מתנדבי עמותת אור ירוק מקדישים את הימים שלפני חג פורים לפעילות אינטנסיבית במעל 50 יישובים בכל רחבי הארץ במטרה להזכיר לתושבים את הסכנות הטמונות בשתיית אלכוהול ונהיגה. במסגרת הפעילויות, מחלקים המתנדבים לתושבים ובעיקר לצעירים שבהם חומרי הסברה העוסקים בכך שלמרות המצווה לשתות ולשמוח בפורים, חשוב לזכור שלא לעלות על ההגה לאחר מכן. בנוסף מחלקים המתנדבים לתושבים צמידים זוהרים ופלאיירים עם מידע בנושא הסכנות שבנהיגה בהשפעת אלכוהול.
בפעילות, שמתקיימת בסיועה של חברת "אלדן", משתתפים מתנדבי עמותת אור ירוק וחברי קבוצות הנוער של עמותת אור ירוק לכבוד שניאור חשין.בין המקומות בהם מתקיימת פעילות של עמותת אור ירוק לפורים גם באשדוד.
חג הפורים, הוא חג המעודד שתייה מרובה של אלכוהול כמצוות "עד-לא-ידע" וכתוצאה מכך סכנה רבה מצויה על הכביש בימי החג. מדי שנה בחג הפורים, עוצרת המשטרה מאות נהגים כשרמת האלכוהול בדמם גבוהה מהמותר, כשהם מסכנים את עצמם ואת כל מי שנקלע לדרכם.
אחד מכל שניים (47%) מודה ששתה אלכוהול ונהג לפחות פעם אחת בשנה האחרונה, כך עולה מסקר של עמותת אור ירוק שבוצע באמצעות מכון הסקרים "מאגר מוחות" בשנת 2018. הנתונים מקבלים חיזוק גם כאשר רוב המשיבים (56%) מדווחים כי יצא להם לנסוע ברכב עם מישהו שנהג לאחר ששתה משקה אלכוהולי פעם אחת לפחות.
מהנתונים עולה כי:
- גברים (63%) מדווחים יותר מנשים (32%) כי יצא להם לנהוג לאחר ששתו אפילו משקה אחד לפחות.
- ככל שהגיל יורד, כך שיעור המשיבים שיצא להם לנהוג לאחר ששתו עולה – מחצית מקבוצת הגיל 18-34, 48% מקבוצת הגיל 35-54 ו – 36% מקבוצת הגיל 55 ומעלה.
- ככל שרמת ההכנסה עולה, כך שיעור המשיבים שיצא להם לנהוג לאחר ששתו עולה -40% בקרב בעלי הכנסה מתחת לממוצע, 45% בקרב בעלי הכנסה סביב הממוצע ו – 58% בקרב בעלי הכנסה מעל הממוצע).
- ככל שהדתיות עולה, כך יורד שיעור המשיבים שיצא להם לנהוג לאחר ששתו (54% מהחילוניים, 50% מהמסורתיים ו- 27% מדתיים או חרדים).
עמותת אור ירוק: "חוגגים רבים שותים אלכוהול בחג פורים ולכן ישנה חשיבות רבה להגברת ההסברה שתבהיר למבלים שלא נוהגים לאחר שתיית אלכוהול. וחשוב לא פחות שתהיה אכיפה מרובה בכבישים, שהנהגים ידעו שלא רק בפורים אלא בכל ימות השנה יש ניידות משטרה בכבישים. אכיפה אינטנסיבית תוביל נהגים להיות יותר זהירים ולוותר על השילוב הקטלני של אלכוהול ונהיגה ובכך נוכל למנוע את הנפגעים הבאים".