תצפית מרהיבה של להקות דולפינים מול חופי אשדוד, הנמל ובשמורה הימית אבטח: אנשי המחקר יצאו להפלגה מאשדוד לכיוון דרום לטובת עריכת סקר ואנחנו הרווחנו יופי של צילומים.
המשתתפים שטו לצד להקות של דולפין מצוי (מין הנמצא בסכנת הכחדה בים התיכון) ודולפינן, וגם לא מעט מדוזות מסוג חוטית נודדת שהולכות ומציפות את החופים.
רפאלה בביש, מנהלת תחום חינוך במרכז הדולפין והים שנמצא באשדוד (בשטח ביה"ס אורט ימי) צילמה מקרוב ומעדכנת שגם הספיקו לראות דגי טונה שקיפצו מהמים, צבי ים ויסעורים שחיפשו מזון.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"
ההפלגה נערכה במסגרת סקר ימי כחלק ממחקר של מעבדת טורפי-על של תחנת מוריס קאהן לחקר הים, בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה. זאת, בשיתוף פעולה עם המרכז לחינוך וספורט ימי אשדוד ורשות הספורט העירונית אשדוד ועמותת דלפיס.
בביש הוסיפה: "מאות מדוזות ענקיות קישטו את הים כמו קונפטי של מתנת יום הולדת… ואז הם הגיעו: 7 דולפיננים שחו לעברנו, קיפצו וצללו. עונג צרוף. וממש ממש כשעמדנו לשוב ליבשה, הגיחה להקה של 15 דולפינים מצויים. עם פרטים צעירים שליוו אותנו במשך זמן רב".
בשמורה הימית אבטח, מול חופי אשדוד-אשקלון, חיה אוכלוסייה גדולה יחסית של הדולפין המצוי.
כיום השמורה כוללת שטח מצומצם שמגיע עד ל-300 מטרים מקו החוף בסך הכל. שוחרי הסביבה פעלו למען הרחבתה עד למרחק של 20 ק"מ מהחוף אולם בשל אילוצים ובהם תשתיות של גז טבעי, נאלצו להסתפק בהגדלת השמורה עד למרחק של 7 ק"מ מקו החוף.
תכנית הרחבת השמורה הימית אבטח הוגשה לוועדה המחוזית לתכנון ובניה בדרום ואושרה להפקדה, אך התהליך עשוי להימשך זמן רב עד שיהפוך לעובדה מוגמרת. קו הגבול של השמורה במתכונתה המוצעת הוא צינור הגז שמונח על קרקעית הים ומחובר לאסדת הקידוח תמר.
משרד החקלאות ונציגי הדייגים מתנגדים לתכנית בטענה שהיא תצר את צעדיהם של מי שמתפרנסים מענף הדיג בכך שתמנע מהדייגים אפשרות לפעול בתוך שטחי השמורה.