שבוע ההנדסה החכמה 4.0 במכללה האקדמית להנדסה SCE קמפוס אשדוד נחתם כמוצלח. קהל רב של אנשי תעשייה, חוקרים מובילים מהאקדמיה בארץ ובחו"ל וכמובן סטודנטים בתחומי הנדסה, מדעים ותקשורת חזותית, השתתפו בו, וחזו בין יתר האירועים, בתערוכת כרזות של סטודנטים לתקשורת חזותית, שעוררה עניין רב.
הכרזות בעלות מסרים חברתיים, ונוצרו במסגרת קורס "מבוא לחשיבה עיצובית והעברת מסר" שמעביר רכז המחלקה לתקשורת חזותית המעצב רועי רגב, בשיתוף היחידה למעורבות חברתית של דיקנאט הסטודנטים. במסגרתו הסטודנטים למדו כיצד להעביר מסר מתוך הבנה של מוסכמות חברתיות וידע תרבותי מקומי, דרך עיצוב כרזות לקידום נושא חברתיים ותרבותיים מקומיים כגון: גזענות, אלימות במשפחה, בריונות ברשתות חברתיות, הדרת נשים, יוקר המחייה ועוד.
"הרעיון היה להעביר מסר דרך צמצום גרפי, כל סטודנט הביע את עמדתו בנושא אקטואלי תוך שימוש במינימום אמצעים ושימוש במדיות כמו צילום, איור, טיפוגרפיה ועוד", הסביר רכז המחלקה רועי.
הפרויקטים שהציגו התלמידים גרמו לקהל לעצור, להסתכל על הפוסטר ולחשוב. אחד מהפוסטרים המובילים היה של נועם לולאן, סטודנט שנה א' במחלקה לתקשורת חזותית. "בחרתי לעסוק בפרויקט שלי בנושא הגזענות. המסר שניסיתי להעביר באמצעות הפוסטר הוא שכולם אותו דבר למרות השוני בנינו", אמר.
"עיצבתי את הכרזה תוך התמקדות בטיפוגרפיה – אומנות עיצוב וסידור הטקסט לשם העברת מסר, ותוך שימוש בשפות שונות. חקרתי על שפות מכל העולם – עברית, ערבית, יפנית, נורדית, הודית, אנגלית ועוד, ושילבתי אותן במשפט שיצרתי. הרעיון היה ליצור אחדות מתוך המגוון, ואני שמח שהצלחתי להעביר את המסר". בין הפוסטרים שהוצגו היו גם על יוקר המחייה, מיעוט נשים במשרות בכירות, ועוד.
המבקרים השתתפו לאורך השבוע במגוון רחב של אירועים בנושאי חדשנות וטכנולוגיה, בינה מלאכותית ורפואה מתקדמת. השבוע נפתח עם הרצאת מליאה של ד"ר לאורה לוין בנושא "הדפסות תלת-ממד במאה ה-21" ובהמשך התקיים סמינר אתיקה הנדסית שהעביר אנדרו טיילר, נשיא ובעלים של חברת Horizon Consulting LLC. פרופ' טל דביר מאוניברסיטת תל אביב עניין את המבקרים בהרצאתו בנושא "הנדסת רקמות מותאמת אישית: מהדפסת תלת-ממד ועד איברים ביוניים".
במסגרת שבוע ההנדסה החכמה אף התקיים פאנל בוגרים מעוררי השראה ששיתפו את הסטודנטים של שנה ד' במחלקה להנדסת תעשייה וניהול בסיפורם האישי. בכנס כיבדו בנוכחותם אורחים מחו"ל, ביניהם נציגים מהמשרד לקשרים בינלאומיים והמחלקה לקיימות מאוניברסיטת מגדבורג בגרמניה פגשו את ד"ר נטע קלע, ראש המרכז ליזמות וחדשנות, כשהם דנו בהמשך שיתופי הפעולה, מחקר ומשלחות משותפות. עוד במסגרת שבוע ההנדסה החכמה התקיים מפגש של המסלול החרדי בקמפוס, שבמסגרתו כהכנה לפרויקט הגמר שיבצעו בשנה הבאה סטודנטיות משנה ג' להנדסת תוכנה שמעו על פרויקטי הגמר של סטודנטיות משנה ד' במסלול.
יו"ר הכנס, ד"ר מיכל גולדנברג, ראשת המחלקה להנדסה כימית ב-SCE, סיכמה: "שמחנו לארח בכנס הנדסה חכמה 4.0 בקמפוס אשדוד אורחים מכובדים מכל תחומי התעשייה, ההנדסה והטכנולוגיה מהארץ ומחו"ל. זהו כנס ראשון מסוגו בעיר אשדוד המאפשר הצצה אל שיתוף הפעולה הייחודי בין אנשי האקדמיה לבין אנשי התעשייה החיוני להתמודדות עם אתגרי המחר. אנו סבורים כי זוהי תחילתה של מסורת ארוכת שנים ב-SCE, ובהזדמנות זו רוצים להודות לכל שותפינו מכל רחבי העולם וכמובן לסטודנטים שלנו על ההשקעה, העבודה הקשה והחתירה למצוינות".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"