בעיר אשדוד החליטו לקדם יוזמה חשובה לצמצום בזבוז המזון – בעיה הגורמת נזק כבד לכלכלה ולסביבה. לפי נתוני לקט ישראל, מדי שנה נזרקים לפח כ-2.6 מיליון טון מזון, שעלותם למשפחה ממוצעת נאמדת ב-9,550 שקלים בשנה.
מעבר לחיסכון הכספי המשמעותי עבור משפחות, הפחתת בזבוז מזון תורמת גם להפחתת פליטות גזי חממה, המשפיעות על שינויי האקלים, ומסייעת בשמירה על משאבי הטבע החיוניים לכולנו.
בשיתוף פעולה עם ארגונים ירוקים ומקומיים, נערכו סדנאות חינמיות שבהן למדו התושבים כיצד להפיק את המרב מהמזון הקיים במטבח, תוך הפחתה משמעותית בפסולת והגדלת המודעות לחשיבות הנושא.
בהנחיית שף רועי דורי ועיתונאית האוכל מרב סריג, למדו התושבים כיצד להכין מנות טעימות ובריאות מחומרי גלם זמינים ונגישים, כמו ציר ירקות, חומץ הדרים וכרוב כבוש. המשתתפים קיבלו כלים מעשיים לתכנון קניות נכון, אחסון נאות ובישול יעיל, המאפשרים לצמצם משמעותית את כמות המזון המושלכת לפח.
היוזמה באשדוד היא חלק משיתוף פעולה מתמשך בין עיריית אשדוד ו-The Natural Step ישראל, ארגון שפועל למעלה מעשור לחיזוק חוסן מערכת המזון בישראל. הסדנאות בתמיכת המשרד להגנת הסביבה, בהובלת ארגון The Natural Step ישראל, בשיתוף המרכז הקהילתי, המחלקה לאיכות הסביבה וקהילת אבוקדו.
לא הייתם בסדנא, לא נורא. לחצו כאן ותוכלו ללמוד על צמצום בזבוז מזון. וגם להיעזר בחוברת המתכונים שתסייע לכם לבשל נכון.