 3 אחרות הטיפול הופסק בשל אי תשלום אגרה.
אבל הנתון שבו אשדוד הובילה בגאון הוא זמן המענה לבקשות. 325 בקשות שהן 93% מהבקשות, קיבלו מענה בתוך 30 יום כפי שדורש החוק. 19 אחרות קיבלו מענה עד 60 יום.
וכמה בקשות נדחו? אפילו בקשה אחת לא נדחתה על ידי עיריית אשדוד.
עו"ד שלומי בילבסקי, מ"מ ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע: "הדו"ח משקף, שלא במפתיע, מגמת עלייה במספר הבקשות המוגשות לשלטון המקומי, בדומה למגמה הקיימת במשרדי הממשלה ויחידות הסמך. מגמה זו, שאיננה צפויה לרדת, משקפת את הדרישה ההולכת וגוברת של הציבור למידע ומחדדת את הצורך של הרשויות המקומיות להיערך בהתאם על מנת לספק צורך חשוב זה באופן מקצועי ויעיל".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
ליאור שחר, ראש אגף בכיר תכנון ואסטרטגיה במשרד הפנים: "משרד הפנים בשיתוף עם משרד המשפטים, מפרסם זאת הפעם השנייה את דוח הרשויות המקומיות בנוגע ליישומו של חוק חופש המידע, כחלק מקידום מדיניות של שקיפות וחיזוק הדמוקרטיה המקומית. השנה חל שיפור בדיווחים של הרשויות ואני מאמין ומקווה שמשנה לשנה נמשיך ונעמיק את שיתוף הפעולה והקשר עם הרשויות המקומיות ובכך נשפר ביחד את יישומו של החוק לטובת אזרחי ישראל".