חגי תשרי בפתח ואיתם גם הציפיה לגשם הראשון. ראש מינהל התפעול שלמה רוטנברג לא ממתין לרגע וכבר כינס את מנהלי היחידות על מנת לרענן את נהלי העבודה וההיערכות לחורף. רוטנברג ביקש להכין תכניות עבודה לעונת החורף, בהתאם ללוח הזמנים שנקבע, ולהביא לפניו פערים המחייבים טיפול. עיקר המשימות הן: ניקוי נקזים ומרזבים, גיזום עצים, זיפות גגות במוסדות חינוך והיערכות לתרחישי חורף אפשריים. בישיבה הבאה (23/9) יציגו המנהלים את התכניות כך שב-1/10 המערכת תוכל לפעול במתכונת חורף.
כך נערכים לחורף:
צילום: עיריית אשדוד
כזכור, החורף שעבר היה גשום וסוער וכמות המשקעים היתה גדולה במיוחד. החורף הורגש בכל הארץ וכולנו מייחלים שגם החורף יהיה גשום ומלא מים. אלא שיש להיות ערוך לכל תרחיש על מנת למנוע נזקים ומפגעים ובעיקר לאפשר קיום שיגרה גם במצבי חורף קיצוניים. "מזג האוויר הוא דבר מתעתע ויכול להיות הפכפך" אומר רוטנברג ומבקש הערכות מקיפה לכל תרחיש "במטרה לשמור על תפקוד שגרתי בכל מזג אוויר". רוטנברג ציין את ההיערכות והרמה התפקודית המוצלחת בשנה שעברה והזכיר את "השטפונות שפקדו כמה ערים בארץ ואילו אשדוד צלחה את החורף בצורה ראויה" אמר והודה לעובדים ולתושבים שנערכו נכון ופעלו בשיתוף פעולה מלא לכל אורך העונה.
גם השנה המוקד העירוני יהיה הגוף שירכז את העבודות ובעיקר את התפעול המידי, בהתאם לתמונת המצב העולה מהשטח. לרשותו יעמדו מינהלות הרבעים, שירותי הניקיון, הפיקוח העירוני, מחלקת הנטיעות וגופי האכיפה המופקדים על הסדר והארגון במרחב הציבורי. דוד דבש, מנהל המוקד, נתן סקירה על היערכות המוקד והמוכנות הנדרשת מכל יחידות המינהל, כמו בשנה שעברה. זה הזמן לנקות את כל הקולטנים והמרזבים, לבדוק זיפות גגות, לוודא שמתקנים מחוזקים ויכולים לעמוד בתנאי סערה, לגזום עצים ולבדוק שאין ענפי עצים על כבלי חשמל ולוודא שהציוד תקני וזמין.
מן הסתם, גם השנה המוקד העירוני ויחידות התפעול יהיו ערוכים לשלושה דרגות קושי משתנות: מצב 1 – מזג אוויר חורפי עם אפשרות לגשם בעוצמה נמוכה. מצב 2 – מזג אוויר חורפי עד סוער עם משאבי רוח בעוצמה בינונית וסיכוי גבוה לגשם. מצב 3 – מזג אוויר סוער עם משאבי רוח בעוצמה גבוהה, התפתחות ענני סערה וממטרים כבדים. לכל מצב יהיה מענה באמצעות צוותים, משימות וכלים כפי שיחליט המוקד.
רוטנברג בטוח שצוותי המינהל יבצעו את משימותיהם כנדרש ומבקש מהציבור היערכות ברמה האישית. הוא הזהיר מפני הגשם הראשון שבדרך כלל תופס אותנו בחודש תשרי וזה הזמן להיערך לקראתו. להלן הפעולות המומלצות ברמה האישית:
- לדאוג לניקוי המרזבים בבתים הפרטיים ובבנייני המגורים
- לגזום עצים בחצרות הבתים
- לחזק פריטים שונים מסכנת רוחות סערות, כדוגמת ציוד וריהוט חוצות הנמצא בחצרות, דודי שמש ואנטנות על גגות הבתים או פרגולות וסככות צל במרפסות הבתים.
- להיערך בתוך הבית ולהצטייד בתאורת חירום, רדיו המופעל על סוללות, טלפון סלולארי וכמות מספקת של סוללות למקרה של הפסקת חשמל.