סוף למטרד: אשדוד בפעולות מניעה נגד יתושים

חודש האביב הוא גם תחילת עונת היתושים. מחלקת ההדברה בעיריית אשדוד ואיגוד ערים לאיכות הסביבה פועלים כדי למגר בתי גידול ליתושים ומבקשים מהציבור שיתוף פעולה ומעורבות פעילה במיגור בעיית היתושים. "התגייסות מלאה של התושבים היא המניעה הטובה ביותר מפני יתושים והפצת מחלות. יחד נעבור את הקיץ בשלום" אומרים בעירייה ובאיגוד ערים

פורסם בתאריך: 21.3.18 09:28

     

יתושים הם בהחלט מטרד. אנו מתמודדים איתם בכל קיץ אך הם לא ממתינים רק לעונה החמה. את פעילותם הם מתחילים ממש כעת, בעונת האביב, וגם בחורף הם יכולים להיות פעילים אם ניצור עבורם את התנאים המתאימים! מכאן החשיבות בפעילות מונעת אלא שיתושים הם לא רק מטרד עוקצני מעצבן המפריע לישון, אלא גורם משמעותי בהפצת מחלות, וזה כבר לא עניין של מה בכך.

בישראל חיים ופעילים יתושים מסוגים שונים ובהם יתוש הטיגריס האסייני, האחראי על כמה מהמחלות הטרופיות המסוכנות לאדם. היתוש נמצא בישראל מאז 2002 והמשרד להגנת הסביבה מזהיר מפניו בשל היותו מפיץ מחלות נודע. "יתוש הטיגריס האסייני מהווה מטרד רציני ועלול לסכן את בריאות הציבור" אומרים המומחים ומונים לא מעט סוגי מחלות אותן הוא עלול להפיץ בעקיצתו. יחד עם זאת הם מציינים כי בארץ לא דווח על שום מקרה מהמחלות הללו, מה שמקהה מעט את העוקץ מסכנת ההדבקה. מכל מקום וליתר ביטחון התנהגות התושבים יכולה לגרום ליצירת תנאים נוחים שישמשו בית גידול ליתושים בכלל וליתוש הטיגריס האסייני בפרט, ולכן חשוב לפעול על פי המלצות המשרד.

המלצה ראשונה: מניעת היווצרות מאגרי מים. "כל מקום בו מצטברים מים עומדים עלול להוות מוקד לדגירת יתושים" אומרים במחלקת ההדברה ומסבירים כי זחלי היתושים מתפתחים אך ורק במקווי מים עומדים ואילו נקבות היתושים הבוגרות מעופפות בחיפוש אחר דם בעלי חיים (בכלל זה האדם) העשיר בחלבון, לצורך התפתחות ורבייה. הסכנה בהפצת מחלות נובעת אם כך מנקבת היתוש שמעבירה את הנגיף בעת העקיצה, מאדם או בע"ח הנושא את הנגיף לאנשים נוספים.

 

איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה ועיריית אשדוד עושים ככל יכולתם לאיתור ומניעת דגירות יתושים, אולם חלק מבתי הגידול נמצאים בתוך שטחים פרטיים ולפיכך יש חשיבות מכרעת בשיתוף הפעולה של התושבים. זה הזמן אפוא לבדוק בקפדנות את חצרות הבתים, לרוקן וליבש כלים המכילים מים כמו כדי נוי מחרס, עציצים, תחתיות של עציצים ואדניות, כלי מים של כלבים וחתולים, דליים, צמיגים, מרזבים סתומים, מתקנים לאגירת מים, צינורות ניקוז בגינות וכיו"ב. לבדוק שאין הצטברות מים בגגות שטוחים ובמרתפים. שאין דליפות ביוב ושפתחי המערכת אטומים היטב. שאין שלוליות ממזגנים וברזים דולפים. מי שמחזיק בריכות נוי שידאג להניח בהם דגים טורפי זחלי יתושים. בריכות שחייה שאינן בשימוש, יש לרוקן את המים או להדביר בחומר מאושר.

 

ברמת הבית ועל מנת להגן על עצמנו מעקיצות, מומלץ להתקין רשתות על פתחי חלונות ולהפעיל מאווררים, להשתמש במכשירים דוחי/קוטלי יתושים: מנורות סגולות, סלילי בעירה, מכשירים חשמליים ותרסיסים דוחי יתושים וכד'. למרוח על הגוף תכשירים מאושרים דוחי יתושים ולרסס בתכשירי הדברה מאושרים את משטחי המנוחה של היתושים, סביב החלונות והדלתות. "המאמץ אינו קשה במיוחד. די בסריקה פעם בשבוע וייבוש מאגרי המים כדי למנוע היווצרות יתושים" אומרים בהדברה ומוסיפים: "אם נתקלתם במים עומדים ומטרדי יתושים דווחו למוקד העירוני (106)".

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר