מתוצרי הסדנא לחיסכון במזון
מתוצרי הסדנא לחיסכון במזון

סדנה באשדוד: איך תחסכו אלפי שקלים בשנה על מזון?

במסגרת סדנא ייחודית, תושבי אשדוד זכו ללמוד כיצד להכין אוכל טעים ובריא משאריות מזון, תוך חיסכון כספי והצלת הסביבה

פורסם בתאריך: 6.1.25 08:08

בעיר אשדוד החליטו לקדם יוזמה חשובה לצמצום בזבוז המזון – בעיה הגורמת נזק כבד לכלכלה ולסביבה. לפי נתוני לקט ישראל, מדי שנה נזרקים לפח כ-2.6 מיליון טון מזון, שעלותם למשפחה ממוצעת נאמדת ב-9,550 שקלים בשנה.

 

מעבר לחיסכון הכספי המשמעותי עבור משפחות, הפחתת בזבוז מזון תורמת גם להפחתת פליטות גזי חממה, המשפיעות על שינויי האקלים, ומסייעת בשמירה על משאבי הטבע החיוניים לכולנו.

בשיתוף פעולה עם ארגונים ירוקים ומקומיים, נערכו סדנאות חינמיות שבהן למדו התושבים כיצד להפיק את המרב מהמזון הקיים במטבח, תוך הפחתה משמעותית בפסולת והגדלת המודעות לחשיבות הנושא.

מתוצרי הסדנא לחיסכון במזון

מתוצרי הסדנא לחיסכון במזון

בהנחיית שף רועי דורי ועיתונאית האוכל מרב סריג, למדו התושבים כיצד להכין מנות טעימות ובריאות מחומרי גלם זמינים ונגישים, כמו ציר ירקות, חומץ הדרים וכרוב כבוש. המשתתפים קיבלו כלים מעשיים לתכנון קניות נכון, אחסון נאות ובישול יעיל, המאפשרים לצמצם משמעותית את כמות המזון המושלכת לפח.

היוזמה באשדוד היא חלק משיתוף פעולה מתמשך בין עיריית אשדוד ו-The Natural Step ישראל, ארגון שפועל למעלה מעשור לחיזוק חוסן מערכת המזון בישראל. הסדנאות בתמיכת המשרד להגנת הסביבה, בהובלת ארגון The Natural Step ישראל, בשיתוף המרכז הקהילתי, המחלקה לאיכות הסביבה וקהילת אבוקדו.

סדנא לחיסכון במזון

סדנא לחיסכון במזון

לא הייתם בסדנא, לא נורא. לחצו כאן ותוכלו ללמוד על צמצום בזבוז מזון. וגם להיעזר בחוברת המתכונים שתסייע לכם לבשל נכון.

סדנא לחיסכון במזון

סדנא לחיסכון במזון

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר