על פי נתוני המחזור בישראל, בסך הכל, הישראלים מייצרים 5.4 מיליון טון אשפה בשנה, אך אחוז מחזור הנייר והקרטון הוא 30-40 אחוז בלבד לעומת 72 אחוז בממוצע באירופה. עוד מספרים הנתונים, כי אדם בישראל מייצר כ־1.7 ק"ג פסולת ביום – מהנתונים הגבוהים בעולם. בישראל נייר וקרטון הם 37% ממשקל הפסולת הכולל ו־28% מנפח הפסולת הכולל.
מנתונים של חברת המחזור אינפיניה (נייר חדרה), נחשף דירוג הערים והיישובים שבהם נאספת למחזור הכמות הגבוהה ביותר של קרטון ונייר. בצמרת הרשימה מככבות אשדוד, אשקלון, חיפה, חדרה והרצליה.
באשדוד רואים בדירוג הישג. "זו עוד עדות להיותנו עיר המבינה את חשיבות השמירה הסביבה הטבעית שלנו. בשנים האחרונות אנחנו מובילים פרויקטים רבים ופורצי דרך ובהם, רק בשנה האחרונה, הוצאת החד"פ מחופי הים וחוף ללא פח", אמרו בעירייה. "הדירוג הנוכחי מצטרף לאות איסטנבול (2019) על היותנו העיר הידידותית לסביבה ירוקה של ערי חוף התיכון, שבעה דגלים כחולים בפעם התשיעי וזכייה משולשת בפרס העיר הירוקה בוועידת הקלינטק – בין הרשויות הבודדות בישראל אשר זכו מספר פעמים בתואר המכובד".
"זו תוצאה ישירה של שיח המתחיל כבר בגני הילדים ועד כיתה י"ב, המדגיש את החשיבות בשמירה על סביבה איכותית, ומתן מענה רשותי בהצבת פחים, מידע ושיח מקיים", מסר ראש העירייה, ד"ר יחיאל לסרי, "אנו גאים בכל מי שתרם להישג, ומזכירים לכולנו לזרוק את הנייר, הקרטונים והזכוכית לפחי המחזור המתאימים כדי שכולנו נהנה ממוצרים ממוחזרים".
מנגד, חברת המועצה שרון מרק דוחה את הדברים: "הנתונים לא מהימנים ולא מובאים באחוזים, או באופן השוואתי לסך הפסולת או לערים אחרות. ליטרלי גודל עיר משפיע על כמויות הפסולת והגיוני שאשדוד תייצר יותר פסולת מכל סוג מאשר מזכרת בתיה או מושב בצרון.
"אשדוד ממחזרת רק 9.5% מהפסולת
שלה בשנה (ע"פ דוח המשרד להגנת הסביבה לשנת 2020 שהוא המהימן) – רחוקה מיעד המיחזור של הממשלה (25%). הלוואי והיינו בצמרת.
"המיחזור הוא ההעדפה הכמעט האחרונה בטיפול בפסולת: המטרה היא להפחית בייצור פסולת.
"לתגובתו של ראש העיר בתוך הכתבה: לא, המטרה היא לא 'ליהנות ממוצרים ממוחזרים' כי בסוף גם הם מושלכים לפח ולהטמנה. המטרה במיחזור היא צמצום בהטמנת פסולת, שמירה על שטחים פתוחים, צמצום בפליטות פחמן וזיהום האויר, צריכה חכמה".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"