לפני מספר חודשים, השיקה תנועת אשדודים את מיזם "קולנו", שמטרתו לחבר את תושבי אשדוד לנבחרי הציבור ולמועצת העיר, במטרה להציף בעיות ויוזמות מקומיות ולגבש להן פתרונות קהילתיים. המיזם זוכה לשיתוף פעולה נרחב מצד התושבים, והוביל עד כה לטיפול בעשרות פניות.
אחת מהסוגיות המרכזיות שעלו במסגרת המיזם היא הצורך במענה עירוני כולל לילדים, בני נוער ומבוגרים הסובלים מאלרגיות מסכנות חיים. בעקבות שיח עם התארגנות מקומית של הורים, גובשה הצעה לסדר בשם "מקום בטוח לכולם", הכוללת תכנית עירונית לטיפול בבעיה זו במרחבי החינוך, התרבות והמרחבים הציבוריים באשדוד.
ההצעה כוללת שישה מהלכים עיקריים שנועדו לשפר את המענה לילדים עם אלרגיות ולמשפחותיהם:
- הנגשת מידע באתר העירייה:
הקמת דף ייעודי שיספק מידע ברור על תהליכים, מסמכים ואנשי קשר לקבלת סייעות רפואיות, התאמת מזון בצהרונים ומענה במקרי חירום. - הכשרת סייעות רפואיות חלופיות:
קביעת הכשרה אחידה לכל הסייעות, כדי להבטיח טיפול מתאים בזיהוי ובתגובה למקרי חירום אלרגיים. - אספקת מנה מותאמת בצהרונים:
הבטחת אספקת מנות מזון מותאמות לילדים עם אלרגיות מהיום הראשון בצהרון, כולל טיפול במקרים של חוסר התאמה או היעדר מנה ייעודית. - שילוט ואכיפה במרחבים ציבוריים:
- מוסדות חינוך: שילוט ברור ואחיד, העברת הנחיות למפעילי פעילויות אחה"צ, וניקיון מותאם לאחר אירועים.
- פארקים: התקנת שילוט באזורים מוגדרים להעלאת מודעות ולהקטנת סיכון של חשיפה לאלרגנים.
- מוסדות תרבות: התאמת המרחבים וניקיון בין אירועים למניעת חשיפה מסכנת חיים.
- הגברת המודעות הקהילתית:
הפצת עלון מידע מציל חיים בצמוד לחשבון הארנונה, שיסביר כיצד לזהות ולהגיב לתגובה אלרגית. - פעילות הסברה בבתי הספר וגנים:
תקצוב פעילויות שנתיות כמו שעת סיפור, רכישת ספרים, הצגות והפנינג עירוני להעלאת מודעות והכלה בקרב הילדים.
"כל הורה רוצה לאפשר לילד שלו תחושת עצמאות ומסוגלות", מסבירה עדי גויסקי, ממובילות התארגנות ההורים שפנתה לתנועת אשדודים. "אבל כשהילד שלך אלרגי, אתה חייב שיתוף פעולה עם הסביבה. חשוב לנו שעיריית אשדוד תירתם כדי לעזור לנו ליצור מרחב בטוח יותר לילדים שלנו".
דיאנה בטיטו, אם נוספת המשתתפת ביוזמה, הדגישה את החשיבות של מודעות ציבורית: "שילוט אזהרה פשוט ברחבי העיר יכול להציל חיים. שילוט יוצר מודעות, מודעות יוצרת התחשבות, התחשבות יוצרת מרחב בטוח לילדים שלנו. של כולנו. פיתוח מודעות בקהילה להתחשבות מגיל צעיר יאפשר לילד אלרגי להיות עצמאי יותר כי הסביבה תדע לעזור לשמור עליו. זוהי השקעה זעירה ביחס לחשיבות העצומה שיש לה, וזו הדרך שלנו להעניק לילדים האלה ולמשפחותיהם את תחושת הביטחון שהם כל כך זקוקים לה".
קרין בן יוסף פנוב, ממובילות מיזם "קולנו" מטעם תנועת אשדודים, ציינה כי מדובר בצעד משמעותי למען ילדים אלרגיים. "הילדים האלרגים הם חלק בלתי נפרד מהחברה, וכולנו צריכים לשתף פעולה כדי להבטיח את רווחתם. ההצעה לסדר של מיזם קולנו, במסגרת פעילות תנועת אשדודים היא צעד חשוב ביותר בכיוון הזה", אמרה.
יניב קקון, חבר מועצת העיר ויו"ר תנועת אשדודים, הבהיר את מחויבותו לנושא: "אלרגיות של ילדים הן מציאות יומיומית שמטילה על הורים אחריות כבדה. כל הורה לילד אלרגי יודע שהרגע הקטן ביותר של חוסר תשומת לב עלול להוביל למצב חירום. יחד עם ההורים, ניצור מקום בטוח לכולם".
מיזם "קולנו" והתוכנית "מקום בטוח לכולם" מסמנים שיתוף פעולה ייחודי בין הקהילה לרשות המקומית, בתקווה לשיפור איכות החיים של ילדים ומשפחותיהם באשדוד.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"