מתי בפעם האחרונה טעמתם סלופי-ג'ו אמריקאי, בטטה ווארה הודית, קבב בוכרי, פריקסה טוניסאי, צ'יבורקי גיאורגי, קוסקוס מרוקאי ועוד עשרות מנות משלל מטבחים וסגנונות קולינאריים מסביב לעולם – במתחם אחד?
אחרי הפסקה של שנתיים בשל קורונה – האירוע העירוני הכי פופולארי חוזר ובגדול.
מראשית הקמתה ועד ימינו – העיר אשדוד משכה אליה עולים מעשרות מקומות בעולם, אשר מטבחיהם היוו השראה לסצנה הקולינרית התוססת והמרגשת שמתרחשת בעיר אשדוד על שלל מסעדותיה, מסעדות שהשפים שלהם מביאים שפה קולינרית ייחודית, שילוב של עכשוויות לצד געגוע למטבח המסורתי של אמא, באווירת הים התיכון שהעיר פרושה לאורכו.
מכאן הגו ב"חברה לתיירות אשדוד" את הרעיון של פסטיבל "עמים וטעמים", שמציע למבקרים במתחם אחד, מנות מכל רחבי העולם, מתוך מטבחי 99 העדות שחיות בעיר.
לאחר ההתחלה הגדולה של הפסטיבל בשנים הקודמות- מבטיחים כי השנה צפוי פסטיבל מושקע לא פחות, עם המון מנות חדשות שיצטרפו למגוון הקולינארי הגדול.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 18-19 במאי, תחת ניהולו של היועץ הקולינרי של הפסטיבל, השף יוחאי ז'נו, ממסעדת באדה-בום יגישו למעלה מ-40 ממסעדות העיר מנות המייצגות מטבחים שונים מרחבי העולם.
לצד האוכל, גם האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות וירקדו וינגנו מוזיקה ממדינות שונות בעולם – סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני ועוד.
המסעדות המשתתפות: ראיחונה, בוטרא, זה, אראמיס, מפגש חברים, ויצמן, המרענן, טורו סושי, פיצה בלה, ג'יג'י, טירמיסו, נמסטה, קאיפויה, אדיס עלם, פרדייס, סאבו, גן סיפור, בלייקר בקרי, טמדה, גנאש ועוד.
הכניסה לפסטיבל היא ללא תשלום, מחיר כל מנה 10 ש"ח בלבד.
פסטיבל "עמים וטעמים", פארק "גן אלישבע" אשדוד (מאחורי מלון "West") 18-19 במאי בשעות 18:30-23:00
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"