מתוך הסרטון שמציג את הרובע במתכונתו החדשה, גוטמן אסיף אדריכלים

צפו: כך נערכת אשדוד ליצור רובע מעורב: מגורים, עסקים ותעשייה

אשדוד זכתה היום באות הרשות המקומית לפרויקט תכנון מצטיין לשנת 2020. ועדת השיפוט מצאה את מיזם "התחדשות עירונית – רובע מעורב" של אשדוד, כפרויקט מיוחד הנותן מענה היברידי לאזור התעשייה הכבדה, משנה את דמותו ומציע פתרונות תכנוניים הנותנים מענה משולב למסחר, לתעשייה לא מזהמת, לתעסוקה ולמגורים

פורסם בתאריך: 1.3.20 12:13

     

איגוד המתכננים בישראל פרסם לרשויות מקומיות "קול קורא" המזמין אותם להגיש מועמדות ל"אות הרשות המצטיינת לתכנון", ולהציע פרויקטים חדשניים ופורצי דרך בתחום התכנון. הגשת הפרויקטים והכרזה על הזוכים נעשית במסגרת הכנס השנתי של איגוד המתכננים, שיתקיים ב-5/3/2020 בעיר שדרות, והשנה הוא יעמוד בסימן "תכנון – שאלה של איזון".

אשדוד, כמו רשויות רבות, נענתה ל"קול קורא" והגישה את מיזם "התחדשות עירונית – עיריית אשדוד – רובע מעורב אשדוד" המציע קוד חדש להתחדשות עירונית ולתכנון מיטבי של אזור תעשייה באשדוד. בסה"כ הוגשו השנה 43 פרויקטים מרשימים ואיכותיים, מתוכם בחרה וועדת השיפוט את חמשת הפרויקטים המצטיינים, להם יוענק "אות הרשות המצטיינת לתכנון לשנת 2020". הבוקר, התבשר מהנדס העיר חזן כי אשדוד נמנית על הרשויות הזוכות והיא תקבל אות ההצטיינות עבור מיזם בנושא הרובע המעורב. אות ההצטיינות יינתן בכנס איגוד המתכננים שיתקיים כאמור בשדרות, ב-5/3/2020.

"הרובע המעורב באשדוד הינו פרויקט דגל עירוני ששם לעצמו למטרה לשנות את דמותו של אזור התעשייה הכבדה בעיר ולהפכו לרובע המשלב תעסוקה, תעשייה בלתי מזהמת, מסחר ואף מגורים" אומר מהנדס העיר מר דורון חזן ומציין כי לצורך כך, יזמה עיריית אשדוד הכנת תכנית להתחדשות עירונית רחבת היקף, באמצעות צוות תכנון רב-תחומי, הכולל אדריכלים, אדריכלי נוף, צוותי תשתיות וסביבה. חזן מציין כי עם תחילת עבודת התכנון, התברר שהאתגר גדול ומורכב בשל מגבלות סביבתיות רבות, ריבוי בעלים וחוסר וודאות לגבי טווחי מימוש התכנית.

כל אלה הביאו את צוות התכנון להציע שלושה עקרונות מרכזיים לתכנית:

  • יצירת גריד עירוני פשוט.
  • יצירת תמריצים משמעותיים להתחדשות.
  • יצירת מערכת תכנונית גמישה ורבת פנים.

כידוע, אופי המרחב שנבחר כולל מגוון גדול של חלקות, שימושים, צרכים שונים בהפקעת קרקעות וכאמור, התחדשות שתתבסס על יוזמה פרטית. כל אלו מצריכים חשיבה מרחבית שאיננה מוגבלת ל׳תמונת עתיד׳ אחת, אלא יצירת מערכת תכנונית היודעת לשקלל תרחישים שונים לאורך זמן, וכן לנהל את המרחב לאור השינויים המתרחשים בו היום ואלו שעוד יהיו בעתיד. בשלב הזה, צוות התכנון פיתח קוד – רצף פקודות המשכלל בשניות נתונים רבים ויוצר פריסות מרחביות שונות של עוצמות בינוי ושימושים. הקוד שנכתב בתוכנת grasshopper, איפשר לצוות לבחון במהירות תרחישים רבים ולאורם התקבלו החלטות תכנוניות כדוגמת פריסת שימושים ויצירת מנגנון לאיחוד וחלוקה גמיש.

להמחשת אופן פעולת הקוד הופק סרטון המדמה מספר תרחישים לדוגמא והמענים שצוות התכנון מציע. "בשלב התכנון ניתן לפתח את המערכת התכנונית ולהמשיך ולשכלל את הקוד המרחבי שנכתב כך שיוכל לרדת לרזולוציות קטנות יותר כדוגמת בחינת בינוי ברמת בלוק בודד או יצירת פלטפורמה (אפליקציה) שתוכל לשרת את העירייה בניהול המרחב" מתארים בעירייה את המיזם שהשתתף בתחרות.

 

 

 

 

 

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר