פסטיבל קרם דה לה קרם, בחסות ובמימון המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, ייתן את הכבוד למתוקים. במהלך 3 ימים, כ-30 קונדיטוריות, מסעדות, גלידריות ואופים ביתיים, יציעו את המנות הכי טעימות, מושחתות ומהנות שלהן, בחגיגת קינוחים מתוקה ומשמחת במיוחד.
בין עשרות המנות בפסטיבל יהיה ניתן למצוא את קרואסון הפיסטוק המפורסם של פנינה פאי, שמושך אליו מבקרים רבים מכל הארץ. אסור לוותר גם על הפונצ'יקי, הסופגניה הגרוזינית של מסעדת קאיפויה, ממולאת בקרם פטיסייר. פיצה פארינו, הנחשבת לאחת הטובות בארץ, תראה שהיא לא פחות טובה בקינוחים, עם ספוליאטלה נפוליטני מעולה, או פרלינים מיוחדים של דודו אוטמזגין. כל זה לצד עוגות, עוגיות, מאפים, פחזניות ועוד המון הפתעות מתוקות. להשלמת האווירה, את הקינוחים ילוו גם מופעים ופעילויות לכל המשפחה.
היועץ הקולינרי של הפסטיבל הוא בלוגר האוכל האשדודי המוכר גל זהבי, שילווה את הפסטיבל בכל שלביו, מההכנות עם המשתתפים השונים, ועד האירוע עצמו.
הכניסה לפסטיבל היא ללא תשלום! וכל מנה תעלה עד 20 ש"ח בלבד.
במהלך היומיים הראשונים לפסטיבל (22-23.8), החגיגות יתרכזו ברחבת המשכן לאומנויות, בהשתתפות כל המציגים והמון קינוחים. וביום השלישי (24.8), המתוק כבר יעזוב את רחבת המשכן ויתפרש לכל רחבי אשדוד. עם סיור טעימות בקונדיטוריות שונות בעיר, סדנאות מתוקים בבית האמנים, סיור טעימות בשוק ו', עם מגוון מאכלי עדות, וגם ביקור במרכז המבקרים החדש של העיר, מופע אור קולי מרהיב בכמה נקודות, סיור עששיות לכל המשפחה ומשחק מירוץ למטמון.
הפסטיבל הינו אחד מאירועי "ארץ חדשה", אשר מוביל ומממן המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בעלות כוללת של 3.5 מיליון שקלים. המשרד תומך ונותן חסות לאירועי קונספט תיירותיים, המתקיימים לראשונה בישראל בין אוגוסט לאוקטובר 2022, ומטרתם היא לחשוף את העושר התרבותי, ההיסטורי והקולינרי ב-3 רשויות – אשדוד, רמלה ובאקה אל גרביה. המשרד מזמין את הציבור לחוות חוויות חדשות, להכיר תרבויות עתיקות ועשירות, להתרשם ממגוון קולינרי נרחב וליהנות מפעילויות המותאמות למגוון גילאים וכל זאת במרחק נסיעה קצר.
פסטיבל קרם דה לה קרם
22-24 באוגוסט, החל משעה 19:00, רחבת המשכן לאומניות באשדוד. הכניסה חופשית
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"